Una exposició itinerant visitarà els centres de Sanitas Residencial.

– Sanitas Residencial Santander acull del 13 al 18 de desembre una exposició de pintures realitzades per residents amb demència

– La mostra recorrerà 17 centres de Sanitas Residencial, situats en sis Comunitats Autònomes diferents.Una exposición itinerante visitará los centros de Sanitas Residencial. 

– Sanitas Residencial Santander acoge del 13 al 18 de diciembre una exposición de pinturas realizadas por residentes con demencia 

– La muestra recorrerá 17 centros de Sanitas Residencial, situados en seis Comunidades Autónomas diferentes
Santander, desembre de 2011.- L’estimulació cognitiva, sensorial o de generació d’idees són teràpies molt utilitzades per retardar el procés de la malaltia en les persones que sofreixen alguna demència. La pintura pot ser una manera d’expressió que permet a aquestes persones comunicar sentiments fins a en fases molt avançades.

Per aquesta raó, Sanitas Residencial confecciona des de 2010 un calendari anual amb dibuixos i pintures elaborats per residents amb demència. Els centres de Sanitas Residencial en tota Espanya acolliran una exposició itinerant amb les obres seleccionades. La mostra reuneix un total de 13 dibuixos que podran visitar-se en Sanitas Residencial Santander del 13 al 18 de desembre.

Els 13 quadres que s’exposen han estat seleccionats d’una àmplia mostra de més de 420 treballs realitzats per persones amb demència que es van presentar al concurs de pintura celebrat a l’inici de l’any. Les imatges es van emprar en el calendari de 2011 que Sanitas Residencial va elaborar en col·laboració amb l’Associació Nacional d’Alzheimer(AFALcontigo) i Alzheimer Catalunya Fundació. Es van escollir un total de 12 obres per il·lustrar cadascun dels mesos de l’any i una altra més que va servir de portada.

L’exposició recorrerà fins a 17 centres de la xarxa de Sanitas Residencial, situats en sis Comunitats Autònomes diferents: Comunitat de Madrid, País Basc, Galícia, Cantàbria, Catalunya i Navarra. Una vegada que conclogui el termini en Sanitas Residencial Santander, la mostra es traslladarà a centres de la Comunitat de Madrid –Sanitas Residencial Les Fregues i Sanitas Residencial Getafe- i Catalunya – Sanitas Residencial Ilerda i Sanitas Residencial Sagrada Família-.

Aquesta exposició itinerant és una oportunitat per demostrar a les persones que no coneixen la malaltia que una persona amb demència té molt que aportar i que, al llarg de les diferents etapes de la malaltia, poden desenvolupar activitats tan enriquidores com l’art que es plasma en aquests quadres. Per a les persones que sofreixen alguna demència, qualsevol canal de comunicació resulta essencial en la transmissió d’emocions i sentiments.

“La pintura pot ser una eficaç teràpia que permet als residents treballar en grup, expressar els seus sentiments i emocions i al mateix temps arribar al món intern de la persona”, explica Daniel Valle, responsable de Gestió Assistencial de Sanitas Residencial, “aquest tipus de malalts van perdent a poc a poc les seves habilitats per relacionar-se amb el seu entorn i desembolicar-se en la vida diària. Per això, és important que realitzin activitats que estimulin les seves capacitats a diferents nivells: cognitiu, sensorial, generació d’idees.… per retardar al màxim la deterioració i la pèrdua de les funcions”.

Programa Atencion a Persones amb Demència

Un dels principals objectius de Sanitas Residencial és oferir un tracte personalitzat als residents i les cures més individualitzades. Des de fa tres anys, Sanitas Residencial desenvolupa en cadascun dels seus centres un Programa d’Atenció a Persones amb Demència amb la finalitat d’oferir les millors cures, habilitar els espais físics a les necessitats dels residents i desenvolupar en el seu moment a dia un exhaustiu programa d’activitats adaptades. A més, el programa inclou una formació especialitzada en demències dirigida a tots els empleats de Sanitas Residencial.

Grup Sanitas

El Grup Sanitas, especialitzat en salut i atenció soci sanitària, inclou les companyies: Sanitas Segurs, Sanitas Hospitals, Sanitas Residencial i Sanitas Nous Negocis. Sanitas Segurs és la companyia capdavantera quant a clients privats d’assegurances d’assistència mèdica i salut a Espanya, amb 1,98 milions de socis. En 2010, la seva facturació va ser d’1.449,5 milions d’euros.

Sanitas Hospitals gestiona quatre hospitals i 17 centres mèdics multiespecialidad.

Sanitas Residencial és una de les principals companyies d’atenció a majors d’Espanya, compta amb 41 residències en tot el país i disposa de més de 5.000 places residencials.

