La cursa contra l’esclerosi múltiple a la zona militar de la península grancanària aglutina a 410 corredors. Antonio López López, sergent del lCanàries 41, guanya la provaLa carrera contra la esclerosis múltiple en la zona militar de la península grancanaria aglutina a 410 corredores. Antonio López López, sargento del Canarias 41, gana la prueba

La Illeta compta des d’ahir amb noves petjades. Una cursa de muntanya organitzada pel Regiment d’Infanteria Canàries Nombre 50, en benefici de l’Associació Provincial d’Esclerosi Múltiple, va permetre a més d’un centenar de civils recórrer els camins d’un paratge pràcticament verge i deixar el seu rastre entre les capes de lava. El paisatge volcànic, que exercia un brutal contrast amb la ciutat que s’endevinava a l’horitzó, va ser un dels protagonistes, ja que la solidaritat envers els malalts d’esclerosi múltiple va ser l’altre: 2.000 euros es van recaptar durant la prova

BORJA Valcarce La visió de la ciutat des de La Illeta és una imatge que deixa sense paraules. La vista de Guanarteme des del pic de la Guaita és colpidora. Les restes volcànics de les erupcions que van conformar aquesta península tan característica de Gran Canària es fonen en l’horitzó amb les edificacions de la ciutat. El contrast entre la natura en estat pur, amb l’explosió de verdor de la flora després de les últimes pluges, amb el ciment que pobla l’istme sembla una cosa inimaginable. Però, a pocs metres de la ciutat, La Illeta recorda els orígens més primitius de l’illa i retorna l’espectador a la cultura aborigen.

La meitat de l’extensió d’aquesta zona gairebé desconeguda per als grancanarios es troba militaritzada. Ahir, però, es va obrir durant unes hores per als civils amb la celebració de la I Illeta Extreme Canàries 50, una cursa de muntanya de més de 16 quilòmetres que va recórrer la zona militar i va permetre gaudir d’uns paisatges fins llavors vedats per als quals no fossin militars de maniobres.

Entre les restes de lava apareixien les poques edificacions militars: la presó-ja abandonada-, camps de tir, poblats amb disseny afganès per practicar, trinxeres, etcètera. El terreny, cura de manera excepcional gràcies a la prohibició per accedir-hi, es mostrava majestuós.

El fort vent i uns núvols foscos donaven al paisatge un clarobscur esglaiador que no va acovardir a cap dels 410 corredors, 115 d’ells civils, que a més van realitzar la cursa amb un fi solidari: donar suport a les persones amb esclerosi múltiples.

Un xec lliurat per la Caixa per valor de 1.500 euros més els 500 euros derivats de les aportacions voluntàries dels corredors va ser la suma total que va aconseguir recaptar l’Associació Provincial d’Esclerosi Múltiple (APEM) per ajudar a aquestes persones.

La cursa organitzada pel Club Esportiu Canàries Nombre 50 i en què van participar des del campió de Canàries Yeray Duran fins el general del Regiment d’Infanteria Canàries 50, Alfonso García Vaquero-Pradal, el coronel, Óscar Sánchez Artiles o el cronista oficial de la ciutat, Juan José Laforet, comptava amb una elevació màxima de 596 metres, un pendent de fins 42,3% i una mitjana de 6,5%.

El guanyador de la prova, completament inesperat per a tots els participants, va ser un convidat a la carrera, Antonio López López, sergent destinat al regiment Canàries 41 a Tenerife.

En concloure, després d’imprimir un ritme brutal, va assegurar que li havia “encantat” córrer. “El paisatge és espectacular … ja el coneixia de maniobres, però és molt millor veure-ho mentre corres, és clar”, va assegurar.

En segon lloc va concloure Durán, que va qualificar el circuit com “sorprenent”. Per al corredor, “La Illeta és un paradís de lava enmig de la ciutat que hauria visitar més sovint”.

En aquest sentit, Laforet comentava poc abans d’iniciar-la prova que no calia oblidar la importància de la Illeta per a la ciutat. “Si diem que les Pedreres és la millor platja urbana del món, no hauríem d’oblidar que aquí tenim la millor muntanya urbana i és tot un privilegi”, va argumentar.

