Ahir es va celebrar el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, una malaltia que explica cada vegada amb més opcions, sobretot per controlar la inflamació. La neurodegeneración segueix sent la gran assignatura pendent.   Ayer se celebró el Día Mundial de la Esclerosis Múltiple, una enfermedad que cuenta cada vez con más opciones, sobre todo para controlar la inflamación. La neurodegeneración sigue siendo la gran asignatura pendiente.

Els tractaments desenvolupats en els últims anys han transformat la història natural de l’esclerosi múltiple (EM). Diari Mèdic, El Mundo i Jo Dona, amb la col·laboració de la Fundació Biogen Idec, van organitzar ahir, dia mundial de la malaltia, la jornada A la recerca de l’excel·lència en l’esclerosi múltiple.

Rafael Rierol, coordinador de la Unitat d’EM de l’Hospital Clínic Sant Carlos, de Madrid, va dir que el futur està en la medicina personalitzada i va al·ludir als nous criteris diagnòstics publicats l’any passat en Annals of Neurology, que assenyalen que “quan una persona acudeix per primera vegada a consulta amb els símptomes típics i en la ressonància magnètica es veuen plaques antigues i noves, es pot diagnosticar la malaltia amb molta certesa”. La progressió canvia radicalment quan es tracta precoçment.

Xavier Montalbán, cap del Servei de Neuroinmunología de l’Hospital Valle d’Hebron, de Barcelona, va recalcar per la seva banda que l’EM segueix sent una malaltia greu. Encara que la teràpia farmacològica ha millorat espectacularment i la pedrera està repleta de noves molècules, l’abordatge de la neurodegeneración és la gran assignatura pendent. “El component inflamatorio compte cada vegada amb millors tractaments, però el degenerativo encara suposa un repte”, va concloure l’especialista.

Finalment, Francisco Zaragozá, catedràtic de Farmacologia de la Universitat d’Alcalá d’Henares, va repassar els factors que han permès engrossir l’arsenal terapèutic: l’aparició dels interferones, la irrupció de la biotecnologia, els avanços en fisiopatologia i el coneixement dels mecanismes d’acció.

UNA MALALTIA QUE AFECTA A ESPANYA A UNES 46.000 PERSONES

inauguració de la jornada, que va estar a càrrec de Charo esquerre, directora de Jo Dona; Guido Decap, vicepresident i director general de Biogen Idec Iberia; i Javier Olave, director de Diari Mèdic. Al costat de les ponències sobre la investigació i el tractament de la malaltia, es va dedicar una conferència al paper de la fisioteràpia en la millora de la qualitat de vida dels pacients i una altra als reptes i barreres de les organitzacions de pacients d’esclerosi múltiple. Van tancar la jornada els autèntics protagonistes: els afectats. Tres pacients van explicar en primera persona les seves experiències i van explicar com es viuen les diferents etapes de la malaltia.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/neurodegeneracion-es-reto-pendiente-em

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

Los tratamientos desarrollados en los últimos años han transformado la historia natural de la esclerosis múltiple (EM). Diario Médico, El Mundo y Yo Dona, con la colaboración de la Fundación Biogen Idec, organizaron ayer, día mundial de la enfermedad, la jornada En busca de la excelencia en la esclerosis múltiple.

Rafael Arroyo, coordinador de la Unidad de EM del Hospital Clínico San Carlos, de Madrid, dijo que el futuro está en la medicina personalizada y aludió a los nuevos criterios diagnósticos publicados el año pasado en Annals of Neurology, que señalan que “cuando una persona acude por primera vez a consulta con los síntomas típicos y en la resonancia magnética se ven placas antiguas y nuevas, se puede diagnosticar la enfermedad con mucha certeza”. La progresión cambia radicalmente cuando se trata precozmente.

Xavier Montalbán, jefe del Servicio de Neuroinmunología del Hospital Valle de Hebrón, de Barcelona, recalcó por su parte que la EM sigue siendo una enfermedad grave. Aunque la terapia farmacológica ha mejorado espectacularmente y la cantera está repleta de nuevas moléculas, el abordaje de la neurodegeneración es la gran asignatura pendiente. “El componente inflamatorio cuenta cada vez con mejores tratamientos, pero el degenerativo todavía supone un reto”, concluyó el especialista.

Finalmente, Francisco Zaragozá, catedrático de Farmacología de la Universidad de Alcalá de Henares, repasó los factores que han permitido engrosar el arsenal terapéutico: la aparición de los interferones, la irrupción de la biotecnología, los avances en fisiopatología y el conocimiento de los mecanismos de acción.

UNA ENFERMEDAD QUE AFECTA EN ESPAÑA A UNAS 46.000 personas

inauguración de la jornada, que estuvo a cargo de Charo izquierdo, directora de Yo Dona; Guido Decap, vicepresidente y director general de Biogen Idec Iberia; y Javier Olave, director de Diario Médico. Junto a las ponencias sobre la investigación y el tratamiento de la enfermedad, se dedicó una conferencia al papel de la fisioterapia en la mejora de la calidad de vida de los pacientes y otra a los retos y barreras de las organizaciones de pacientes de esclerosis múltiple. Cerraron la jornada los auténticos protagonistas: los afectados. Tres pacientes contaron en primera persona sus experiencias y explicaron cómo se viven las diferentes etapas de la enfermedad.

 INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/neurodegeneracion-es-reto-pendiente-em

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut