Esclerosi Múltiple Espanya, en col·laboració amb el Reial Patronat sobre Discapacitat, ha publicat aquest informe on recull informació rellevant sobre la pràctica d’activitat física i exercici per persones amb Esclerosi Múltiple

 Tradicionalment, l’exercici físic com a part de l’abordatge de l’Esclerosi Múltiple ha estat  infrautilitzat i objecte de controvèrsia . Sovint, els metges recomanaven que s’evités realitzar exercici físic a les persones amb aquesta malaltia, degut sobretot a l’  increment de la temperatura corporal  associada a l’esport i vinculada al seu torn amb el  empitjorament de símptomes  associats a la malaltia.Un altre argument se centrava en un dels símptomes més comuns i més discapacitants en Esclerosi Múltiple:  la fatiga . En aquest cas, es va considerar que l’exercici físic suposava un «despesa» energètic que podia agreujar la fatiga i reduir la capacitat per realitzar les activitats de la vida diària.

A dia d’avui, sabem que l’increment de la temperatura del cos durant l’exercici físic  remet després del repòs  i, per tant, no afecta el transcurs de la malaltia. A més, s’ha comprovat que realitzar exercici físic de forma regular pot  ajudar a combatre alguns símptomes de l’EM , entre els quals destaca especialment  la fatiga .

En definitiva, nombrosos estudis evidencien de forma clara i consistent que  resulta segur i beneficiós realitzar activitat física (adaptada a la realitat de cada persona), i ha de formar part dels hàbits saludables de les persones amb Esclerosi Múltiple de la mateixa manera que en persones que no estan afectades per la malaltia .

Si bé cap estudi ha provat de moment ser efectiu en la modificació del pronòstic  a llarg termini  de la malaltia, sí que s’ha de considerar com una part important del tractament simptomàtic i de suport per a les persones afectades, ja que:

  • Preveu i indueix a la millora de les funcions que s’han vist deteriorades com a conseqüència dels efectes de la inactivitat
  • Ajuda a  manejar alguns símptomes , el que podria traduir-se en millores funcionals que afectin positivament a la seva vida diària

Esclerosi Múltiple Espanya, a través d’aquest estudi, realitza una aproximació a una petita part de la -cada vegada més extensament  documentació existent  sobre activitat física i Esclerosi Múltiple en el moment de la publicació. En aquest document es podrà trobar un recull de la informació obtinguda en estudis i guies sobre els beneficis de l’activitat física i conseqüències de la inactivitat, les diferències entre activitat física i rehabilitació, o programes d’exercici físic i tipus d’activitat per a persones amb esclerosi Múltiple; així com un compendi de recomanacions i consideracions específiques per a persones amb EM a l’hora de començar a fer exercici físic. Aquest document recull també una anàlisi dels resultats d’una enquesta realitzada sobre activitat física i Esclerosi Múltiple a Espanya, exemples de bones pràctiques, i entrevistes realitzades a entrenadors, psicòlegs, esportistes afectats per la malaltia, fisioterapeutes i altres professionals vinculats a l’àmbit de la activitat física i l’Esclerosi Múltiple.

 

Accedeix a l’Informe complet i descarrega-AQUÍ

 

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/informe-del-estudio-actividad-fisica-y-deporte-y-esclerosis-multiple/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content