Duran espera que es repeteixi aquesta iniciativa l’any perquè “és una cursa molt assequible per a tothom i aquestes coses ajuden al poble canari a fer més esport”. Serà, doncs, una nova oportunitat per gaudir de la visió d’un territori, es troben protegits durant la resta de l’any.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.laprovincia.es/las-palmas/2012/12/02/nuevas-pisadas-isleta/500880.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

La Isleta cuenta desde ayer con nuevas pisadas. Una carrera de montaña organizada por el Regimiento de Infantería Canarias Número 50, en beneficio de la Asociación Provincial de Esclerosis Múltiple, permitió a más de un centenar de civiles recorrer los caminos de un paraje prácticamente virgen y dejar su rastro entre las capas de lava. El paisaje volcánico, que ejercía un brutal contraste con la ciudad que se adivinaba en el horizonte, fue uno de los protagonistas, ya que la solidaridad para con los enfermos de esclerosis múltiple fue el otro: 2.000 euros se recaudaron durante la prueba

BORJA VALCARCE La visión de la ciudad desde La Isleta es una imagen que deja sin palabras. La vista de Guanarteme desde el pico de La Vigía es sobrecogedora. Los restos volcánicos de las erupciones que conformaron esta península tan característica de Gran Canaria se funden en el horizonte con las edificaciones de la ciudad. El contraste entre la naturaleza en estado puro, con la explosión de verdor de la flora después de las últimas lluvias, con el cemento que puebla el istmo parece algo inimaginable. Pero, a pocos metros de la ciudad, La Isleta recuerda los orígenes más primitivos de la Isla y devuelve al espectador a la cultura aborigen.

La mitad de la extensión de esta zona casi desconocida para los grancanarios se encuentra militarizada. Ayer, sin embargo, se abrió durante unas horas para los civiles con la celebración de la I Isleta Extreme Canarias 50, una carrera de montaña de más de 16 kilómetros que recorrió la zona militar y permitió disfrutar de unos paisajes hasta entonces vedados para los que no fuesen militares de maniobras.

Entre los restos de lava aparecían las pocas edificaciones militares: la prisión -ya abandonada-, campos de tiro, poblados con diseño afgano para practicar, trincheras, etcétera. El terreno, cuidado de forma excepcional dada la prohibición para acceder a él, se mostraba majestuoso.

El fuerte viento y unas nubes oscuras daban al paisaje un claroscuro sobrecogedor que no arredró a ninguno de los 410 corredores, 115 de ellos civiles, que además realizaron la carrera con un fin solidario: apoyar a las personas con esclerosis múltiples.

Un cheque entregado por la Caixa por valor de 1.500 euros más los 500 euros derivados de la aportaciones voluntarias de los corredores fue la suma total que logró recaudar la Asociación Provincial de Esclerosis Múltiple (APEM) para ayudar a estas personas.

La carrera organizada por el Club Deportivo Canarias Número 50 y en el que participaron desde el campeón de Canarias Yeray Durán hasta el general del Regimiento de Infantería Canarias 50, Alfonso García Vaquero-Pradal, el coronel, Óscar Sánchez Artiles o el cronista oficial de la ciudad, Juan José Laforet, contaba con una elevación máxima de 596 metros, una pendiente de hasta 42,3% y una media de 6,5%.

El ganador de la prueba, completamente inesperado para todos los participantes, fue un invitado a la carrera, Antonio López López, sargento destinado en el regimiento Canarias 41 en Tenerife.

Al concluir, después de imprimir un ritmo brutal, aseguró que le había “encantado” correrla. “El paisaje es espectacular… ya lo conocía de maniobras, pero es mucho mejor verlo mientras corres, por supuesto”, aseguró.

En segundo lugar concluyó Durán, que calificó el circuito como “asombroso”. Para el corredor, “La Isleta es un paraíso de lava en medio de la ciudad que debería visitarse más a menudo”.

En este sentido, Laforet comentaba poco antes de iniciarse la prueba que no había que olvidar la importancia de La Isleta para la ciudad. “Si decimos que Las Canteras es la mejor playa urbana del mundo, no deberíamos olvidarnos que aquí tenemos la mejor montaña urbana y es todo un privilegio”, argumentó.

Durán espera que se repita esta iniciativa el próximo año porque “es una carrera muy asequible para todo el mundo y estas cosas ayudan al pueblo canario a hacer más deporte”. Será, entonces, una nueva oportunidad para disfrutar de la visión de unos parajes que se encuentran protegidos durante el resto del año.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.laprovincia.es/las-palmas/2012/12/02/nuevas-pisadas-isleta/500880.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content