ELS BENEFICIS ES DESTINARAN A LES ASSOCIACIONS REPRESENTADES PER LA FEDERACIÓ   LOS BENEFICIOS SE DESTINARÁN A LAS ASOCIACIONES REPRESENTADAS POR LA FEDERACIÓN
La  Federación Española de Lucha contra la Esclerosis Múltiple ((FELEM), membre de Somos Pacientes, ha posat a la venda l’obra ‘Alimentación sana para la Esclerosis Múltiple’, guia de receptes i consells pràctics sobre nutrició elaborada per més de mig centenar de xefs de tota Espanya amb l’objectiu de millorar l’alimentació del col·lectiu d’afectats per l’esclerosi múltiple.

Els beneficis obtinguts de la venda del llibre es destinaran íntegrament a les associacions d’esclerosi múltiple representades per FELEM.

Les persones interessades a adquirir el llibre poden sol·licitar-ho en el número de telèfon GRATIS 902 191 902    o en l’adreça de correu electrònic alimentacionem@gmail.com. El preu de l’obra és de 16 euros, inclosos les despeses d’enviament.

Així mateix, l’obra també es troba disponible en les associacions de pacients integrades en FELEM. Per consultar l’adreça de l’associació més propera al teu domicili, clica aquí.

Millorar la qualitat de vida

Com recorda FELEM, una dieta correcta pot ser de gran ajuda en la millor qualitat de vida dels pacients.

Per això, com explica el doctor Javier Olascoaga, coordinador de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital Universitari de Donostia i autor i coeditor de l’obra, “en aquesta obra a més de descriure què és l’esclerosi múltiple, es recullen els últims coneixements sobre la malaltia i s’explica detalladament la importància de l’alimentació a l’hora d’afrontar-la; per a això hem comptat amb la col·laboració de més de mig centenar de restaurants de tota Espanya, que han cedit desinteressadament les seves receptes”.

Encara que encara es desconeix la causa de la malaltia, “existeixen dades –apunta Olascoaga– que avalen la possibilitat que en subjectes amb una susceptibilitat genètica el desencadenant poden ser diversos agents ambientals, entre els quals es troba la dieta i, encara que fins a la data no es barreja com un dels principals factors ja que se segueix donant més importància a la vitamina D, a determinats virus i al tabac, existeixen investigacions recents que demostren que el paper de l’alimentació pot ser més rellevant”.

En aquest context, els estudis sí han confirmat que una alimentació sana i variada, que aconsegueixi una nutrició adequada, sense causar sobrepès o una pèrdua de pes important, “són aspectes que tot pacient d’esclerosi ha de tenir en compte i que, sovint, tal com succeeix en les persones sanes, se solen descurar“, conclou FELEM.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.somospacientes.com/noticias/asociaciones/felem-publica-el-libro-%E2%80%98alimentacion-sana-para-la-esclerosis-multiple%E2%80%99/

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

La Federación Española de Lucha contra la Esclerosis Múltiple (FELEM), miembro de Somos Pacientes, ha puesto a la venta la obra ‘Alimentación sana para la Esclerosis Múltiple’, guía de recetas y consejos prácticos sobre nutrición elaborada por más de medio centenar de chefs de toda España con el objetivo de mejorar la alimentación del colectivo de afectados por la esclerosis múltiple.

Los beneficios obtenidos de la venta del libro se destinarán íntegramente a las asociaciones de esclerosis múltiple representadas por FELEM. Las personas interesadas en adquirir el libro pueden solicitarlo en el número de teléfono 902 191 902   GRATIS 902 191 902  o en la dirección de correo electrónico alimentacionem@gmail.com. El precio de la obra es de 16 euros, incluidos los gastos de envío.

Asimismo, la obra también se encuentra disponible en las asociaciones de pacientes integradas en FELEM. Para consultar la dirección de la asociación más próxima a tu domicilio, clica aquí.

Mejorar la calidad de vida

Como recuerda FELEM, una dieta correcta puede ser de gran ayuda en la mejor calidad de vida de los pacientes.

Por ello, como explica el doctor Javier Olascoaga, coordinador de la Unidad de Esclerosis Múltiple del Hospital Universitario de Donostia y autor y coeditor de la obra, “en esta obra además de describir qué es la esclerosis múltiple, se recogen los últimos conocimientos sobre la enfermedad y se explica en detalle la importancia de la alimentación a la hora de afrontarla; para ello hemos contado con la colaboración de más de medio centenar de restaurantes de toda España, que han cedido desinteresadamente sus recetas”.

Aunque  todavía se desconoce la causa de la enfermedad, “existen datos –apunta Olascoaga– que avalan la posibilidad de que en sujetos con una susceptibilidad genética el desencadenante pueden ser diversos agentes ambientales, entre los que se encuentra la dieta y, aunque hasta la fecha no se baraja como uno de los principales factores ya que se sigue dando más importancia a la vitamina D, a determinados virus y al tabaco, existen investigaciones recientes que demuestran que el papel de la alimentación puede ser más relevante”.

En este contexto, los estudios sí han confirmado que una alimentación sana y variada, que logre una nutrición adecuada, sin causar sobrepeso o una pérdida de peso importante, “son aspectos que todo paciente de esclerosis debe tener en cuenta y que, a menudo, tal y como sucede en las personas sanas, se suelen descuidar“, concluye FELEM.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.somospacientes.com/noticias/asociaciones/felem-publica-el-libro-%E2%80%98alimentacion-sana-para-la-esclerosis-multiple%E2%80%99/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content