En col·laboració amb l’Associació Sevillana de teràpia eqüestre, l’activitat es va celebrar al parc del TamarguilloEn colaboración con la Asociación Hispalense de terapia ecuestre, la actividad se celebró en el parque del Tamarguillo

Recentment va tenir lloc al parc del Tamarguillo l’activitat ‘Moviment i Harmonia’, organitzada per la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital Verge Macarena de Sevilla en col·laboració amb l’Associació Sevillana de Teràpia Eqüestre. Una jornada a la qual van assistir més de 50 persones, promocionada per l’Ajuntament de Sevilla i executada pels fisioterapeutes de la Unitat de Neurofisioterapia de la Llar Verge dels Reis.

Els pacients afectats per esclerosi múltiple i esclerosi lateral amiatrófica van poder gaudir juntament amb els seus familiars i cuidadors d’un dia de convivència a l’aire lliure. La jornada va començar amb una activitat en grup on els participants van poder experimentar diferents exercicis desenvolupant la consciència del moviment en harmonia amb la natura. No van faltar tècniques amb sons i respiratòries que van potenciar l’efectivitat dels moviments que es van anar realitzant.

Tot això, segons un comunicat, va promoure una dinàmica de grup que va enfortir la unió entre els pacients i familiars, conscienciant de la importància que suposa en aquestes malalties cròniques compartir experiències i identificar-se entre ells.

Així mateix va tenir lloc una sessió de musicoteràpia a càrrec d’Ignacio Béjar que va delectar amb la seva música sufí i la seva utilització com a instrument terapèutic d’autoconeixement corporal.

A continuació va tenir lloc un dinar compartit entre els assistents per tal de fomentar la comunicació i la socialització entre persones que es troben en situació similar.

Durant tota la tarda van continuar més activitats com el laberint sensorial, on els pacients descalços van poder experimentar diferents tipus de terrenys i materials per estimular la sensomotricidad; les tècniques de meditació guiades com a instrument de relaxació i els exercicis en grup per desenvolupar una coordinació harmònica dels hemisferis cerebrals.

Els pacients van poder tenir l’oportunitat de muntar a cavall, experimentant la hipoteràpia com a eina terapèutica útil per millorar les diferents simptomatologies que poden presentar-se al llarg de la malaltia. Persones en cadira de roda des de fa anys van poder desafiar les seves pròpies pors pujant al cavall gràcies a l’ajuda de fisioterapeutes especialitzats que van acompanyar de forma voluntària en aquest dia. Igualment i durant tota la jornada els pacients van poder gaudir de la companyia dels gossos de teràpia.

‘Moviment i Harmonia’ ha estat una enriquidora activitat, tant a nivell personal com de grup que ha suposat per als professionals, pacients, familiars i cuidadors una experiència innovadora aportant una nova visió de treball amb aquest tipus de pacients. Tot això ha demostrat que és possible fer fisioteràpia fora de les sales convencionals amb tots els beneficis que això comporta.

Recientemente tuvo lugar en el parque del Tamarguillo la actividad ‘Movimiento y Harmonía’, organizada por la Unidad de Esclerosis Múltiple del Hospital Virgen Macarena de Sevilla en colaboración con la Asociación Hispalense de Terapia Ecuestre. Una jornada a la que asistieron más de 50 personas, promocionada por el Ayuntamiento de Sevilla y ejecutada por los fisioterapeutas de la Unidad de Neurofisioterapia del Hogar Virgen de los Reyes.

Los pacientes afectados por esclerosis múltiple y esclerosis lateral amiatrófica pudieron disfrutar junto con sus familiares y cuidadores de un día de convivencia al aire libre. La jornada comenzó con una actividad en grupo donde los participantes pudieron experimentar diferentes ejercicios desarrollando la conciencia del movimiento en armonía con la naturaleza. No faltaron técnicas con sonidos y respiratorias que potenciaron la efectividad de los movimientos que se fueron realizando.

Todo ello, según un comunicado, promovió una dinámica de grupo que fortaleció la unión entre los pacientes y familiares, concienciándolos de la importancia que supone en estas enfermedades crónicas compartir experiencias e identificarse unos con otros.

Asimismo tuvo lugar una sesión de musicoterapia a cargo de Ignacio Béjar que deleitó con su música sufí y su utilización como instrumento terapéutico de autoconocimiento corporal.

A continuación tuvo lugar un almuerzo compartido entre los asistentes con el fin de fomentar la comunicación y la socialización entre personas que se encuentran en situación similar.

Durante toda la tarde prosiguieron más actividades como el laberinto sensorial, donde los pacientes descalzos pudieron experimentar distintos tipos de terrenos y materiales para estimular la sensomotricidad; las técnicas de meditación guiadas como instrumento de relajación y los ejercicios en grupo para desarrollar una coordinación armónica de los hemisferios cerebrales.

Los pacientes pudieron tener la oportunidad de montar a caballo, experimentando la hipoterapia como herramienta terapéutica útil para mejorar las diferentes sintomatologías que pueden presentarse a lo largo de la enfermedad. Personas en silla de rueda desde hace años pudieron desafiar sus propios miedos subiéndose en el caballo gracias a la ayuda de fisioterapeutas especializados que acompañaron de forma voluntaria en este día. Igualmente y durante toda la jornada los pacientes pudieron disfrutar de la compañía de los perros de terapia.

‘Movimiento y Harmonía’ ha sido una enriquecedora actividad, tanto a nivel personal como de grupo que ha supuesto para los profesionales, pacientes, familiares y cuidadores una experiencia innovadora aportando una nueva visión de trabajo con este tipo de pacientes. Todo ello ha demostrado que es posible hacer fisioterapia fuera de las salas convencionales con todos los beneficios que eso conlleva.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.eleconomista.es/espana/noticias/7540019/05/16/Jornada-de-convivencia-entre-mas-de-50-profesionales-y-pacientes-de-Unidad-de-Esclerosis-Multiple-del-Macarena.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.eleconomista.es/espana/noticias/7540019/05/16/Jornada-de-convivencia-entre-mas-de-50-profesionales-y-pacientes-de-Unidad-de-Esclerosis-Multiple-del-Macarena.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content