CAMPILLOS (MÀLAGA), 8 (EUROPA PRESS)

La Diputació de Màlaga ha invertit 42.000 euros en la construcció de la nova seu de l’Associació Campillera d’Esclerosi Múltiple (ACEM), que s’ha inaugurat aquest diumenge en aquest municipi malagueny i que ha suposat una inversió total de 975.000 euros. En el finançament també han participat Unicaja, La Caixa i empresaris de la comarca. CAMPILLOS (MÁLAGA), 8 (EUROPA PRESS)

La Diputación de Málaga ha invertido 42.000 euros en la construcción de la nueva sede de la Asociación Campillera de Esclerosis Múltiple(ACEM), que se ha inaugurado este domingo en este municipio malagueño y que ha supuesto una inversión total de 975.000 euros. En la financiación también han participado Unicaja, La Caixa y empresarios de la comarca.

  A l’acte han assistit la vicepresidenta tercera i responsable de Drets socials de l’ens supramunicipal, Ana Mata; la diputada provincial de Centres d’Atenció Especialitzada, Emiliani Jiménez, i la presidenta d’ACEM, Ana Jesús Morillo.

Mata ha destacat el treball que realitza aquest col·lectiu no només en el seu municipi, sinó també en uns altres de la zona, on més de 400 persones pateixen aquesta malaltia –120 només en Campillos–. De fet, l’associació ha expandit el seu àmbit d’actuació en els últims anys a localitats com Archidona, Antequera, Sierra d’Egües, Almargen i Villanueva d’Algaidas.

El centre s’ha aixecat en una parcel·la de 750 metres quadrats. En la planta baixa hi ha una sala gran de rehabilitació, amb quatre equips complets de fisioteràpia amb lliteres, espatlleres i llums d’infrarojos; un saló d’actes, dos despatxos per a atenció mèdica i una piscina per a rehabilitació. En la primera planta s’ha habilitat un saló d’actes, menjador, cuina, condícies i el magatzem.

L’Associació Campillera d’Esclerosi Múltiple, reconeguda jurídicament des de 2004, es dedica a la promoció de tota classe d’accions i informació destinada a millorar la situació de les persones afectades per l’esclerosi múltiple i el seu entorn, així com malalties similars. L’impulsor del projecte és el metge Óscar Fernández, que dóna nom a un carrer en Campillos.

El col·lectiu s’encarrega, entre altres actuacions, de promocionar l’agrupació de tots els pacients que viuen a Màlaga i província, per poder treballar de forma coordinada en la consecució de les possibles solucions; així com de sensibilitzar a l’opinió pública i a les administracions dels problemes de curació, tractament i prevenció d’aquestes malalties.

De la mateixa manera, treballa per facilitar informació sobre aquestes malalties als pacients i els seus familiars, així com a la població en general, amb la finalitat d’aconseguir el millor coneixement i implicacions de les mateixes; i pretén estimular i promoure la investigació científica per millorar les possibilitats terapèutiques i rehabilitacions.

Finalment, Mata ha apuntat que actualment s’està impartint en les instal·lacions de l’associació un curs de formació per a l’ocupació organitzada per la Diputació dins del programa Reptes, a través de la delegació de Drets Socials i l’Oficina de Recursos Europeus. En el curs ‘Atenció soci-sanitària a persones depenents al domicili’, amb una durada de 216 hores lectives i 100 de pràctiques en empreses, participen 15 alumnes.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.lavanguardia.com/20120708/54322994386/la-diputacion-invierte-42-000-euros-en-la-nueva-sede-de-la-asociacion-campillera-de-esclerosis-multi.html

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

Al acto han asistido la vicepresidenta tercera y responsable de Derechos sociales del ente supramunicipal, Ana Mata; la diputada provincial de Centros de Atención Especializada, Emiliani Jiménez, y la presidenta de ACEM, Ana Jesús Morillo.

Mata ha destacado el trabajo que realiza este colectivo no sólo en su municipio, sino también en otros de la zona, donde más de 400 personas padecen esta enfermedad –120 sólo en Campillos–. De hecho, la asociación ha expandido su ámbito de actuación en los últimos años a localidades como Archidona, Antequera, Sierra de Yeguas, Almargen y Villanueva de Algaidas.

El centro se ha levantado en una parcela de 750 metros cuadrados. En la planta baja hay una sala grande de rehabilitación, con cuatro equipos completos de fisioterapia con camillas, espalderas y lámparas de infrarrojos; un salón de actos, dos despachos para atención médica y una piscina para rehabilitación. En la primera planta se ha habilitado un salón de actos, comedor, cocina, aseos y el almacén.

La Asociación Campillera de Esclerosis Múltiple, reconocida jurídicamente desde 2004, se dedica a la promoción de toda clase de acciones e información destinada a mejorar la situación de las personas afectadas por la esclerosis múltiple y su entorno, así como enfermedades similares. El impulsor del proyecto es el médico Óscar Fernández, que da nombre a una calle en Campillos.

El colectivo se encarga, entre otras actuaciones, de promocionar la agrupación de todos los pacientes que viven en Málaga y provincia, para poder trabajar de forma coordinada en la consecución de las posibles soluciones; así como de sensibilizar a la opinión pública y a las administraciones de los problemas de curación, tratamiento y prevención de estas enfermedades.

Del mismo modo, trabaja para facilitar información sobre estas enfermedades a los pacientes y sus familiares, así como a la población en general, con el fin de conseguir el mejor conocimiento e implicaciones de las mismas; y pretende estimular y promover la investigación científica para mejorar las posibilidades terapéuticas y rehabilitaciones.

Por último, Mata ha apuntado que actualmente se está impartiendo en las instalaciones de la asociación un curso de formación para el empleo organizado por la Diputación dentro del programa Retos, a través de la delegación de Derechos Sociales y la Oficina de Recursos Europeos. En el curso ‘Atención socio-sanitaria a personas dependientes en el domicilio’, con una duración de 216 horas lectivas y 100 de prácticas en empresas, participan 15 alumnos.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.lavanguardia.com/20120708/54322994386/la-diputacion-invierte-42-000-euros-en-la-nueva-sede-de-la-asociacion-campillera-de-esclerosis-multi.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content