Sanitas Nous Negocis engloba el negoci dental a través d’una oferta de 63 centres Milenum Dentals en tota Espanya, i una àmplia gamma de serveis complementaris de salut en els seus Centres Benestar.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.noticiasmedicas.es/medicina/noticias/12241/1/La-pintura-como-terapia-para-la-estimulacion-cognitiva-/Page1.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Santander, diciembre de 2011.- La estimulación cognitiva, sensorial o de generación de ideas son terapias muy utilizadas para retrasar el proceso de la enfermedad en las personas que sufren alguna demencia. La pintura puede ser un modo de expresión que permite a estas personas comunicar sentimientos hasta en fases muy avanzadas.

Por esta razón, Sanitas Residencial confecciona desde 2010 un calendario anual con dibujos y pinturas elaborados por residentes con demencia. Los centros de Sanitas Residencial en toda España acogerán una exposición itinerante con las obras seleccionadas. La muestra reúne un total de 13 dibujos que podrán visitarse en Sanitas Residencial Santander del 13 al 18 de diciembre.

Los 13 cuadros que se exponen han sido seleccionados de una amplia muestra de más de 420 trabajos realizados por personas con demencia que se presentaron al concurso de pintura celebrado a principios de año. Las imágenes se emplearon en el calendario de 2011 que Sanitas Residencial elaboró en colaboración con la Asociación Nacional de Alzheimer(AFALcontigo) y Alzheimer Catalunya Fundació. Se escogieron un total de 12 obras para ilustrar cada uno de los meses del año y otra más que sirvió de portada.

La exposición recorrerá hasta 17 centros de la red de Sanitas Residencial, situados en seis Comunidades Autónomas diferentes: Comunidad de Madrid, País Vasco, Galicia, Cantabria, Cataluña y Navarra. Una vez que concluya el plazo en Sanitas Residencial Santander, la muestra se trasladará a centros de la Comunidad de Madrid –Sanitas Residencial Las Rozas y Sanitas Residencial Getafe- y Cataluña – Sanitas Residencial Ilerda y Sanitas Residencial Sagrada Familia-.

Esta exposición itinerante es una oportunidad para demostrar a las personas que no conocen la enfermedad que una persona con demencia tiene mucho que aportar y que, a lo largo de las diferentes etapas de la enfermedad, pueden desarrollar actividades tan enriquecedoras como el arte que se plasma en estos cuadros. Para las personas que sufren alguna demencia, cualquier canal de comunicación resulta esencial en la transmisión de emociones y sentimientos.

“La pintura puede ser una eficaz terapia que permite a los residentes trabajar en grupo, expresar sus sentimientos y emociones y al mismo tiempo llegar al mundo interno de la persona”, explica Daniel Valle, responsable de Gestión Asistencial de Sanitas Residencial, “este tipo de enfermos van perdiendo poco a poco sus habilidades para relacionarse con su entorno y desenvolverse en la vida diaria. Por eso, es importante que realicen actividades que estimulen sus capacidades a diferentes niveles: cognitivo, sensorial, generación de ideas.… para retrasar al máximo el deterioro y la pérdida de las funciones”.

Programa Atencion a Personas con Demencia

Uno de los principales objetivos de Sanitas Residencial es ofrecer un trato personalizado a los residentes y los cuidados más individualizados. Desde hace tres años, Sanitas Residencial desarrolla en cada uno de sus centros un Programa de Atención a Personas con Demencia con el fin de ofrecer los mejores cuidados, habilitar los espacios físicos a las necesidades de los residentes y desarrollar en su día a día un exhaustivo programa de actividades adaptadas. Además, el programa incluye una formación especializada en demencias dirigida a todos los empleados de Sanitas Residencial.

Grupo Sanitas

El Grupo Sanitas, especializado en salud y atención socio sanitaria, incluye las compañías: Sanitas Seguros, Sanitas Hospitales, Sanitas Residencial y Sanitas Nuevos Negocios. Sanitas Seguros es la compañía líder en cuanto a clientes privados de seguros de asistencia médica y salud en España, con 1,98 millones de socios. En 2010, su facturación fue de 1.449,5 millones de euros.

Sanitas Hospitales gestiona cuatro hospitales y 17 centros médicos multiespecialidad.

Sanitas Residencial es una de las principales compañías de atención a mayores de España, cuenta con 41 residencias en todo el país y dispone de más de 5.000 plazas residenciales.

Sanitas Nuevos Negocios engloba el negocio dental a través de una oferta de 63 centros Milenum Dentales en toda España, y una amplia gama de servicios complementarios de salud en sus Centros Bienestar.

 INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.noticiasmedicas.es/medicina/noticias/12241/1/La-pintura-como-terapia-para-la-estimulacion-cognitiva-/Page1.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content