ABORDARÀ ELS ASPECTES CLÍNICS, DIAGNÒSTICS I TERAPÈUTICS DE L’EM EN NENS I ADOLESCENTSABORDARÁ LOS ASPECTOS CLÍNICOS, DIAGNÓSTICOS Y TERAPÉUTICOS DE LA EM EN NIÑOS Y ADOLESCENTES

L’Hospital Universitari Ramón y Cajal de Madrid acollirà la celebració, divendres que ve 15 de febrer, de la primera Jornada ‘Esclerosi Múltiple en la infància’, en la qual s’analitzaran els diferents aspectes relacionats amb la presentació de l’esclerosi múltiple en l’edat pediàtrica.

Com explica la Federació Espanyola de Lluita contra l’Esclerosi Múltiple (FELEM), membre de Somos Pacientes, “encara que no és molt freqüent, en ocasions l’esclerosi múltiple es manifesta en nens; existeixen moltes dificultats per investigar aquests casos, hagut de, entre altres motius, a la distància geogràfica entre els nens i adolescents afectats, no obstant això hi ha iniciatives nacionals i internacionals treballant en aquesta línia”.

La jornada, totalment gratuïta, està oberta a tot el públic interessat. Per participar en la mateixa, tan sol has de confirmar la teva assistència en el nombre de telèfon 91 336 81 47   GRATIS 91 336 81 47    –en horari de vuit del matí a tres de la tarda– o a través de l’adreça de correu electrònic vgutierrez@salud.madrid.org.programa

La jornada ‘Esclerosi Múltiple en la infància’ compta amb la participació de, entre altres experts, professionals de la Fundación Privada Madrid contra la Esclerosis Múltiple (FEMMADRID), membre de Somos Pacientes.

Els temes de la jornada es contemplaran en dues taules, la primera dedicada als ‘Aspectes clínics de l’Esclerosi Múltiple en l’edat pediàtrica’ amb el desenvolupament de les conferencies ‘Epidemiologia en l’edat pediàtrica’, ‘Com afrontar el diagnòstic de l’EM en la infància i en l’adolescència’ i ‘Característiques Clíniques de l’EM en l’edat pediàtrica’.

Per la seva banda, la segona taula, titulada ‘Aspectes diagnòstics i terapèutics de l’Esclerosi Múltiple en la infància i en l’adolescència’, contemplarà el desenvolupament de les conferències ‘Recolzo social al pacient amb EM en l’edat pediàtrica i a la seva família’, ‘Estudi del LCR en l’EM en l’edat pediàtrica’ i ‘Nous tractaments orals de l’EM en l’edat pediàtrica’.

Per consultar el programa de la I Jornada ‘Esclerosi Múltiple en la infància’, clica aquí.

– A dia d’avui, 34 associacions de pacients dedicades a l’esclerosi múltiple són ja membres actius de Som Pacients. I la teva?

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.somospacientes.com/noticias/asociaciones/jornada-%E2%80%98esclerosis-multiple-en-la-infancia%E2%80%99-el-15-de-febrero-en-madrid/

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

El Hospital Universitario Ramón y Cajal de Madrid acogerá la celebración, el próximo viernes 15 de febrero, de la primera Jornada ‘Esclerosis Múltiple en la infancia’, en la que se analizarán los distintos aspectos relacionados con la presentación de la esclerosis múltiple en la edad pediátrica.

Como explica la Federación Española de Lucha contra la Esclerosis Múltiple (FELEM), miembro de Somos Pacientes, “aunque no es muy frecuente, en ocasiones la esclerosis múltiple se manifiesta en niños; existen muchas dificultades para investigar estos casos, debido, entre otros motivos, a la distancia geográfica entre los niños y adolescentes afectados, sin embargo hay iniciativas nacionales e internacionales trabajando en esta línea”.

La jornada, totalmente gratuita, está abierta a todo el público interesado. Para participar en la misma, tan solo debes confirmar tu asistencia en el número de teléfono 91 336 81 47   GRATIS 91 336 81 47  –en horario de ocho de la mañana a tres de la tarde– o a través de la dirección de correo electrónico vgutierrez@salud.madrid.org.Programa

La jornada ‘Esclerosis Múltiple en la infancia’ cuenta con la participación de, entre otros expertos, profesionales de la Fundación Privada Madrid contra la Esclerosis Múltiple (FEMMADRID), miembro de Somos Pacientes.

Los temas de la jornada se contemplarán en dos mesas, la primera dedicada a los  ‘Aspectos clínicos de la Esclerosis Múltiple en la edad pediátrica’ con el desarrollo de las conferencias ‘Epidemiología en la edad pediátrica’, ‘Cómo afrontar el diagnóstico de la EM en la infancia y en la adolescencia’ y ‘Características Clínicas de la EM en la edad pediátrica’.

Por su parte, la segunda mesa, titulada ‘Aspectos diagnósticos y terapéuticos de la Esclerosis Múltiple en la infancia y en la adolescencia’, contemplará el desarrollo de las conferencias ‘Apoyo social al paciente con EM en la edad pediátrica y a su familia’, ‘Estudio del LCR en la EM en la edad pediátrica’ y ‘Nuevos tratamientos orales de la EM en la edad pediátrica’.

Para consultar el programa de la I Jornada ‘Esclerosis Múltiple en la infancia’, clica aquí.

– A día de hoy, 34 asociaciones de pacientes dedicadas a la esclerosis múltiple son ya miembros activos de Somos Pacientes. ¿Y la tuya?

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.somospacientes.com/noticias/asociaciones/jornada-%E2%80%98esclerosis-multiple-en-la-infancia%E2%80%99-el-15-de-febrero-en-madrid/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content