Mèxic és un dels països amb menor risc de pacients amb aquesta condició, amb 10 o 15 casos per 100.000 habitants.México se encuentra entre los países con menor riesgo de pacientes con esta afección, con 10 a 15 casos por cada 100 mil habitantes.

Mèxic es troba entre els països amb menor risc de pacients amb aquesta afecció, amb 10 a 15 casos per cada 100 mil habitants.

L’esclerosi múltiple
(EM) és una malaltia del sistema nerviós, que a nivell mundial afecta a 2 Milions de persones a l’any, comú en adults joves d’entre 15 a 45 anys d’edat i prevalente majorment en dones, amb dos casos per cada home.

Mèxic es troba entre els països amb menor risc de pacients amb aquesta afecció, amb 10 a 15 casos per cada 100 mil habitants, és a dir, aproximadament 20 mil casos, va comentar per SUMEDICO, Eli Skromne Eisenberg, neuròleg adscrit a l’Institut Mexicà de Neurociencias de l’Hospital Ángeles de les Llomes.

Símptomes

Desafortunadament, els símptomes de l’EM comença quan ja s’ha lesionat la beina de la mielina —que és el material que envolta i protegeix les cèl·lules nervioses— que són: alteracions de la vista, problemes amb el pensament i la memòria, debilitat muscular, problemes amb la coordinació i l’equilibri, picazón o burxades i sensacions d’entumecimiento en algunes parts del cos, va explicar.

Això a causa que la deterioració de la mielina, fa que els missatges entre el cervell i el cos, siguin més lents o bloquejats, tornant-se inefectivos i en molts casos portant al pacient a la discapacitat per parlar, escriure o caminar, va agregar.

El neuròleg va comentar que si es té algun dels símptomes, és ideal comentar la possibilitat amb el seu metge de confiança i sotmetre’s a una ressonància magnètica, a més de proves de sang i líquid cefaloraquidi, perquè siguin interpretades per l’especialista, i que li puguin asseverar o negar la seva presència.

Sense tractament, en els primers 15 anys, el 80% dels pacients arriba a sofrir algun tipus d’alteració funcional, el 50% problemes en caminar i el 70% incapacitat per seguir treballant.

En el pitjor dels casos, en tenir 25 anys sense ser tractada, l’esclerosi múltiple ocasiona la necessitat d’utilitzar una cadira de rodes, d’un 43 a 65% de pacients sofreix disminució en la funció cognitiva i porta a pensaments suïcides a un 7% dels malalts.

L’especialista va recomanar un tractament multidisciplinari, ja que la salut emocional del pacient és important, doncs depèn de la persona i l’entorn que l’envolta la seva evolució, ja que “aquesta malaltia és una lluita constant”. En aquest sentit, la fisioteràpia i la teràpia ocupacional també poden ajudar, va assenyalar.

Qualitat de vida

Va aclarir l’especialista que existeixen dos tipus de la malaltia, l’esclerosi múltiple recurrent remitent (EMR), i la progressiva. La remitent, encara pot ser controlada, evitant així que es transformi en el segon tipus, que és l’EM progressiva, la qual causa discapacitat més ràpid.

Ningú coneix la causa de l’EM, alguns suggereixen que pot ser una malaltia autoinmune, és a dir, que ocorre quan el cos s’ataca a si mateix. Però encara que no existeix una cura per a aquesta malaltia, les medicines poden fer més lent el procés i ajudar a controlar els símptomes, va exposar.

El 80% dels pacients que són diagnosticats tenen l’esclerosi de tipus remitent, i només un 20 porciento la de tipus progressiu, però haver de ser tractada immediatament, ja que aproximadament triga 10 anys en transformés l’EMR a la de tipus progressiva, va explicar el neuròleg.

Un altre punt a considerar, és que els pacients no moren a causa d’esclerosi múltiple, les raons que els poden portar a la mort són en un 50 a 66% externes, ja sigui pneumònies, ulceres, o infeccions severes, va apuntar Skromne.

Quant a la maternitat, les pacients amb EM tenen només un 3 porciento d’heretar-la als seus fills, per la qual cosa és factible no renunciar a aquesta etapa de la vida important en la parella. Només es necessita porta un control mèdic adequat, doncs s’elimina la medicació. La qual cosa no és preocupant els primers 7 a 8 mesos de l’embaràs, es manté estable la malaltia, “encara que no se sap encara el perquè”, va assenyalar, però en l’últim mes s’ha d’estar alerta doncs tornen els símptomes i el seu avanç.

