El rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), César Nombela, va inaugurar aquest dimecres la trobada Nous avenços i desafiaments en esclerosi múltiple, al qual acudiran diversos experts que treballen en la recerca d’un tractament integral de la malaltia.El rector de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), César Nombela, inauguró este miércoles el encuentro ‘Nuevos avances y desafíos en esclerosis múltiple’, al que acudirán varios expertos que trabajan en la búsqueda de un tratamiento integral de la enfermedad.

A la inauguració van acudir també l’investigador principal del Grup de Neuroinmuno-Reparació de l’Hospital Nacional de Paraplègics de Toledo, Diego Clemente, la presidenta de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Toledo, Begoña Aguilar, i Agustín Oterino, neuròleg a l’Hospital Universitari Marquès de Valdecilla.

Nombela va afirmar que la investigació biomèdica i la seva aproximació a teràpies cada vegada més avançades ens fa esperar que es pugui arribar a un procés de regeneració, la qual cosa seria el millor per tallar la patologia .

Així mateix, aposta per teràpies regeneratives per superar les merament pal·liatives en una malaltia de la qual ?? encara ens queda molt per aprendre ?? i va recordar que tot el que el personal aporta a la qualitat de vida és fonamental en una patologia crònica i lenta.

Diego Clemente ha destacat que l’important de la trobada és que ?? cada persona implicada aprengui de la resta d’àrees i els temes principals que es posaran sobre la taula són el pacient des de diferents punts de vista, el futur de la investigació a mig i llarg termini i l’abordatge integral en el tractament.

Finalment, Oterino ha opinat que avui dia l’esclerosi té un present i un futur molt diferent al que es plantejava fa vint anys, ja que ?? en aquells dies es deia que era millor invertir en cadires de rodes que en investigaciói ha destacat que cal ser molt generós per dedicar la teva vida a una malaltia, no només a investigar, sinó a fer-ho de forma plena

A la inauguración acudieron también el investigador principal del Grupo de Neuroinmuno-Reparación del Hospital Nacional de Parapléjicos de Toledo, Diego Clemente, la presidenta de la Asociación de Esclerosis Múltiple de Toledo, Begoña Aguilar, y Agustín Oterino, neurólogo en el Hospital Universitario Marqués de Valdecilla

Nombela afirmó que “la investigación biomédica y su aproximación a terapias cada vez más avanzadas nos hace esperar que se pueda llegar a un proceso de regeneración, lo cual sería lo mejor para atajar la patología”.

Asimismo, apuesta por terapias regenerativas para superar las meramente paliativas en una enfermedad de la que “todavía nos queda mucho por aprender” y recordó que “todo lo que el personal aporta a la calidad de vida es fundamental en una patología crónica y lenta”.

Diego Clemente destacó que lo importante del encuentro es que “cada persona implicada aprenda del resto de áreas” y los temas principales que se pondrán sobre la mesa son el paciente desde diferentes puntos de vista, el futuro de la investigación a medio y largo plazo y el abordaje integral en el tratamiento.

Por último, Oterino opinó que hoy en día la esclerosis tiene un presente y un futuro muy distinto al que se planteaba hace veinte años, ya que “por entonces se decía que era mejor invertir en sillas de ruedas que en investigación” y destacó que “hay que ser muy generoso para dedicar tu vida a una enfermedad, no solo a investigar, sino a hacerlo de forma plena”.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://ecodiario.eleconomista.es/sociedad/noticias/7655531/06/16/La-menendez-pelayo-reune-a-expertos-en-esclerosis-multiple-en-busca-de-un-tratamiento-integral-de-la-enfermedad.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://ecodiario.eleconomista.es/sociedad/noticias/7655531/06/16/La-menendez-pelayo-reune-a-expertos-en-esclerosis-multiple-en-busca-de-un-tratamiento-integral-de-la-enfermedad.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut