Una nova investigació dels investigadors de l’Hospital Brigham i de Dones (BWH, per les sigles en anglès), als Estats Units, suggereix que els bacteris que viuen a l’intestí poden influir de forma remota en l’activitat de les cèl·lules en el cervell que estan implicades en el control de la inflamació i la neurodegeneració, com es detalla en un article publicat a ‘Nature Medicine’.

Una nueva investigación de los investigadores del Hospital Brigham y de Mujeres (BWH, por sus siglas en inglés), en Estados Unidos, sugiere que las bacterias que viven en el intestino pueden influir de forma remota en la actividad de las células en el cerebro que están implicadas en el control de la inflamación y la neurodegeneración, como se detalla en un artículo publicado en ‘Nature Medicine’.

Mitjançant l’ús de models preclínics d’esclerosi múltiple (EM) i mostres de pacients amb EM, l’equip va trobar evidència que els canvis en la dieta i la flora intestinal pot influir en els astròcits en el cervell i, en conseqüència, la neurodegeneració, el que apunta possibles dianes terapèutiques.

“Per primera vegada, hem pogut identificar que el menjar té algun tipus de control remot a través de la inflamació del sistema nerviós central”, apunta l’autor Francisco Quintana, investigador al Centre Ann Romney per a les Malalties Neurològiques al BWH. “El que mengem influeix en la capacitat dels bacteris en el nostre intestí per produir molècules petites, algunes de les quals són capaços de fer tot el camí fins al cervell. Això obre una àrea que ha estat en gran part desconeguda fins ara: com el intestí controla la inflamació del cervell “, afegeix.

Investigacions anteriors han suggerit una connexió entre el microbioma intestinal i la inflamació del cervell, però no sabia com els dos estan relacionats i com la dieta i els productes microbians influeixen en aquest sentit. Per explorar aquesta connexió addicional, Quintana i els seus col·legues van realitzar una anàlisi de transcripció de tot el genoma sobre els astròcits –cèl·lules en forma d’estrella que resideixen al cervell i la medul·la espinal– en un model de ratolí d’esclerosi múltiple, identificant una via molecular implicada en la inflamació.

Els investigadors van trobar que les molècules derivades del triptòfan de la dieta (un famós aminoàcid present en el gall dindi i altres aliments) actuen sobre aquesta via i que, com més d’aquestes molècules són presents, més capaços ser els astròcits de limitar la inflamació del cervell . En mostres de sang de pacients amb esclerosi múltiple, l’equip va descobrir baixos nivells d’aquestes molècules derivades del triptòfan.

“Els dèficits en la flora intestinal, en la dieta o en la capacitat d’absorció d’aquests productes de la flora intestinal o el transport des de l’intestí poden portar a dèficits que contribueixen a la progressió de la malaltia”, subratlla Quintana, l’equip planeja investigar aquesta via i el paper de la dieta en futurs estudis per determinar si les noves troballes es poden traduir en objectius per a la intervenció terapèutica i biomarcadors per al diagnòstic i detecció de l’avanç de la malaltia.

Mediante el uso de modelos preclínicos de esclerosis múltiple (EM) y muestras de pacientes con EM, el equipo encontró evidencia de que los cambios en la dieta y la flora intestinal puede influir en los astrocitos en el cerebro y, en consecuencia, la neurodegeneración, lo que apunta a posibles dianas terapéuticas.

“Por primera vez, hemos podido identificar que la comida tiene algún tipo de control remoto a través de la inflamación del sistema nervioso central”, apunta el autor Francisco Quintana, investigador en el Centro Ann Romney para las Enfermedades Neurológicas en el BWH. “Lo que comemos influye en la capacidad de las bacterias en nuestro intestino para producir moléculas pequeñas, algunas de las cuales son capaces de hacer todo el camino hasta el cerebro. Esto abre un área que ha permanecido en gran parte desconocida hasta ahora: cómo el intestino controla la inflamación del cerebro”, añade.

Investigaciones anteriores han sugerido una conexión entre el microbioma intestinal y la inflamación del cerebro, pero no se sabía cómo los dos están relacionados y cómo la dieta y los productos microbianos influyen en este sentido. Para explorar esta conexión adicional, Quintana y sus colegas realizaron un análisis de transcripción de todo el genoma sobre los astrocitos –células en forma de estrella que residen en el cerebro y la médula espinal– en un modelo de ratón de esclerosis múltiple, identificando una vía molecular implicada en la inflamación.

Los investigadores encontraron que las moléculas derivadas del triptófano de la dieta (un famoso aminoácido presente en el pavo y otros alimentos) actúan sobre esta vía y que, cuantas más de estas moléculas están presentes, más capaces fueron los astrocitos de limitar la inflamación del cerebro. En muestras de sangre de pacientes con esclerosis múltiple, el equipo descubrió bajos niveles de estas moléculas derivadas del triptófano.

“Los déficits en la flora intestinal, en la dieta o en la capacidad de absorción de estos productos de la flora intestinal o el transporte desde el intestino pueden llevar a déficits que contribuyen a la progresión de la enfermedad”, subraya Quintana, cuyo equipo planea investigar esta vía y el papel de la dieta en futuros estudios para determinar si los nuevos hallazgos se pueden traducir en objetivos para la intervención terapéutica y biomarcadores para el diagnóstico y detección del avance de la enfermedad.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.eleconomista.es/salud/noticias/7552918/05/16/Investigadores-estudian-la-conexion-intestinocerebro-para-conocer-mejor-la-esclerosis-multiple.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.eleconomista.es/salud/noticias/7552918/05/16/Investigadores-estudian-la-conexion-intestinocerebro-para-conocer-mejor-la-esclerosis-multiple.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut