Permetent fer accessible instruments que no ho són
Permitiendo hacer accesible instrumentos que no lo son
Internet de les Coses (IOT per la seva abreviatura en anglès) revolucionarà els elements del nostre entorn en el dia a dia. Així ho vaticina Diego Soriano, gerent de Projectes de Centac , en un article escrit per a la revista digital tecné, la divisió B2C de IDG Communications Espanya.
«De forma resumida IOT és la tecnologia que permet emprar de forma conjunta, senzilla i barata gran quantitat d’elements electrònics connectats a Internet», explica Soriano.
Segons l’expert, «avui dia hi ha milers de milions d’aparells connectats a internet». Només a la llar ja és comú que tinguem units per mitjà de WiFi «telèfons mòbils, tauletes, ordinadors, portàtils, consola de jocs i Smart TV».
A més, hi ha aparells de valor i amb funcions sofisticades que ja estan connectades a Internet. «Automòbils o càmeres fotogràfiques ja incorporen connectivitat mòbil o WiFi», assenyala.
Per Soriano, un dels aspectes més importants de IOT és el seu caràcter obert. «Els diferents aparells connectats no estaran limitats a ser integrats pel seu fabricant, sinó que es podran realitzar nous serveis accedint i unint solucions de diferents fabricants», destaca l’expert de Centac.
Per a persones amb discapacitat, IOT porta a la llar «electrodomèstics connectats i controlats» i permet «controlar una cuina, un forn, una rentadora o el termòstat de la calefacció des d’un telèfon mòbil», precisa Diego Soriano.
En concret, per a persones amb discapacitat visual, els comandaments de tipus tàctil de molts electrodomèstics no són accessibles. No obstant això, «mitjançant una interfície obert es poden desenvolupar apps que aprofitin les possibilitats d’accessibilitat dels telèfons mòbils per a l’ajust de colors i lectors de pantalla», afegeix.
Ja hi ha marques d’electrodomèstics que estan desenvolupant proves perquè un forn es configuri mitjançant una recepta emmagatzemada a internet.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.solidaridaddigital.es/Noticias/Accesibilidad/Paginas/DetalleNoticia.aspx?SDid=22626
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME
Internet de las Cosas (IoT por su abreviatura en inglés) revolucionará los elementos de nuestro entorno en el día a día. Así lo vaticina Diego Soriano, gerente de Proyectos de Centac, en un artículo escrito para la revista digital Tecné, la división B2C de IDG Communications España.
“De forma resumida IoT es la tecnología que permite emplear de forma conjunta, sencilla y barata gran cantidad de elementos electrónicos conectados a Internet”, explica Soriano.
Según el experto, “hoy en día hay miles de millones de aparatos conectados a internet”. Solo en el hogar ya es común que tengamos unidos por medio de WiFi “teléfonos móviles, tabletas, ordenadores, portátiles, consola de juegos y Smart TV”.
Además, existen aparatos de valor y con funciones sofisticadas que ya están conectadas a Internet. “Automóviles o cámaras fotográficas ya incorporan conectividad móvil o WiFi”, señala.
Para Soriano, uno de los aspectos más importantes de IoT es su carácter abierto. “Los diferentes aparatos conectados no estarán limitados a ser integrados por su fabricante, sino que se podrán realizar nuevos servicios accediendo y uniendo soluciones de diferentes fabricantes”, destaca el experto de Centac.
Para personas con discapacidad, IoT trae al hogar “electrodomésticos conectados y controlados” y permite “controlar una cocina, un horno, una lavadora o el termostato de la calefacción desde un teléfono móvil”, precisa Diego Soriano.
En concreto, para personas con discapacidad visual, los mandos de tipo táctil de muchos electrodomésticos no son accesibles. Sin embargo, “mediante un interfaz abierto se pueden desarrollar apps que aprovechen las posibilidades de accesibilidad de los teléfonos móviles para el ajuste de colores y lectores de pantalla”, añade.
Ya hay marcas de electrodomésticos que están desarrollando pruebas para que un horno se configure mediante una receta almacenada en internet.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.solidaridaddigital.es/Noticias/Accesibilidad/Paginas/DetalleNoticia.aspx?SDid=22626