Se celebrarà del 20 al 24 de junySe celebrará del 20 al 24 de junio

El Centro de Referencia Estatal de Autonomía Personal y Ayudas Técnicas (CEAPAT) de l’Imserso celebrarà entre els dies 20 i 24 de juny la I Setmana Internacional CEAPAT 2016, sota el lema ‘La persona, el primer’. Segons han informat els organitzadors de la iniciativa, es tracta d’un punt de trobada entre ciutadans, professionals, entitats públiques i privades interessades en la tecnologia accessible capaç de facilitar la participació de totes les persones en la societat en els múltiples aspectes i entorns de la vida diària.

Aquesta I Setmana Internacional CEAPAT dóna continuïtat a les 20 edicions prèvies de la Setmana de Portes Obertes. A més del programa de tres visites guiades diàries (dilluns a divendres de 9.00 a 10.00 hores, de 11.30 a 12.30 i de 13.00 a 14.00 hores), els assistents podran gaudir dels coneixements d’al voltant de 40 ponents de 10 països d’Europa i Amèrica, incloent com a novetat la presentació en forma divulgativa de quatre tesis doctorals.

El programa de la setmana inclou taules rodones diàries sobre societat, autonomia i tecnologia centrada en la persona, reptes de l’entorn i els habitatges per a totes les edats, i-salut, esdeveniments de comunicació audiovisual accessibles, solucions de baix cost per a l’autonomia personal i transport per a tothom.

EXPOSICIÓ

Addicionalment, durant tota la setmana el públic podrà visitar a les instal·lacions del CEAPAT una exposició de vehicles adaptats, adaptacions per a la conducció i diferents models d’escúters per a persones amb mobilitat reduïda.

La I Setmana Internacional CEAPAT s’inaugurarà el dilluns 20 a les 10.30 hores i comptarà amb la presència d’autoritats oficials juntament amb els ambaixadors de Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia. La conferència inaugural, impartida per Lidia Neira, directora del CEAPAT d’Argentina, versarà sobre els reptes de l’autonomia personal i la tecnologia accessible a Iberoamèrica.El fermall d’or de la setmana serà la conferència de cloenda, titulada ‘The European Accessibility Act: Reptes i Oportunitats per a Tothom’, que anirà a càrrec d’Inmaculada Placencia-Porrero, sènior expert disability and inclusió de la Comissió Europea, el divendres 24 .

L’assistència a les jornades és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament. Únicament es necessària la inscripció prèvia per a les visites guiades a la demostració de productes de suport i solucions per a l’accessibilitat. Totes les jornades comptaran amb bucle magnètic, subtitulat i interpretació en llengua de signes.

El Centro de Referencia Estatal de Autonomía Personal y Ayudas Técnicas (Ceapat) del Imserso celebrará entre los días 20 y 24 de junio la I Semana Internacional Ceapat 2016, bajo el lema ‘La persona, lo primero’. Según informaron los organizadores de la iniciativa, se trata de un punto de encuentro entre ciudadanos, profesionales, entidades públicas y privadas interesadas en la tecnología accesible capaz de facilitar la participación de todas las personas en la sociedad en los múltiples aspectos y entornos de la vida diaria.

Esta I Semana Internacional Ceapat da continuidad a las 20 ediciones previas de la Semana de Puertas Abiertas. Además del programa de tres visitas guiadas diarias (lunes a viernes de 9.00 a 10.00 horas, de 11.30 a 12.30 y de 13.00 a 14.00 horas), los asistentes podrán disfrutar de los conocimientos de alrededor de 40 ponentes de 10 países de Europa y América, incluyendo como novedad la presentación en forma divulgativa de cuatro tesis doctorales.

El programa de la semana incluye mesas redondas diarias sobre sociedad, autonomía y tecnología centrada en la persona, retos del entorno y las viviendas para todas las edades, e-salud, eventos de comunicación audiovisual accesibles, soluciones de bajo coste para la autonomía personal y transporte para todos.

EXPOSICIÓN

Adicionalmente, durante toda la semana el público podrá visitar en las instalaciones del Ceapat una exposición de vehículos adaptados, adaptaciones para la conducción y diferentes modelos de escúteres para personas con movilidad reducida.

La I Semana Internacional Ceapat se inaugurará el lunes 20 a las 10.30 horas y contará con la presencia de autoridades oficiales junto con los embajadores de Dinamarca, Finlandia, Noruega y Suecia. La conferencia inaugural, impartida por Lidia Neira, directora del Ceapat de Argentina, versará sobre los retos de la autonomía personal y la tecnología accesible en Iberoamérica.

El broche de oro de la semana será la conferencia de clausura, titulada ‘The European Accessibility Act: Retos y Oportunidades para Todos’, que correrá a cargo de Inmaculada Placencia-Porrero, senior expert disability and inclusion de la Comisión Europea, el viernes 24.

La asistencia a las jornadas es libre y gratuita hasta completar el aforo. Únicamente es necesaria la inscripción previa para las visitas guiadas a la demostración de productos de apoyo y soluciones para la accesibilidad. Todas las jornadas contarán con bucle magnético, subtitulado e interpretación en lengua de signos.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.solidaridaddigital.es/Noticias/Vida%20asociativa/Paginas/DetalleNoticia.aspx?SDid=22526

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.solidaridaddigital.es/Noticias/Vida%20asociativa/Paginas/DetalleNoticia.aspx?SDid=22526

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content