Investigadors de l’Institut Karolinska, a Suècia, han descobert una associació entre el treball per torns (nocturn o per rotació les hores) i l’increment del risc de desenvolupar esclerosi múltiple (EM).  Investigadores del Instituto Karolinska, en Suecia, han descubierto una asociación entre el trabajo por turnos (nocturno o por rotación las horas) y el incremento del riesgo de desarrollar esclerosis múltiple (EM).El treball, que es publica avui en Annals of Neurology, ha mostrat que exercir una ocupació amb horaris d’aquest tipus abans dels 20 anys d’edat podria augmentar aquest risc a causa

de la interrupció del ritme circadiano i del patró de somni.

Investigacions prèvies havien determinat que el treball per torns rotatoris eleva el risc cardiovascular, els trastorns de tiroides i el càncer. Això succeeix perquè s’altera la secreció de melatonina i s’incrementa la resposta inflamatoria.

El treball, coordinat per Anna Karin Hedström, del Insituto Karolinska, ha analitzat les dades de dos estudis poblacionals: un amb 1.343 casos de EM incident i 2.900 controls, i un altre amb 5.129 casos de EM prevalente i 4.509 casos control.

L’equip d’investigadors ha comparat l’aparició de la malaltia desmielinizante entre els subjectes de l’estudi exposats a treball per torns en diverses edats enfront d’aquells individus que no havien estat exposats a aquest tipus de treball. Tots els participants en l’estudi residien a Suècia i tenien entre 16 i 70 anys. El treball per torns va ser definit com a hores alternes entre les 9 de la nit i les 7 del matí.

Els resultats van mostrar que els de la cohorte de EM incident que havien treballat per torns durant tres anys o més abans dels 20 anys tenien un risc dues vegades major de desenvolupar EM.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

 

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/interrupcion-ritmo-circadiano-falta-sueno-podrian-aumentar-em

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductorEl trabajo, que se publica hoy en Annals of Neurology, ha mostrado que desempeñar un empleo con horarios de este tipo antes de los 20 años de edad podría aumentar este riesgo debido a la interrupción del ritmo circadiano y del patrón de sueño.

Investigaciones previas habían determinado que el trabajo por turnos rotatorios eleva el riesgo cardiovascular, los trastornos de tiroides y el cáncer. Esto sucede porque se altera la secreción de melatonina y se incrementa la respuesta inflamatoria.

El trabajo, coordinado por Anna Karin Hedström, del Insituto Karolinska, ha analizado los datos de dos estudios poblacionales: uno con 1.343 casos de EM incidente y 2.900 controles, y otro con 5.129 casos de EM prevalente y 4.509 casos control.

El equipo de investigadores ha comparado la aparición de la enfermedad desmielinizante entre los sujetos del estudio expuestos a trabajo por turnos en varias edades frente a aquellos individuos que no habían estado expuestos a este tipo de trabajo. Todos los participantes en el estudio residían en Suecia y tenían entre 16 y 70 años. El trabajo por turnos fue definido como horas alternas entre las 9 de la noche y las 7 de la mañana.

Los resultados mostraron que los de la cohorte de EM incidente que habían trabajado por turnos durante tres años o más antes de los 20 años tenían un riesgo dos veces mayor de desarrollar EM.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/interrupcion-ritmo-circadiano-falta-sueno-podrian-aumentar-em

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content