L’Arnau de Vilanova detecta cada mes a una persona amb esclerosi múltiple, així ho va informar al MATÍ el cap de la Secció de Neurologia de l’hospital universitari, el doctor Luis Brieva. El Arnau de Vilanova detecta cada mes a una persona con esclerosis múltiple, así lo informó a LA MAÑANA el jefe de la Sección de Neurología del hospital universitario, el doctor Luis Brieva.

  Actualment, la demarcació registra 600 pacients amb aquesta malaltia degenerativa, dels quals aproximadament 195 reben tractament amb fàrmacs, mentre que 400 no els prenen per tenir un bon pronòstic. “Hi ha casos en els quals no són necessaris”, va destacar el doctor Brieva.
“Quan es diagnostica a algú amb esclerósis múltiple es fa una avaluació per veure si és necessari receptar algun tipus de medicament ja que sinó pot produir l’efecte contrari”, va comentar el neuròleg.

En el cas de Catalunya, s’avalua la situació de cada pacient una vegada al mes. “Aquest procediment sol trigar entre 15 dies i un mes, però les persones no es veuen afectats en cap moment ja que els brots, que solen ser els més molests, són tractats immediatament quan el malalt ve a l’hospital”, va destacar Brieva.

La Seguretat Social, de moment, no deixarà de cobrir la medicació necessària en aquest tipus de malaltia. Brieva deixa clar que “No ho poden fer, seria deixar orfe al pacient, ja que cada mes una persona que sofreix esclerósis múltiple sol gastar una mitjana de 700 a 1.300 euros”.

Se sol diagnosticar la malaltia en persones d’entre 20 a 40 anys “En general, les dones són més propenses a aquest mal que de moment no té guareix”, anadió el doctor.
Conviden a la gent a mullar-se

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) va presentar la campanya Mulla’t i navega, que convida a la gent a mullar-se en les piscines de la demarcació. “És un acte de sensibilització social i de solidaritat cap a les 7.000 persones que pateixen esclerósis múltiple a Catalunya”, va comentar el membre de l’associació Josep Maria Fornós.
Aquest any participen en la iniciativa 910 piscines, de les quals 622 estan a Catalunya. “Ponent també aporta el seu granit de sorra, ja que aquest estiu es van inscriure 113 instal·lacions més”, va ressaltar Fornós.

L’objectiu de la Campanya és recaptar 60.000 euros (entre la venda de merchandasing i les donacions) que es destinessin a fomentar i donar suport a les labors d’investigació, oferir ajuda personalitzada, millorar l’atenció sociosanitària de les persones afectades, i la col·laboració en seminaris i cursos.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.lamanyana.es/web/html/lanoticia.html?id=107665&seccio=cultura&fecha=2012-07-05&sortida=03:00:00

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

Actualmente, la demarcación registra 600 pacientes con esta enfermedad degenerativa, de los que aproximadamente 195 reciben tratamiento con fármacos, mientras que 400 no los toman por tener un buen pronóstico. “Hay casos en los que no son necesarios”, destacó el doctor Brieva.
“Cuando se diagnostica a alguien con esclerósis múltiple se hace una evaluación para ver si es necesario recetar algún tipo de medicamento ya que sino puede producir el efecto contrario”, comentó el neurólogo.

En el caso de Catalunya, se evalúa la situación de cada paciente una vez al mes. “Este procedimiento suele tardar entre 15 días y un mes, pero las personas no se ven afectados en ningún momento ya que los brotes, que suelen ser los más molestos, son tratados inmediatamente cuando el enfermo viene al hospital”, destacó Brieva.

La Seguridad Social, por el momento, no dejará de cubrir la medicación necesaria en este tipo de enfermedad. Brieva deja claro que “No lo pueden hacer, sería dejar huérfano al paciente, ya que cada mes una persona que sufre esclerósis múltiple suele gastar una media de 700 a 1.300 euros”.

Se suele diagnosticar la enfermedad en personas de entre 20 a 40 años “Por lo general, las mujeres son más propensas a este mal que por el momento no tiene cura”, anadió el doctor.
Invitan a la gente a mojarse

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) presentó la campaña Mulla’t i navega, que invita a la gente a mojarse en las piscinas de la demarcación. “Es un acto de sensibilización social y de solidaridad hacia las 7.000 personas que padecen esclerósis múltiple en Catalunya”, comentó el miembro de la asociación Josep Maria Fornós.
Este año participan en la iniciativa 910 piscinas, de las que 622 están en Catalunya. “Ponent también aporta su granito de arena, ya que este verano se inscribieron 113 instalaciones más”, resaltó Fornós.

El objetivo de la Campaña es recaudar 60.000 euros (entre la venta de merchandasing y las donaciones) que se destinaran a fomentar y dar soporte a las labores de investigación, ofrecer ayuda personalizada, mejorar la atención sociosanitaria de las personas afectadas, y la colaboración en seminarios y cursos.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.lamanyana.es/web/html/lanoticia.html?id=107665&seccio=cultura&fecha=2012-07-05&sortida=03:00:00

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut