Resum: Aquest interessant estudi epidemiológico d’un grup d’investigació a Berlín, Alemanya ha trobat una associació entre la lactància materna en la infància en el risc de desenvolupar EM. Les dades suggereixen que la lactància materna té un efecte protector contra el desenvolupament de l’EM, però que l’efecte protector només sorgeix després de quatre mesos de lactància. Aquests resultats són similars als estudis d’altres malalties autoinmunes i li dóna una major comprensió dels possibles beneficis dels bebès que alleten.   Resumen: Este interesante estudio epidemiológico de un grupo de investigación en Berlín, Alemania ha encontrado una asociación entre la lactancia materna en la infancia en el riesgo de desarrollar EM. Los datos sugieren que la lactancia materna tiene un efecto protector contra el desarrollo de la EM, pero que el efecto protector sólo surge después de cuatro meses de lactancia. Estos resultados son similares a los estudios de otras enfermedades autoinmunes y le da una mayor comprensión de los posibles beneficios de los bebés que amamantan.
Antecedents:
L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia autoinmune amb coneguts factors de susceptibilitat genètics i ambientals. La lactància materna ha demostrat ser protectora en altres malalties autoinmunes.

OBJECTIU:
Aquest estudi de cas-control es va analitzar l’associació de la lactància materna en la infància en el risc de desenvolupar EM.

MÈTODES:
Un estudi de casos i controls es va dur a terme a Berlín de 245 pacients amb EM i 296 controls basats en la població, que van completar un qüestionari estandarditzat sobre la seva història i la durada de la lactància materna en la infància i les característiques demogràfiques. L’anàlisi de regressió logística univariable i multivariable es va realitzar per investigar l’associació entre la lactància materna i l’EM. El model multivariado ajustat per edat, sexe, nombre de germans majors, el nombre d’habitants en lloc de domicili entre les edats de 0 i 6 (classificat en cada cas), i l’assistència a la guarderia entre les edats de 0 i 3.

RESULTATS:
En l’anàlisi multivariable, la lactància materna va mostrar una associació independent amb EM (OR ajustada 0,58, p = 0,028). No obstant això, sense la lactància materna com a referència, l’efecte protector només sorgeix després de quatre mesos de lactància materna (anàlisi multivariable per a quatre mesos ≤ OR ajustada 0,87, p = 0,614 i per als quatre mesos o> 0,51, p = 0,016).

CONCLUSIÓ:
Els resultats d’aquest estudi de casos i controls recolzen la hipòtesi que la lactància materna s’associa amb un menor risc d’esclerosi múltiple. Aquests resultats estan en línia amb les troballes d’estudis previs sobre altres malalties autoinmunes, en les quals la lactància materna ha demostrat tenir efectes protectors.
Conradi S, O Malzahn, Paul F, S Quill, Harms L, llavors Bergh F, Ditzenbach A, Georgi T, Heuschmann P, Rosche B.
Departament de Neurologia i Neurologia Experimental, Charité – Universitätsmedizin Berlín, Alemanya.

De conformitat amb esclero. 2012 Sep 4. I Pubmed PMID: 22951352 (09/11/12)

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2479&CFID=4728623&CFTOKEN=30016981

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

Antecedentes:
La esclerosis múltiple (EM) es una enfermedad autoinmune con conocidos factores de susceptibilidad genéticos y ambientales. La lactancia materna ha demostrado ser protectora en otras enfermedades autoinmunes.

OBJETIVO:
Este estudio de caso-control se analizó la asociación de la lactancia materna en la infancia en el riesgo de desarrollar EM.

MÉTODOS:
Un estudio de casos y controles se llevó a cabo en Berlín de 245 pacientes con EM y 296 controles basados ​​en la población, que completaron un cuestionario estandarizado sobre su historia y la duración de la lactancia materna en la infancia y las características demográficas. El análisis de regresión logística univariable y multivariable se realizó para investigar la asociación entre la lactancia materna y la EM. El modelo multivariado ajustado por edad, sexo, número de hermanos mayores, el número de habitantes en lugar de domicilio entre las edades de 0 y 6 (clasificado en cada caso), y la asistencia a la guardería entre las edades de 0 y 3.

RESULTADOS:
En el análisis multivariable, la lactancia materna mostró una asociación independiente con EM (OR ajustada 0,58, p = 0,028). Sin embargo, sin la lactancia materna como referencia, el efecto protector sólo surge después de cuatro meses de lactancia materna (análisis multivariable para cuatro meses ≤ OR ajustada 0,87, p = 0,614 y para los cuatro meses o> 0,51, p = 0,016).

CONCLUSIÓN:
Los resultados de este estudio de casos y controles apoyan la hipótesis de que la lactancia materna se asocia con un menor riesgo de esclerosis múltiple. Estos resultados están en línea con los hallazgos de estudios previos sobre otras enfermedades autoinmunes, en las que la lactancia materna ha demostrado tener efectos protectores.

Conradi S, U Malzahn, Paul F, S Quill, Harms L, entonces Bergh F, Ditzenbach A, Georgi T, Heuschmann P, Rosche B.

Departamento de Neurología y Neurología Experimental, Charité – Universitätsmedizin Berlín, Alemania.

En conformidad con esclero. 2012 Sep 4. Y Pubmed PMID: 22951352 (09/11/12)

 

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2479&CFID=4728623&CFTOKEN=30016981

 

 

TRADUCIDO AUTOMÁTICAMENTE POR:
LA BARRA DE GOOGLE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content