La Fundació Merck Salut ha destinat un total de 200.000 euros a vuit projectes d’investigació amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients a través de la humanització de la sanitat “sense obviar la necessitat de potenciar també la investigació en Atenció Primària” , ha destacat el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Jesús Sánchez Martos, durant l’acte de lliurament dels ajuts.La Fundación Merck Salud ha destinado un total de 200.000 euros a ocho proyectos de investigación con el objetivo de mejorar la calidad de vida de los pacientes a través de la humanización de la sanidad “sin obviar la necesidad de potenciar también la investigación en Atención Primaria”, ha destacado el Consejero de Sanidad de la Comunidad de Madrid, Jesús Sánchez Martos, durante el acto de entrega de las ayudas.
La cerimònia de lliurament ha comptat amb la participació de la secretària d’Estat d’I + D + I qui ha reconegut el valor del programa per al foment de la investigació, subratllant la necessitat “d’implicar les empreses amb la ciència; necessitem més entitats que inverteixin en coneixement perquè és la millor manera de tenir èxit “.
Per la seva banda, el president del patronat de la fundació, Rogelio Ambrosi, ha explicat que “a través d’aquests ajuts s’han finançat 118 projectes, ajudant a 64 centres de tot el país on han intervingut 410 experts, una inversió que supera els 20 milions d’euros en 25 anys “.
Un període on s’han succeït grans canvis pel que “és moment de celebració pel nostre aniversari, però també de recapitular i revisar la trajectòria de la fundació i acarar si realment hem respost als nostres fins fonamentals”, ha indicat el director del departament de oncologia de la Fundació Jiménez Díaz, Jesús García-Foncillas.
La presidenta executiva de la fundació, Carmen González Madrid, ha al·ludit a la importància de “posar en valor les aportacions de la societat civil i de les entitats privades que inverteixen en recerca, desenvolupament i innovació”.
Com a tancament de l’esdeveniment, la cantant Luz Casal ha ofert una actuació donant suport a la iniciativa i ha destacat que “és una obligació reconèixer la importància de la recerca en el món de la salut i animar a tots els homes i dones que dediquen la seva vida a resoldre enigmes, així com trobar solucions a les múltiples malalties que patim “.
PROJECTES GUANYADORS
A l’àrea referent a l’al·lergologia, la doctora Vanesa Esteve de l’Hospital Fundació Jiménez Díaz de Madrid ha estat guardonada pel ‘Estudi de anafilaxi més enllà del component immune: implicació del sistema vascular en el microambient de la reacció’.
Pel que fa a la patologia de càncer de cap i coll, la premiada ha estat la doctora Maria Rosa Bella de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell per l’avaluació del ‘Estudi per piroseqüenciació de la mutuación puntual C228T del promotor de TIRT respecte al seu valor diagnòstic preoperatori i pronòstic en neoplàsies malignes tiroides ‘.
En càncer colorectal doctor Antonio Rodríguez de l’Institut Maimónides d’Investigació Biomèdica de Còrdova ha estat seleccionat per l’estudi de ‘Identificació proteòmica de biomarcadors que defineixin subtipus moleculars de càncer colorectal i el seu possible ús com a factors pronòstic’.
La doctora Enriqueta Felip l’Institut d’Oncologia Vall d’Hebron (Barcelona) ha aconseguit una altra dotació econòmica pel seu estudi sobre el càncer de pulmó: ‘xenoempelts ortotòpics derivats de pacients com a eina per a l’estudi de mecanismes de resistència adquirida en càncers dependents d’oncogens ‘.
Respecte a l’avanç en malalties rares, la doctora Alicia Rodríguez de la facultat de Farmàcia de la Universitat del País Basc, ha estat guardonada per l’estudi ‘Teràpia gènica no viral pel tractament de la malaltia de Fabry’.
L’esclerosi múltiple ha estat abordada pel doctor Manuel Comabella de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron a través de l’estudi ‘Caracterització molecular de la forma primàriament progressiva d’esclerosi múltiple’.
Pel que fa a l’endocrinologia pediàtrica, la doctora Cristina Azcona d’Universitat Clínica de Navarra, ha optat al premi per la seva investigació sobre el ‘Impacte d’una intervenció integral sobre el risc cardiometabólico en nens amb obesitat central’.
