El projecte, coordinat pel doctor Xavier Montaban, rebrà una ajuda econòmica de 300.000 euros de la fundació la marató de tv3El proyecto, coordinado por el doctor Xavier Montaban, recibirá una ayuda económica de 300.000 euros de la fundació la marató de tv3.

En un acte celebrat el dilluns a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, ​​la Fundació La Marató de TV3 va premiar un projecte liderat pel CEMCAT i el VHIR centrat en la regeneració de la mielina en l’esclerosi múltiple amb els 300.000 euros corresponents a una de les ajudes econòmiques de La Marató 2011. Després d’avaluar 205 projectes, l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut i 105 experts en regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits d’àmbit internacional van decidir premiar l’estudi del CEMCAT i el VHIR entre els 29 projectes seleccionats per la seva qualitat, metodologia i rellevància.

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia acte immune que acaba produint importants dèficits neurològics. Els tractaments que hi ha actualment per l’EM regulen el sistema immunitari, i tot i que són molt efectius reduint l’activitat inflamatòria, no tenen cap efecte que afavoreixi la regeneració de la mielina danyada.

L’estudi, coordinat pel director del CEMCAT, el doctor Xavier Montalban , amb eldoctor Manuel Comabella, neuròleg, I la doctora Carme Costa, veterinària , com a principals investigadors, es basa en la investigació de noves teràpies que afavoreixin la remielinització en funció de la signatura genètica de les cèl · lules mare.

Els principals objetivosdel projecte són identificar compostos químics que afavoreixin la oligodendrogénesis in vitro en dos models cel · lulars, cèl · lules mare neurals (CMN) de ratolí i cèl · lules mare pluripotents induïdes humanes (CPi), així com avaluar in vitro seu potencial per afavorir la remielinització en oligodendrócidos generats a partir de CPi de pacients amb baixa capacitat remielinizadora. Amb aquest projecte s’espera identificar agents que millorin la remielinització i que puguin formar part de noves teràpies neuroprotectores per l’EM.´

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.compromisorse.com/acciones-rse/2012/11/07/la-marato-de-tv3-financia-un-estudio-sobre-la-esclerosis-multiple/

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

En un acto celebrado el lunes en el Aula Magna del Edificio Histórico de la Universidad de Barcelona, la Fundación La Marató de TV3 premió un proyecto liderado por el Cemcat i el VHIR centrado en la regeneración de la mielina en la esclerosis múltiple con los 300.000 euros correspondientes a una de las ayudas económicas de La Marató 2011. Tras evaluar 205 proyectos, la Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut y 105 expertos en regeneración y trasplante de órganos y tejidos de ámbito internacional decidieron premiar el estudio del Cemcat y el VHIR entre los 29 proyectos seleccionados por su calidad, metodología y relevancia. 

La esclerosis múltiple (EM) es una enfermedad auto inmune que acaba produciendo importantes déficits neurológicos. Los tratamientos que hay actualmente para la EM regulan el sistema inmunitario, y a pesar de que son muy efectivos reduciendo la actividad inflamatoria, no tienen ningún efecto que favorezca la regeneración de la mielina dañada.

El estudio, coordinado por el director del Cemcat, el doctor Xavier Montalban, con el doctor Manuel Comabella, neurólogo, y la doctora Carme Costa, veterinaria, como principales investigadores, se basa en la investigación de nuevas terapias que favorezcan la remielinización en función de la firma genética de las células madre.

Los principales objetivosdel proyecto son identificar compuestos químicos que favorezcan la oligodendrogénesis in vitro en dos modelos celulares, células madre neurales (CMN) de ratón y células madre pluripotentes inducidas humanas (CPi), así como evaluar in vitro su potencial para favorecer la remielinización en oligodendrócidos generados a partir de CPi de pacientes con baja capacidad remielinizadora. Con este proyecto se espera identificar agentes que mejoren la remielinización y que puedan formar parte de nuevas terapias neuroprotectoras para la EM.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.compromisorse.com/acciones-rse/2012/11/07/la-marato-de-tv3-financia-un-estudio-sobre-la-esclerosis-multiple/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content