L’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple va celebrar, dissabte al migdia, el 24è aniversari de l’entitat hostafranquina que compta amb persones afectades per aquesta malaltia crònica i altres malalties neurodegeneratives.

La Asociación Catalana “La LLar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple celebró, sábado a mediodía, el 24è aniversario de la entidad hostafranquina que cuenta con personas afectadas por esta enfermedad crónica y otras enfermedades neurodegenerativas.

L’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple va celebrar, dissabte al migdia, el 24è aniversari de l’entitat hostafranquina que compta amb persones afectades per aquesta malaltia crònica i altres malalties neurodegeneratives. Aquesta entitat, considerada com la Delegació Territorial de l’Associació Espanyola d’Esclerosi Múltiple a Catalunya, va néixer l’any 1987 de la mà d’un petit grup de persones, entre elles de l’actual president Blas Membrives, que patien una malaltia d’aquestes característiques. Fins a dia d’avui, des de l’entitat s’ha treballat i lluitat per millorar la qualitat de vida dels afectats d’esclerosi múltiple i afrontar totes les dificultats que comporta aquesta malaltia.

Durant la celebració, a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza del nostre barri, es va llegir una carta escrita per en Blas Membrives, que recordava els inicis de l’entitat i les problemàtiques amb les quals aquesta s’ha trobat al llarg dels vint-i-quatre anys d’història, i com, entre tots els que hi treballen diàriament, han pogut resoldre-les de mica en mica. Membrives recordava que a partir de setembre s’ubicaran al nou local cedit pel Districte de Sants-Montjuïc, ubicat al passeig de l’Exposició del barri del Poble-sec, “més adequat a les nostres necessitats, amb més i millors sales per realitzar les activitats, i també comptarà amb una sala de fisioteràpia molt àmplia amb aparells nous per treballar la rehabilitació, en definitiva, cada activitat tindrà una pròpia sala”.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, la seva regidora Laura Pérez, va valorar la tasca que fa l’entitat, “esteu fent possible tot allò que les institucions no podem fer possible, no estem arribant a cobrir les necessitats bàsiques de totes les persones”. A més, Pérez va dir que en els darrers anys, “la pèrdua en qualitat de vida i en inversions específiques i cures, fa que molts familiars estigueu fent un paper que hauríem de fer les institucions”. La regidora va mostrar-se compromesa a obrir al setembre aquest nou espai per l’entitat. La consellera assessora de la presidència del Districte de Sants-Montjuïc, Àngels Boix, va animar a l’entitat a “seguir amb aquesta tasca, donant suport a les famílies, ja que sou els que esteu al costat de les persones que pateixen aquesta malaltia”. També hi va haver representació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Es va llegir un escrit de la seva consellera, Dolors Bassa, qui destacava que l’entitat “és un exemple de voluntat de servei a l’haver creat un espai adient que garanteix donar suport a les persones afectades per esclerosi múltiple i a les seves famílies”. Finalment, el rector de la Parròquia de Sant Àngel Custodi d’Hostafrancs, Francesc Nolla, va recordar que la parròquia els hi ofereix un espai, des de fa anys, “on espero que us ajudi a desenvolupar les tasques de solidaritat”. Per acabar, es van fer entrega d’un petit recordatori de l’acte i un ball va servir per tancar la celebració.

 

no images were found

 

 

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://el3.cat/la-llar-celebra-el-24e-aniversari-a-les-portes-dinaugurar-el-nou-local-del-poble-sec/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

La Asociación Catalana “La LLar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple celebró, sábado a mediodía, el 24è aniversario de la entidad hostafranquina que cuenta con personas afectadas por esta enfermedad crónica y otras enfermedades neurodegeneratives. Esta entidad, considerada como la Delegación Territorial de la Asociación Española de Esclerosis Múltiple en Cataluña, nació en 1987 de la mano de un pequeño grupo de personas, entre ellas del actual presidente Blas Membrives, que sufrían una enfermedad de estas características. Hasta día de hoy, desde la entidad se ha trabajado y luchado para mejorar la calidad de vida de los afectados de esclerosis múltiple y afrontar todas las dificultades que comporta esta enfermedad.

Durante la celebración, en el Hotel Catalonia Barcelona Plaza de nuestro barrio, se leyó una carta escrita por en Blas Membrives, que recordaba los inicios de la entidad y las problemáticas con las cuales esta se ha encontrado a lo largo de los veinticuatro años de historia, y cómo, entre todos los que trabajan diariamente, han podido resolverlas poco a poco. Membrives recordaba que a partir de septiembre se ubicarán en el nuevo local cedido por el Distrito de Sants-Montjuic, ubicaden en el paseo de la Exposición del barrio del Pueblo-seco, “más adecuado a nuestras necesidades, con más y mejores salas para realizar las actividades, y también contará con una sala de fisioterapia muy amplia con aparatos nuevos para trabajar la rehabilitación, en definitiva, cada actividad tendrá una propia sala”.

Desde el Distrito de Sants-Montjuic, su regidora Laura Pérez, valoró la tarea que hace la entidad, “estáis haciendo posible todo aquello que las instituciones no podemos hacer posible, no estamos llegando a cubrir las necesidades básicas de todas las personas”. Además, Pérez dijo que en los últimos años, “la pérdida en calidad de vida y en inversiones específicas y curas, hace que muchos familiares estéis haciendo un papel que tendríamos que hacer las instituciones”. La regidora se mostró comprometida a abrir en septiembre este nuevo espacio por la entidad. La consejera asesora de la presidencia del Distrito de Sants-Montjuic, Àngels Boix, animó a la entidad a “seguir con esta tarea, apoyando a las familias, puesto que sois los que estáis junto a las personas que sufren esta enfermedad”. También hubo representación del Departamento de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias de la Generalitat de Cataluña. Se leyó un escrito de su consejera, Dolors Balsa, quien destacaba que la entidad “es un ejemplo de voluntad de servicio al haber creado un espacio adecuado que garantiza apoyar a las personas afectadas por esclerosis múltiple y a sus familias”. Finalmente, el rector de la Parroquia de Santo Àngel Custodi de Hostafrancs, Francesc Nolla, recordó que la parroquia se los ofrece un espacio, desde hace años, “donde espero que os ayude a desarrollar las tareas de solidaridad”. Para acabar, se hicieron entrega de un pequeño recordatorio del acto y un baile sirvió para cerrar la celebración.

 

no images were found

 

 

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA
http://el3.cat/la-llar-celebra-el-24e-aniversari-a-les-portes-dinaugurar-el-nou-local-del-poble-sec/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut