La incidència de l’esclerosi múltiple ha augmentat un 90% en les dues últimes dècades, des dels 50 casos per cada 100.000 habitants registrats en 1995 fins als 91 casos, segons un estudi elaborat pel Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cem-Cat). La incidencia de la esclerosis múltiple ha aumentado un 90% en las dos últimas décadas, desde los 50 casos por cada 100.000 habitantes registrados en 1995 hasta los 91 casos, según un estudio elaborado por el Centro de Esclerosis Múltiple de Catalunya (Cem-Cat).

Així ho ha manifestat el director de la institució i cap de Neuroinmunología de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Xavier Moltaban, amb motiu de la commemoració del dia mundial d’aquesta malaltia.

Així mateix, la proporció d’homes i dones afectats ha passat de dues a quatre dones per cada home, en un context en el qual la incidència segueix creixent i “com a mínim cada es diagnostiquen cada dia entre un i dos casos” d’aquesta malaltia solament a Catalunya.

Malgrat això, els avanços mèdics dels últims anys han permès que la meitat dels pacients puguin rebre un diagnòstic definitiu a partir del primer brot de la malaltia, si bé els fàrmacs amb un perfil de seguretat més alta presenten una menor eficàcia que uns altres amb un perfil menor.

Montalban s’ha mostrat esperançat perquè entre 2013 i 2014 surten al mercat una nova onada de medicines que actualment es troben en fase d’estudi i que estan mostrant resultats preliminars satisfactoris.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-esclerosis-multiple-aumenta-90-incidencia-dos-decadas-20120531133619.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

   Así lo ha manifestado el director de la institución y jefe de Neuroinmunología del Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Xavier Moltaban, con motivo de la conmemoración del día mundial de esta enfermedad.

   Asimismo, la proporción de hombres y mujeres afectados ha pasado de dos a cuatro mujeres por cada hombre, en un contexto en el que la incidencia sigue creciendo y “como mínimo cada se diagnostican cada día entre uno y dos casos” de esta enfermedad solo en Catalunya.

   A pesar de ello, los avances médicos de los últimos años han permitido que la mitad de los pacientes puedan recibir un diagnóstico definitivo a partir del primer brote de la enfermedad, si bien los fármacos con un perfil de seguridad más alta presentan una menor eficacia que otros con un perfil menor.

   Montalban se ha mostrado esperanzado porque entre 2013 y 2014 salgan al mercado una nueva oleada de medicinas que actualmente se encuentran en fase de estudio y que están mostrando resultados preliminares satisfactorios.

 INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-esclerosis-multiple-aumenta-90-incidencia-dos-decadas-20120531133619.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content