Entre les més conegudes estan l’Alzheimer, l’esclerosi múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distròfia muscular i l’esclerosi lateral amiotròfica.Entre las más conocidas están el Alzheimer, la esclerosis múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distrofia muscular y la esclerosis lateral amiotrófica.

Barcelona. (EFE). – La 22 edició de La Marató de TV3 tindrà lloc el 15 de desembre de 2013 i estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives , segons anuncia la fundació en un comunicat.

Les malalties neurodegeneratives són patologies cròniques i progressives del sistema nerviós central ocasionades per la pèrdua continuada de neurones del cervell i de la medul · la espinal.

Entre les més conegudes estan l’Alzheimer, l’esclerosi múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distròfia muscular i l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), totes molt incapacitants pels greus canvis físics i de conducta que pateixen els malalts i que comporten una gran dependència i l’afectació directa de l’entorn familiar durant anys.

A la nota s’explica que un cop valorada la proposta de la comissió assessora científica, el patronat de la fundació ha decidit que aquest any La Marató de TV3 desplegament seva capacitat de sensibilització i mobilització social en benefici de la investigació de la neurodegeneració.
Les malalties del cervell ja van ser objecte de les edicions del 1996 i 2005 de La Marató.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.lavanguardia.com/television/20130220/54365582895/marato-tv3-dedicada-enfermedades-neurodegenerativas.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Barcelona. (EFE).- La 22 edición de La Marató de TV3 tendrá lugar el 15 de diciembre de 2013 y estará dedicada a las enfermedades neurodegenerativas, según anuncia la fundación en un comunicado.

Las enfermedades neurodegenerativas son patologías crónicas y progresivas del sistema nervioso central ocasionadas por la pérdida continuada de neuronas del cerebro y de la médula espinal.

Entre las más conocidas están el Alzheimer, la esclerosis múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distrofia muscular y la esclerosis lateral amiotrófica (ELE), todas muy incapacitantes por los graves cambios físicos y de conducta que sufren los enfermos y que comportan una gran dependencia y la afectación directa del entorno familiar durante años.

En la nota se explica que una vez valorada la propuesta de la comisión asesora científica, el patronato de la fundación ha decidido que este año La Marató de TV3 despliegue su capacidad de sensibilización y movilización social en beneficio de la investigación de la neurodegeneración.
Las enfermedades del cerebro ya fueron objeto de las ediciones del 1996 y 2005 de La Marató.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.lavanguardia.com/television/20130220/54365582895/marato-tv3-dedicada-enfermedades-neurodegenerativas.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content