Per concloure, Skromne va assenyalar, “és important la difusió de què és l’EM, i la importància del seu tractament oportú, ja que la malaltia de no ser atesa a temps, minva la qualitat de vida de pacients i els seus familiars, la qual cosa genera moltes vegades a pensament suïcides i pessimisme davant la vida, mentalitat que hem de combatre”.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.sumedico.com/nota14540.html 

La esclerosis múltiple (EM) es una enfermedad del sistema nervioso, que a nivel mundial afecta a 2 Millones de personas al año, común en adultos jóvenes de entre 15 a 45 años de edad y prevalente mayormente en mujeres, con dos casos por cada hombre.

México se encuentra entre los países con menor riesgo de pacientes con esta afección, con 10 a 15 casos por cada 100 mil habitantes, es decir, aproximadamente 20 mil casos, comentó para SUMEDICO, Eli Skromne Eisenberg, neurólogo adscrito al Instituto Mexicano de Neurociencias del Hospital Ángeles de las Lomas.

Síntomas

Desafortunadamente, los síntomas de la EM comienza cuando ya se ha lesionado la vaina de la mielina —que es el material que rodea y protege las células nerviosas— que son: alteraciones de la vista, problemas con el pensamiento y la memoria, debilidad muscular, problemas con la coordinación y el equilibrio, picazón o pinchazos y sensaciones de entumecimiento en algunas partes del cuerpo, explicó.

Esto debido a que el deterioro de la mielina, hace que los mensajes entre el cerebro y el cuerpo, sean más lentos o bloqueados, volviéndose inefectivos y en muchos casos llevando al paciente a la discapacidad para hablar, escribir o caminar, agregó.

El neurólogo comentó que si se tiene alguno de los síntomas, es ideal comentar la posibilidad con su médico de confianza y someterse a una resonancia magnética, además de pruebas de sangre y líquido cefalorraquídeo, para que sean interpretadas por el especialista, y que le puedan aseverar o negar su presencia.

Sin tratamiento, en los primeros 15 años, el 80% de los pacientes llega a sufrir algún tipo de alteración funcional, el 50% problemas al caminar y el 70% incapacidad para seguir trabajando.

En el peor de los casos, al tener 25 años sin ser tratada, la esclerosis múltiple ocasiona la necesidad de utilizar una silla de ruedas, de un 43 a 65% de pacientes sufre disminución en la función cognitiva y lleva a pensamientos suicidas a un 7% de los enfermos.

El especialista recomendó un tratamiento multidisciplinario, ya que la salud emocional del paciente es importante, pues depende de la persona y el entorno que la rodea su evolución, ya que “esta enfermedad es una lucha constante”. En este sentido, la fisioterapia y la terapia ocupacional también pueden ayudar, señaló.

Calidad de vida

Aclaró el especialista que existen dos tipos de la enfermedad, la esclerosis múltiple recurrente remitente (EMR), y la progresiva. La remitente, aún puede ser controlada, evitando así que se transforme en el segundo tipo, que es la EM progresiva, la cual causa discapacidad más rápido.

Nadie conoce la causa de la EM, algunos sugieren que puede ser una enfermedad autoinmune, es decir, que ocurre cuando el cuerpo se ataca a sí mismo. Pero aunque no existe una cura para ésta enfermedad, las medicinas pueden hacer más lento el proceso y ayudar a controlar los síntomas, expuso.

El 80% de los pacientes que son diagnosticados tienen la esclerosis de tipo remitente, y sólo un 20 porciento la de tipo progresivo, pero deber ser tratada de inmediato, ya que aproximadamente tarda 10 años en transformase la EMR a la de tipo progresiva, explicó el neurólogo.

Otro punto a considerar, es que los pacientes no mueren a causa de esclerosis múltiple, las razones que los pueden llevar a la muerte son en un 50 a 66% externas, ya sea neumonías, ulceras, o infecciones severas, apuntó Skromne.

En cuanto a la maternidad, las pacientes con EM tienen sólo un 3 porciento de heredarla a sus hijos, por lo que es factible no renunciar a esta etapa de la vida importante en la pareja. Sólo se necesita lleva un control médico adecuado, pues se elimina la medicación. Lo cual no es preocupante los primeros 7 a 8 meses del embarazo,  se mantiene estable la enfermedad, “aunque no se sabe aún el porqué”, señaló, pero en el último mes se debe estar alerta pues regresan los síntomas y su avance.

Para concluir, Skromne señaló, “es importante la difusión de qué es la EM, y la importancia de su tratamiento oportuno, ya que la enfermedad de no ser atendida a tiempo, merma la calidad de vida de pacientes y sus familiares, lo que genera muchas veces a pensamiento suicidas y pesimismo ante la vida, mentalidad que debemos combatir”.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:
http://www.sumedico.com/nota14540.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content