La teràpia forma part d’una investigació empresa fa gairebé un any.

Heus aquí una d’aquestes notícies que més d’una vegada ens agradaria poder oferir totes les setmanes, i que serveixen com a exemple perfecte davant tots els que acusen cega i continuadamente als videojocs de no oferir res bé als seus usuaris: Kinect, usat com a complement contra l’Esclerosi Múltiple.La terapia forma parte de una investigación emprendida hace casi un año.
He aquí una de esas noticias que más de una vez nos gustaría poder ofrecer todas las semanas, y que sirven como ejemplo perfecto ante todos los que acusan ciega y continuadamente a los videojuegos de no ofrecer nada bueno a sus usuarios: Kinect, usado como complemento contra la Esclerosis Múltiple.

En un projecte que va començar fa gairebé un any -per les dates en què Kinect va ser llançat al mercat- a la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, el sensor de Xbox 360 és usat per millorar la rehabilitació de malalts de la dolència neurològica degenerativa coneguda com a Esclerosi Múltiple, que afecta a adults amb edats compreses entre els 20-40 anys.

A manera de complement a les tècniques habituals, i amb la finalitat de millorar la qualitat de vida d’aquests, els pacients tracten davant la càmera de Microsoft símptomes físics com les alteracions de l’equilibri, permetent-los el poder realitzar de nou actes tan quotidians i senzills per a molts/as de nosaltres com són recuperar el control del cos, saltar i caure dempeus davant un mateix o tornar a portar talons sense perdre l’equilibri.

Segons els seus responsables, un equip compost per professionals de la medicina com a psicòlegs, metges, infermers o fisioterapeutes, els resultats preliminars han demostrat una tendència a la millorança “molt significativa” en els pacients.

El pacient Oscar G. (28 anys) s’ha declarat “encantat” amb la teràpia combinada de videojocs i tele-rehabilitació, manifestant que la millorança li ha retornat les ganes de fer coses, i solament troba a faltar que no hi hagi jocs específics amb finalitats mèdiques.

Purificació M. (38 anys, ex-directora de Banc), en tan sol tres mesos de teràpia a distància ha aconseguit reptes fins ara impossibles per a ella, com per exemple, tornar a usar talons o aguantar dempeus gairebé una hora (fins ara solament durava 5 minuts): “el més important, controlar el cos”.

La reacció de Microsoft no s’ha fet esperar, declarant a través de Daniel Cervantes, director de la Divisió de Dispositius i Entreteniment de Microsoft que “Ens emociona que l’estudi de la Universitat Rei Juan Carlos I usi el component lúdic de Kinect per facilitar la dura tasca de rehabilitació dels pacients , millorant la seva qualitat de vida i la relació amb els seus sers estimats”.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.meristation.com/v3/des_noticia.php?id=cw4e6e047cdce73&pic=GENhttp://www.meristation.com/v3/des_noticia.php?id=cw4e6e047cdce73&pic=GEN
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor


En un proyecto que comenzó hace casi un año -por las fechas en que Kinect fue lanzado al mercado- en la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid, el sensor de Xbox 360 es usado para mejorar la rehabilitación de enfermos de la dolencia neurológica degenerativa conocida como Esclerosis Múltiple, que afecta a adultos con edades comprendidas entre los 20-40 años.
A modo de complemento a las técnicas habituales, y con la finalidad de mejorar la calidad de vida de estos, los pacientes tratan ante la cámara de Microsoft síntomas físicos como las alteraciones del equilibrio, permitiéndoles el poder realizar de nuevo actos tan cotidianos y sencillos para muchos/as de nosotros como son recuperar el control del cuerpo, saltar y caer de pie ante uno mismo o volver a llevar tacones sin perder el equilibrio.”.

Según sus responsables, un equipo compuesto por profesionales de la medicina como psicólogos, médicos, enfermeros o fisioterapeutas, los resultados preliminares han demostrado una tendencia a la mejoría “muy significativa” en los pacientes.
El paciente Oscar G. (28 años) se ha declarado “encantado” con la terapia combinada de videojuegos y tele-rehabilitación, manifestando que la mejoría le ha devuelto las ganas de hacer cosas, y solo echa en falta que no haya juegos específicos con fines médicos.
Purificación M. (38 años, ex-directora de Banco), en tan solo tres meses de terapia a distancia ha conseguido retos hasta ahora imposibles para ella, como por ejemplo, volver a usar tacones o aguantar de pie casi una hora (hasta ahora solo duraba 5 minutos): “lo más importante, controlar el cuerpo”.

La reacción de Microsoft no se ha hecho esperar, declarando a través de Daniel Cervantes, director de la División de Dispositivos y Entretenimiento de Microsoft que “Nos emociona que el estudio de la Universidad Rey Juan Carlos I use el componente lúdico de Kinect para facilitar la dura tarea de rehabilitación de los pacientes , mejorando su calidad de vida y la relación con sus seres queridos”.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:
http://www.meristation.com/v3/des_noticia.php?id=cw4e6e047cdce73&pic=GENhttp://www.meristation.com/v3/des_noticia.php?id=cw4e6e047cdce73&pic=GEN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content