Un autobús informa a Pamplona sobre la importància de la prevenció per evitar aquestes malalties.

PAMPLONA, 4 (EUROPA PRESS)Un autobús informa en Pamplona sobre la importancia de la prevención para evitar estas enfermedades.

PAMPLONA, 4 (EUROPA PRESS)

 Un autobús informa aquest dijous a Pamplona sobre la importància de la prevenció en la cura del cervell per evitar, amb això, l’aparició de malalties neurològiques , com l’Alzheimer o el Parkinson, que a Navarra afecten prop de 100.000 persones, el 16 per cent de la població. El vehicle, instal · lat al passeig Antoniutti, és obert les 10 i les 18 hores, i és gratuït, amb accés lliure en funció de l’aforament.

 Hi, neuròlegs experts realitzaran proves diagnòstiques per mesurar la salut cervell-vascular dels interessats i realitzar test d’agilitat mental, tant a adults com a menors d’edat.

 La iniciativa, organitzada per la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) i la Fundació del Cervell, s’emmarca dins de la Setmana del Cervell 2012, que se celebra a diferents ciutats espanyoles sota el lema ‘El teu cervell és vida, cuida’l’ i que ha estat inaugurat per la consellera de Salut del Govern foral, Marta Vera, el regidor de Medi Ambient de Pamplona, ​​Valentí Alzina, i Manuel van morir, membre de la junta directiva de la SEN.

 Amb motiu d’aquesta iniciativa, s’han programat conferències-col · loqui en diversos col · legis de Navarra, on els neuròlegs realitzaran presentacions dirigides al públic infantil, a fi de fomentar la prevenció en els més joves.

MALALTIES NEUROLÒGIQUES

 Les malalties neurològiques més freqüents són les demències, entre les quals s’inclou l’alzheimer, l’ictus, l’epilèpsia, el parkinson, l’esclerosi múltiple o la migranya, però també hi ha altres malalties neurodegeneratives i neuromusculars, com l’esclerosi lateral amiotròfica, les distròfies musculars o les distonies. Es calcula que afecten el 16 per cent de la població navarresa, però es creu que amb l’augment de l’esperança de vida el nombre d’afectats s’incrementarà en les pròximes dècades.

Amb aquestes previsions, iniciatives com la Setmana del Cervell persegueixen fomentar una prevenció activa, oferint consells bàsics i tècniques per exercitar el cervell, així com ajudar a reconèixer possibles símptomes, donada la importància d’un diagnòstic precoç per al seu correcte tractament, segons ha informat el Govern foral.

 L’autobús té 45 metres quadrats, dividits en tres espais destinats al diagnòstic, a la formació (amb el lliurament de díptics de la SEN relacionats amb les diferents patologia neurològiques, amb la projecció de vídeos divulgatius, etc.) i l’entrenament i exercici del cervell (amb jocs i tests). A més de Pamplona, ​​visita Madrid (1 d’octubre), Múrcia (2 d’octubre), Albacete (3 d’octubre), Santiago de Compostel · la (5 d’octubre) i Santa Cruz de Tenerife (11 d’octubre).

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.lavanguardia.com/local/20121004/54351607133/las-enfermedades-neurologicas-afectan-en-navarra-a-cerca-de-100-000-personas-el-16-por-ciento-de-la-.html

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Un autobús informa este jueves en Pamplona sobre la importancia de la prevención en el cuidado del cerebro para evitar, con ello, la aparición de enfermedades neurológicas, como el alzheimer o el parkinson, que en Navarra afectan a cerca de 100.000 personas, el 16 por ciento de la población. El vehículo, instalado en el paseo Antoniutti, está abierto entre las 10 y las 18 horas, y es gratuito, con acceso libre en función del aforo.

En él, neurólogos expertos realizarán pruebas diagnósticas para medir la salud cerebro-vascular de los interesados y realizar test de agilidad mental, tanto a adultos como a menores de edad.

La iniciativa, organizada por la Sociedad Española de Neurología (SEN) y la Fundación del Cerebro, se enmarca dentro de la Semana del Cerebro 2012, que se celebra en distintas ciudades españolas bajo el lema ‘Tu cerebro es vida, cuídalo’ y que ha sido inaugurado por la consejera de Salud del Gobierno foral, Marta Vera; el concejal de Medio Ambiente de Pamplona, Valentín Alzina, y Manuel Murié, miembro de la junta directiva de la SEN.

Con motivo de esta iniciativa, se han programado conferencias-coloquio en diversos colegios de Navarra, donde los neurólogos realizarán presentaciones dirigidas al público infantil, al objeto de fomentar la prevención en los más jóvenes.

ENFERMEDADES NEUROLÓGICAS

Las enfermedades neurológicas más frecuentes son las demencias, entre las que se incluye el alzheimer, el ictus, la epilepsia, el parkinson, la esclerosis múltiple o la migraña, pero también existen otras enfermedades neurodegenerativas y neuromusculares, como la esclerosis lateral amiotrófica, las distrofias musculares o las distonias. Se calcula que afectan al 16 por ciento de la población navarra, pero se cree que con el aumento de la esperanza de vida el número de afectados se incrementará en las próximas décadas.

Con estas previsiones, iniciativas como la Semana del Cerebro persiguen fomentar una prevención activa, ofreciendo consejos básicos y técnicas para ejercitar el cerebro, así como ayudar a reconocer posibles síntomas, dada la importancia de un diagnóstico precoz para su correcto tratamiento, según ha informado el Gobierno foral.

El autobús cuenta con 45 metros cuadrados, divididos en tres espacios destinados al diagnóstico, a la formación (con la entrega de dípticos de la SEN relacionados con las diferentes patología neurológicas, con la proyección de vídeos divulgativos, etc.) y al entrenamiento y ejercicio del cerebro (con juegos y tests). Además de Pamplona, visita Madrid (1 de octubre), Murcia (2 de octubre), Albacete (3 de octubre), Santiago de Compostela (5 de octubre) y Santa Cruz de Tenerife (11 de octubre).

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.lavanguardia.com/local/20121004/54351607133/las-enfermedades-neurologicas-afectan-en-navarra-a-cerca-de-100-000-personas-el-16-por-ciento-de-la-.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content