Un estudi canadenc publicat en Multiple Sclerosis ha revelat que l’apnea obstructiva del somni (AOS), freqüent en pacients amb esclerosi múltiple, s’associa amb la fatiga, encara que no amb la somnolència, independentment de les discapacitats relacionades amb l’esclerosi múltiple. Un estudio canadiense publicado en Multiple Sclerosis ha revelado que la apnea obstructiva del sueño (AOS), frecuente en pacientes con esclerosis múltiple, se asocia con la fatiga, aunque no con la somnolencia, independientemente de las discapacidades relacionadas con la esclerosis múltiple.

La AOS, entesa com un índex apnea-hipopnea igual o major a 15, es va trobar en 36 de 62 pacients amb esclerosi múltiple sense trastorns del somni coneguts i en 15 de 32 subjectes sans control. Després d’ajustar per factors de confusió, la fatiga intensa (segons la Fatigui Severity Scale) i la fatiga mental (segons el Multidimensional Fatigui Inventory) es van associar amb AOS i amb despertessis provocats per trastorns respiratoris en els pacients amb esclerosi múltiple, però no en els subjectes control.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.revneurol.com/sec/RSS/noticiaImprimir.php?id=3288

La AOS, entendida como un índice apnea-hipopnea igual o mayor a 15, se encontró en 36 de 62 pacientes con esclerosis múltiple sin trastornos del sueño conocidos y en 15 de 32 sujetos sanos control. Tras ajustar por factores de confusión, la fatiga intensa (según la Fatigue Severity Scale) y la fatiga mental (según el Multidimensional Fatigue Inventory) se asociaron con AOS y con despertares provocados por trastornos respiratorios en los pacientes con esclerosis múltiple, pero no en los sujetos control.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.revneurol.com/sec/RSS/noticiaImprimir.php?id=3288

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content