La neuritis òptica és un quadre poc freqüent en els nens i difereix en diversos aspectes de la neuritis òptica dels adults, de manera que un estudi ha analitzat les característiques clíniques i de laboratori específiques d’una sèrie pediàtrica.

La mostra constava de 17 casos de neuritis òptica en nens i joves de 4 a 14 anys, referits entre els anys 2000 i 2015. L’edat mitjana de la sèrie era de 11 anys. Van predominar els pacients de sexe femení i l’antecedent infecciós va ser poc freqüent; en cinc pacients, l’afectació va ser bilateral, i quatre casos es van presentar com neuritis òptica retrobulbar. La ressonància magnètica va mostrar hiperintensidad en T 2 en els nervis òptics afectats en cinc pacients. L’estudi del líquid cefaloraquidi i bandes oligoclonals va ser normal en tots els casos. Els pacients, tractats amb metilprednisolona intravenosa, van tenir una bona recuperació.

Només en tres casos es va comprovar una evolució posterior a esclerosi múltiple, que és infreqüent en l’edat pediàtrica. Aquests casos que van evolucionar a esclerosi múltiple no van mostrar diferències clíniques, tot i que sí van presentar major quantitat de lesions hiperintenses en la ressonància magnètica.

 [Rev Neurol 2016]
López-Martín D, Martínez-Antón J

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.revneurol.com/sec/RSS/noticiaImprimir.php?id=5809

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content