L’esclerosi múltiple és una malaltia degenerativa que afecta a la medul·la i al sistema nerviós que «no té curació». A la nostra província hi ha diagnosticades unes 240 persones d’aquesta malaltia que en el conjunt nacional afecta a unes 50.000 persones. Donar a conèixer una mica més aquesta malaltia que sol començar a manifestar-se a edats primerenques és l’objectiu de les XII Jornades d’Esclerosi Múltiple que, organitzades per l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Àvila (Adema) i la Universitat Catòlica d’Àvila, i en col·laboració amb l’Obra Social de Caixa d’Àvila, es desenvoluparan aquest dijous en el Palau Els Serrano. La esclerosis múltiple es una enfermedad degenerativa que afecta a la médula y al sistema nervioso que «no tiene curación». En nuestra provincia hay diagnosticadas unas 240 personas de esta enfermedad que en el conjunto nacional afecta a unas 50.000 personas. Dar a conocer un poco más esta enfermedad que suele comenzar a manifestarse a edades tempranas es el objetivo de las XII Jornadas de Esclerosis Múltiple que, organizadas por la Asociación de Esclerosis Múltiple de Ávila (Adema) y la Universidad Católica de Ávila, y en colaboración con la Obra Social de Caja de Ávila, se desarrollarán este jueves en el Palacio Los Serrano.
Dos seran les conferències que centraran aquestes jornades que donaran començament a les 17,30 hores i que comptaran amb la presència d’Ana Caminero, cap de la Secció de Neurologia del Complex Hospitalari d’Àvila, qui oferirà una conferència titulada ‘Esclerosi múltiple: 144 anys d’història d’una malaltia’. Per la seva banda, Begoña del Pi, metge especialista en Medicina Física i Rehabilitació del Complex Hospitalari d’Àvila, parlarà de sobre ‘Rehabilitació en Esclerosi Múltiple’.
«És fonamental facilitar el coneixement i la divulgació d’aquesta malaltia que suposa importants patiments físics com a psicològics per qui els sofreix i que també té importants conseqüències per als familiars dels pacients», va afirmar Álvaro Mendo Estavella, degà de Ciències Socials i Jurídiques de la UCAV, qui no va dubtar a assegurar que «a part de les missions típiques de tota universitat quant a docència i investigació, la universitat també ha de contribuir i recolzar totes les iniciatives socials».
Félix Martín Peña, president d’Adema, va agrair aquesta col·laboració per part de la UCAV, máxime en aquest temps de crisi econòmica en el qual, va dir, és necessari «fer una crida perquè no s’oblidin de nosaltres». I és que, assegura Martín, la situació econòmica també ha portat retallades a aquesta associació, els socis de la qual, com a conseqüència de la pèrdua de subvencions, «han de fer front econòmicament al servei de fisioteràpia» que abans s’oferia de forma gratuïta des de l’associació.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext
Dos serán las conferencias que centrarán estas jornadas que darán comienzo a las 17,30 horas y que contarán con la presencia de Ana Caminero, jefa de la Sección de Neurología del Complejo Hospitalario de Ávila, quien ofrecerá una conferencia titulada ‘Esclerosis múltiple: 144 años de historia de una enfermedad’. Por su parte, Begoña del Pino, médico especialista en Medicina Física y Rehabilitación del Complejo Hospitalario de Ávila, hablará de sobre ‘Rehabilitación en Esclerosis Múltiple’.
«Es fundamental facilitar el conocimiento y la divulgación de esta enfermedad que supone importantes padecimientos físicos como psicológicos para quien los sufre y que también tiene importantes consecuencias para los familiares de los pacientes», afirmó Álvaro Mendo Estrella, decano de Ciencias Sociales y Jurídicas de la UCAV, quien no dudó en asegurar que «aparte de las misiones típicas de toda universidad en cuanto a docencia e investigación, la universidad también debe contribuir y apoyar todas las iniciativas sociales».
Félix Martín Peña, presidente de Adema, agradeció esta colaboración por parte de la UCAV, máxime en este tiempo de crisis económica en el que, dijo, es necesario «hacer un llamamiento para que no se olviden de nosotros». Y es que, asegura Martín, la situación económica también ha traído recortes a esta asociación, cuyos socios, como consecuencia de la pérdida de subvenciones, «tienen que hacer frente económicamente al servicio de fisioterapia» que antes se ofrecía de forma gratuita desde la asociación.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE: