La Fundació Aragonesa d’Esclerosi Múltiple (FADEMA) celebrarà aquest dimecres, 25 de maig, el Dia Mundial d’aquesta malaltia amb un acte la seva seu de l’Actur de Saragossa, mentre que dissabte, 28 de maig, protagonitzarà una campanya de sensibilització en el centre de la ciutat amb una ‘Ruta Motera Solidària’.La Fundación Aragonesa de Esclerosis Múltiple (FADEMA) celebrará este miércoles, 25 de mayo, el Día Mundial de esta enfermedad con un acto su sede del Actur de Zaragoza, mientras que el sábado, 28 de mayo, protagonizará una campaña de sensibilización en el centro de la ciudad con una ‘Ruta Motera Solidaria’.

El lema d’enguany és ‘L’Esclerosi Múltiple no em frena’ i FADEMA convidarà a la ciutat a sumar-se a diverses activitats amb les que vol “commemorar totes les formes en què les persones afectades per aquesta patologia conserven la seva independència i segueixen endavant amb els seus vides “, ha informat en una nota de premsa.
L’objectiu és transmetre a la societat una altra percepció del que les persones amb Esclerosi Múltiple poden fer. La directora de FADEMA, Teresa Ferraz, ha indicat que un diagnòstic d’aquesta malaltia “és una notícia dura de rebre” ja que és una patologia crònica i neurodegenerativa que afecta persones entre 20 i 40 anys, sobretot dones.

No obstant això, “és important que els afectats i tot l’entorn siguem conscients que l’actitud i molts factors ajuden a no renunciar a una vida el més normalitzada possible”.Així, ha detallat, “al costat de la necessitat d’opcions de tractament i recursos especialitzats, és fonamental el suport de familiars i amics, comptar amb les adaptacions necessàries, un estil de vida adequat i flexibilitat a la llar i treball”.

ACTIVITATS

Una de les activitats organitzades per FADEMA serà una intervenció artística titulada ‘Sense fre a la creativitat’, amb motiu de la qual la seva seu de l’Actur lluirà el dimecres 25 amb dissenys, decorats i missatges realitzats gràcies a la participació conjunta de pacients i usuaris, juntament amb l’equip multidisciplinari de professionals de la fundació.

A més, aquest dia hi haurà una jornada de portes obertes a les 11.00 hores, que comptarà amb la dinamització musical de Trokobloko, mentre a les 18.00 hores s’ha organitzat una cercavila al carrer Pablo Ruiz Picasso ia les 19.30 hores hi haurà un concert de percussió brasilera i una actuació d’humor a càrrec del ‘Grup Clown’.

El programa d’activitats del Dia Mundial es prolongarà fins a la setmana següent amb nombroses propostes, entre elles, la I Ruta de Motos per l’Esclerosi Múltiple, organitzada amb la col·laboració d’Esdeveniments Motards de Saragossa, dissabte, 28 de maig.

A les 10.00 hores, des de la seu de FADEMA, s’iniciarà el recorregut, que arribarà fins al centre de Saragossa i tornarà de nou a fundació per concloure amb un vermut festiu i solidari.

Dilluns, 30 de maig, hi haurà una convocatòria solidària amb Donants de Sang de Saragossa, de 9.30 a 13.00 hores, a la seva seu, ia la tarda sessió de ioga nivell bàsic per a familiars d’associats i veïns de l’Actur.

Finalment, el cap de setmana del 3 i 4 de juny, FADEMA se sumarà a la festa del Parc de l’Aigua, on serà present amb una taula informativa i amb un taller de manualitats per a nens.

Per al desenvolupament d’aquestes activitats, FADEMA compta amb el patrocini de Fundació ONCE i les col·laboracions de l’Associació Aragonesa de Musicoteràpia, Parc de l’Aigua, Trokobloko, Grup Clown, Grup Safari i Creuer, Esdeveniments Motards de Saragossa, Cos de Voluntariat per Saragossa i donants de Sang.

El lema de este año es ‘La Esclerosis Múltiple no me frena’ y FADEMA invitará a la ciudad a sumarse a varias actividades con las que quiere “conmemorar todas las formas en que las personas afectadas por esta patología conservan su independencia y siguen adelante con sus vidas”, ha informado en una nota de prensa.
El objetivo es transmitir a la sociedad otra percepción de lo que las personas con Esclerosis Múltiple pueden hacer. La directora de FADEMA, Teresa Ferraz, ha indicado que un diagnóstico de esta enfermedad “es una noticia dura de recibir” ya que es una patología crónica y neurodegenerativa que afecta a personas entre 20 y 40 años, sobre todo mujeres.

No obstante, “es importante que los afectados y todo el entorno seamos conscientes de que la actitud y muchos factores ayudan a no renunciar a una vida lo más normalizada posible”. Así, ha detallado, “junto a la necesidad de opciones de tratamiento y recursos especializados, es fundamental el apoyo de familiares y amigos, contar con las adaptaciones necesarias, un estilo de vida adecuado y flexibilidad en el hogar y trabajo”.

ACTIVIDADES

Una de las actividades organizadas por FADEMA será una intervención artística titulada ‘Sin freno a la creatividad’, con motivo de la cual su sede del Actur lucirá el miércoles 25 con diseños, decorados y mensajes elaborados gracias a la participación conjunta de pacientes y usuarios, junto con el equipo multidisciplinar de profesionales de la fundación.

Además, ese día habrá una jornada de puertas abiertas a las 11.00 horas, que contará con la dinamización musical de Trokobloko, mientras a las 18.00 horas se ha organizado un pasacalles en la calle Pablo Ruiz Picasso y a las 19.30 horas habrá un concierto de percusión brasileña y una actuación de humor a cargo del ‘Grupo Clown’.

El programa de actividades del Día Mundial se prolongará hasta la semana siguiente con numerosas propuestas, entre ellas, la I Ruta de Motos por la Esclerosis Múltiple, organizada con la colaboración de Eventos Moteros de Zaragoza, el sábado, 28 de mayo.

A las 10.00 horas, desde la sede de FADEMA, se iniciará el recorrido, que llegará hasta el centro de Zaragoza y volverá de nuevo a fundación para concluir con un vermú festivo y solidario.

El lunes, 30 de mayo, habrá una convocatoria solidaria con Donantes de Sangre de Zaragoza, de 9.30 a 13.00 horas, en su sede, y por la tarde sesión de yoga nivel básico para familiares de asociados y vecinos del Actur.

Finalmente, el fin de semana del 3 y 4 de junio, FADEMA se sumará a la fiesta del Parque del Agua, donde estará presente con una mesa informativa y con un taller de manualidades para niños.

Para el desarrollo de estas actividades, FADEMA cuenta con el patrocinio de Fundación ONCE y las colaboraciones de la Asociación Aragonesa de Musicoterapia, Parque del Agua, Trokobloko, Grupo Clown, Grupo Safari y Crucero, Eventos Moteros de Zaragoza, Cuerpo de Voluntariado por Zaragoza y Donantes de Sangre.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.eleconomista.es/espana/noticias/7581586/05/16/FADEMA-sensibiliza-sobre-la-Esclerosis-Multiple-con-una-ruta-motera-solidaria.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

 

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.eleconomista.es/espana/noticias/7581586/05/16/FADEMA-sensibiliza-sobre-la-Esclerosis-Multiple-con-una-ruta-motera-solidaria.html

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content