LXIV reunió anual de la societat espanyola de neurologiaLXIV reunión anual de la sociedad española de neurología.

MADRID, 22 (EUROPA PRESS) –

El tractament amb fingolimod, comercialitzat per Novartis com ‘Gilenya’, aconsegueix reduir “entre un 70 per cent i un 80 per cent” l’activitat de la malaltia en els pacients amb esclerosi múltiple, tal com han assegurat els experts de la companyia en la LXIV Reunió Anual de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), que s’està celebrant a Barcelona.

   En la mateixa, el responsable de la Unitat de Neuroimmunologia de l’Hospital Universitari Valld’Hebron de Barcelona, ​​el professor Xavier Montalbán, ha exposat que l’estudi ‘Transforms1’ confirma “l’eficàcia a llarg termini, l’efecte a nivell del sistema nerviós central ( SNC) i la seguretat de fingolimod en el tractament d’aquesta patologia “. Per arribar a aquestes conclusions, s’ha desenvolupat pràcticament un any de pràctica clínica a Espanya amb aquesta teràpia.

   L’esclerosi múltiple “és la segona causa de discapacitat més freqüent en adults joves entre 30 i 40 anys”, per darrere dels accidents de trànsit, explica el metge i alhora afirma que “el seu impacte sobre la qualitat de vida dels pacients és molt alt “. A més, exposa que “s’estima que al voltant de la meitat dels afectats necessita cadira de rodes en els 20 anys següents a l’inici de la malaltia”.

   Una de les seves variants és la recidivant-remitent, que “està caracteritzada per brots o recidives amb empitjorament de la funció neurològica”, indica. Després d’ells, es produeixen períodes de remissió amb recuperació parcial o completa, durant els quals la malaltia roman estable “, explica.

FINS ARA CAP TERÀPIA HA DEMOSTRAT EFECTES SOBRE EL SNC

   Fins l’aparició de fingolimod, “cap teràpia ha demostrat tenir un efecte directe sobre el sistema nerviós central” en pacients amb aquesta malaltia de processos inflamatoris i neurodegeneratius. No obstant això, amb aquest “la pèrdua de volum cerebral al mes número dotze és menor que en els pacients als quals se’ls administra interferó”, afirma.

   D’altra banda, el membre de l’Institut de Neurociències Clíniques de l’Hospital Regional Universitari Carlos Haya de Màlaga, el doctor Óscar Fernández, destaca que fingolimod “ha demostrat una eficàcia superior al 50 per cent de reducció de l’activitat clínica”. A més, exposa que en la pràctica clínica “l’efectivitat és major, d’entre un 70 per cent i un 80 per cent en la reducció de l’activitat de la malaltia”.

   En aquest sentit, el responsable de la unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital Clínic Universitari San Carlos de Madrid, el professor Rafael Arroyo, sosté que l’eficàcia a llarg termini de fingolimod “està demostrada als quatre anys i mig, de manera que el 59 per cent dels pacients es manté lliure de brots “.

   Així s’ha comprovat també en l’estudi ‘Freedoms’, que evidencia que “l’aparició del primer brot es retarda de manera significativa en el grup que comença el tractament amb fingolimod des del principi”, conclou el metge.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/salud/farmacia-00668/noticia-empresas-gilenya-novartis-reduce-70-80-actividad-esclerosis-multiple-pacientes-20121122144513.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

MADRID, 22 Nov. (EUROPA PRESS) –

El tratamiento con fingolimod, comercializado por Novartis como ‘Gilenya’, logra reducir “entre un 70 por ciento y un 80 por ciento” la actividad de la enfermedad en los pacientes con esclerosis múltiple, tal y como han asegurado los expertos de la compañía en la LXIV Reunión Anual de la Sociedad Española de Neurología (SEN), que se está celebrando en Barcelona.

   En la misma, el responsable de la Unidad de Neuroinmunología del Hospital Universitario Valld’Hebron de Barcelona, el profesor Xavier Montalbán, ha expuesto que el estudio ‘Transforms1’ confirma “la eficacia a largo plazo, el efecto a nivel del sistema nervioso central (SNC) y la seguridad de fingolimod en el tratamiento de esta patología”. Para llegar a estas conclusiones, se ha desarrollado prácticamente un año de práctica clínica en España con esta terapia.

   La esclerosis múltiple “es la segunda causa de discapacidad más frecuente en adultos jóvenes entre 30 y 40 años”, por detrás de los accidentes de tráfico, explica el galeno al tiempo que afirma que “su impacto sobre la calidad de vida de los pacientes es muy alto”. Además, expone que “se estima que alrededor de la mitad de los afectados necesita silla de ruedas en los 20 años siguientes al inicio de la enfermedad”.

   Una de sus variantes es la recidivante-remitente, que “está caracterizada por brotes o recidivas con empeoramiento de la función neurológica”, indica. Tras ellos, se producen periodos de remisión con recuperación parcial o completa, durante los que la enfermedad permanece estable”, explica.

HASTA AHORA NINGUNA TERAPIA HA DEMOSTRADO EFECTOS SOBRE EL SNC

   Hasta la aparición de fingolimod, “ninguna terapia ha demostrado tener un efecto directo sobre el sistema nervioso central” en pacientes con esta enfermedad de procesos inflamatorios y neurodegenerativos. Sin embargo, con éste “la pérdida de volumen cerebral en el mes número doce es menor que en los pacientes a los que se les administra interferón”, afirma.

   Por otra parte, el miembro del Instituto de Neurociencias Clínicas del Hospital Regional Universitario Carlos Haya de Málaga, el doctor Óscar Fernández, destaca que fingolimod “ha demostrado una eficacia superior al 50 por ciento de reducción de la actividad clínica”. Además, expone que en la práctica clínica “la efectividad es mayor, de entre un 70 por ciento y un 80 por ciento en la reducción de la actividad de la enfermedad”.

   En este sentido, el responsable de la unidad de Esclerosis Múltiple del Hospital Clínico Universitario San Carlos de Madrid, el profesor Rafael Arroyo, sostiene que la eficacia a largo plazo de fingolimod “está demostrada a los cuatro años y medio, de forma que el 59 por ciento de los pacientes se mantiene libre de brotes”.

   Así se ha comprobado también en el estudio ‘Freedoms’, que evidencia que “la aparición del primer brote se retrasa de forma significativa en el grupo que comienza el tratamiento con fingolimod desde el principio”, concluye el galeno.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.europapress.es/salud/farmacia-00668/noticia-empresas-gilenya-novartis-reduce-70-80-actividad-esclerosis-multiple-pacientes-20121122144513.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content