La tercera edició de la iniciativa distingeix a l’Associació De La Rioja d’Esclerosi Múltiple, Corazones Integrados i ASUR

El Museu Würth acull aquesta tarda la gala de lliurament dels guardons ‘La Rioja un alma solidària’La tercera edición de la iniciativa distingue a la Asociación Riojana de Esclerosis Múltiple, Corazones Integrados y ASUR

 El Museo Würth acoge esta tarde la gala de entrega de los galardones ‘La Rioja un alma solidaria’Avui és un dia per agrair i reconèixer la labor desinteressada de molta gent que ofereix el seu temps i part de la seva vida per fer-la-hi més fàcil als altres.

‘La Rioja un ànima solidària’, el projecte cívic organitzat per Diari LA RIOJA amb el patrocini de BBK, lliura aquesta tarda en el Museu Würth els guardons de la seva tercera convocatòria de premis a tres col·lectius de La Rioja que han fet de la solidaritat el motor que impulsa totes les seves accions.

Dels 34 projectes que van concórrer a aquesta edició, un jurat va seleccionar els esforços de l’Associació De La Rioja d’Esclerosi Múltiple, de l’Associació Cors Integrats i d’Ajuda Social Universitària de
La Rioja (ASUR).

Aquests col·lectius es repartiran el fons de 18.000 euros -6.000 euros per a cadascun- amb el qual ‘La Rioja un ànima solidària’ recolza el treball que homes i dones desenvolupen en entitats sense ànim de lucre com a exemple de compromís per millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides.

El tribunal va fixar la seva atenció en els projectes d’aquestes tres associacions puix que la seva obstinació resulta especialment reseñable en tractar-se d’entitats de petita grandària que no compten amb grans subvencions. L’Associació De La Rioja d’Esclerosi Múltiple destinarà aquesta ajuda al seu programa de rehabilitació en domicilis. A través del mateix proporciona serveis de fisioteràpia, logopèdia i teràpia ocupacional a persones amb esclerosi múltiple, esclerosi lateral amiotrófica i patologies afins que, bé perquè sofreixen una dependència severa o una gran dependència, o bé perquè viuen en pobles, no poden acudir al centre del col·lectiu a Logronyo.

Per la seva banda, l’Associació Corazones Integrados proposa a persones amb discapacitat intel·lectual diverses disciplines lligades amb les arts escèniques perquè gaudeixin d’un oci saludable i fomentin les seves habilitats cognitives i psicosocials. Això dota als destinataris d’una major autonomia i afavoreix la seva autorrealización. De les seves capacitats donaran bona mostra en el transcurs de la gala, en la qual els nois de Cors Integrats interpretaran una coreografia de dansa.

ASUR ha collit aquesta distinció per un projecte en el qual universitaris de la UR ajuden a menors immigrants escolaritzats a integrar-se en el seu entorn oferint-los classes de reforç escolar i perfeccionament de l’espanyol.

 Entre uns altres, a l’acte estan convidats el president de La Rioja, Pedro Sanz; el president del Parlament regional, José Ignacio Cendrers; els consellers Emilio del Riu, José Ignacio Nieto i Gonzalo Capellà; el director general de Nova Rioja, Ángel de les Heras; i la directora de zona de BBK a La Rioja, Navarra i Álava, Ana Frías.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.larioja.com/v/20111201/rioja-region/solidaridad-tiene-premio-20111201.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Hoy es un día para agradecer y reconocer la labor desinteresada de mucha gente que ofrece su tiempo y parte de su vida para hacérsela más fácil a los demás.

 ‘La Rioja un alma solidaria’, el proyecto cívico organizado por Diario LA RIOJA con el patrocinio de BBK, entrega esta tarde en el Museo Würth los galardones de su tercera convocatoria de premios a tres colectivos riojanos que han hecho de la solidaridad el motor que impulsa todas sus acciones.

 De los 34 proyectos que concurrieron a esta edición, un jurado seleccionó los esfuerzos de la Asociación Riojana de Esclerosis Múltiple, de la Asociación Corazones Integrados y de Ayuda Social Universitaria de

La Rioja (ASUR).

 Estos colectivos se repartirán el fondo de 18.000 euros -6.000 euros para cada uno- con el que ‘La Rioja un alma solidaria’ respalda el trabajo que hombres y mujeres desarrollan en entidades sin ánimo de lucro como ejemplo de compromiso para mejorar la calidad de vida de las personas más desfavorecidas.

 El tribunal fijó su atención en los proyectos de estas tres asociaciones por cuanto su empeño resulta especialmente reseñable al tratarse de entidades de pequeño tamaño que no cuentan con grandes subvenciones. La Asociación Riojana de Esclerosis Múltiple destinará esta ayuda a su programa de rehabilitación en domicilios. A través del mismo proporciona servicios de fisioterapia, logopedia y terapia ocupacional a personas con esclerosis múltiple, esclerosis lateral amiotrófica y patologías afines que, bien porque sufren una dependencia severa o una gran dependencia, o bien porque viven en pueblos, no pueden acudir al centro del colectivo en Logroño.

 Por su parte, la Asociación Corazones Integrados propone a personas con discapacidad intelectual diversas disciplinas ligadas con las artes escénicas para que disfruten de un ocio saludable y fomenten sus habilidades cognitivas y psicosociales. Esto dota a los destinatarios de una mayor autonomía y favorece su autorrealización. De sus capacidades darán buena muestra en el transcurso de la gala, en la que los chicos de Corazones Integrados interpretarán una coreografía de danza.

 ASUR ha cosechado esta distinción por un proyecto en el que universitarios de la UR ayudan a menores inmigrantes escolarizados a integrarse en su entorno ofreciéndoles clases de refuerzo escolar y perfeccionamiento del español.

 Entre otros, al acto están invitados el presidente riojano, Pedro Sanz; el presidente del Parlamento regional, José Ignacio Ceniceros; los consejeros Emilio del Río, José Ignacio Nieto y Gonzalo Capellán; el director general de Nueva Rioja, Ángel de las Heras; y la directora de zona de BBK en La Rioja, Navarra y Álava, Ana Frías.

 INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.larioja.com/v/20111201/rioja-region/solidaridad-tiene-premio-20111201.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content