Finalment, la doctora Mireia Martín de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge ha guanyat un dels premis per l’estudi sobre ‘El paper de les ecto-nucleotidasas en l’endometri ectòpic a l’endometriosi’.
La ceremonia de entrega ha contado con la participación de la secretaria de Estado de I+D+i quién ha reconocido el valor del programa para el fomento de la investigación, subrayando la necesidad “de implicar a las empresas con la ciencia; necesitamos más entidades que inviertan en conocimiento porque es la mejor manera de tener éxito”.
Por su parte, el presidente del patronato de la fundación, Rogelio Ambrosi, ha explicado que “a través de estas ayudas se han financiado 118 proyectos, ayudando a 64 centros de todo el país donde han intervenido 410 expertos, una inversión que supera los 20 millones de euros en 25 años”.
Un periodo donde se han sucedido grandes cambios por lo que “es momento de celebración por nuestro aniversario, pero también de recapitular y revisar la trayectoria de la fundación y cotejar si realmente hemos respondido a nuestros fines fundamentales”, ha indicado el director del departamento de oncología de la Fundación Jiménez Díaz, Jesús García-Foncillas.
La presidenta ejecutiva de la fundación, Carmen González Madrid, ha aludido a la importancia de “poner en valor las aportaciones de la sociedad civil y de las entidades privadas que invierten en investigación, desarrollo e innovación”.
Como cierre del evento, la cantante Luz Casal ha ofrecido una actuación apoyando la iniciativa y ha destacado que “es una obligación reconocer la importancia de la investigación en el mundo de la salud y animar a todos los hombres y mujeres que dedican su vida a resolver enigmas, así como encontrar soluciones a las múltiples enfermedades que padecemos”.
PROYECTOS GANADORES
En el área referente a la alergología, la doctora Vanesa Esteban del Hospital Fundación Jiménez Díaz de Madrid ha sido galardonada por el ‘Estudio de anafilaxia más allá del componente inmune: implicación del sistema vascular en el microambiente de la reacción’.
Respecto a la patología de cáncer de cabeza y cuello, la premiada ha sido la doctora María Rosa Bella de la Corporación Sanitaria Parc Taulí de Sabadell por la evaluación del ‘Estudio por pirosecuenciación de la mutuación puntual C228T del promotor de TERT respecto a su valor diagnóstico preoperatorio y pronóstico en neoplasias malignas tiroideas’.
En cáncer colorrectal el doctor Antonio Rodríguez del Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba ha sido seleccionado por el estudio de ‘Identificación proteómica de biomarcadores que definan subtipos moleculares de cáncer colorrectal y su posible uso como factores pronóstico’.
La doctora Enriqueta Felip del Instituto de Oncología Vall D’Hebron (Barcelona) ha conseguido otra dotación económica por su estudio sobre el cáncer de pulmón: ‘Xenoinjertos ortotópicos derivados de pacientes como herramienta para el estudio de mecanismos de resistencia adquirida en cánceres dependientes de oncogenes’.
Respecto al avance en enfermedades raras, la doctora Alicia Rodríguez de la facultad de Farmacia de la Universidad del País Vasco, ha sido galardonada por el estudio ‘Terapia génica no viral para el tratamiento de la enfermedad de Fabry’.
La esclerosis múltiple ha sido abordada por el doctor Manuel Comabella del Hospital Universitario Vall D’Hebron a través del estudio ‘Caracterización molecular de la forma primariamente progresiva de esclerosis múltiple’.
En cuanto a la endocrinología pediátrica, la doctora Cristina Azcona de Universidad Clínica de Navarra, ha optado al premio por su investigación sobre el ‘Impacto de una intervención integral sobre el riesgo cardiometabólico en niños con obesidad central’.
Finalmente, la doctora Mireia Martín del Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge ha ganado uno de los premios por el estudio sobre ‘El papel de las ecto-nucleotidasas en el endometrio ectópico en la endometriosis’.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.eleconomista.es/salud/noticias/7689411/07/16/La-Fundacion-Merck-Salud-otorga-200000-euros-en-proyectos-de-investigacion-que-mejoran-la-calidad-de-vida-del-paciente.html
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.eleconomista.es/salud/noticias/7689411/07/16/La-Fundacion-Merck-Salud-otorga-200000-euros-en-proyectos-de-investigacion-que-mejoran-la-calidad-de-vida-del-paciente.html