• Les cues de vehicles van arribar als 19 quilòmetres i van obligar a esperar fins a 15 hores
  • Las colas de vehículos llegaron a los 19 kilómetros y obligaron a esperar hasta 15 horas

  El reforç dels controls de la policia de fronteres francesa al port de Dover, al Regne Unit, ha provocat aquest diumenge cues de 19 quilòmetres, que milers de persones van suportar en un dels dies de l’estiu de major afluència de trànsit en direcció a França. L’espera es va allargar fins a 15 hores.
  Els funcionaris del port de Dover van criticar les greus mancances de personal en el control francès per fer front a la sortida massiva, al que es va sumar l’increment de les mesures de seguretat. Tant Gran Bretanya com França mantenen controls fronterers al costat contrari del canal de la Manxa en virtut d’un acord recíproc.

  Dover és el principal port de sortida dels ferris que creuen el Canal de la Manxa, amb direcció a Calais, al nord-oest de França, a uns 33 quilòmetres de distància.

  Un malalt d’esclerosi múltiple que viatjava cap a Alemanya per rebre tractament amb cèl·lules mare ha estat una de les persones que es van veure obligades a passar la nit en els seus vehicles. El seu viatge va esdevenir una dura prova de 20 hores d’espera per Tanya Cudworth, de 50 anys, que viatjava a una clínica de Frankfurt. Va ser, ha dit, uan ​​experiència «absolutament terrible». «Dinou hores al cotxe s’ha agreujat, òbviament, els meus símptomes», va afegir «Durant el dia feia molta calor i no hi havia res prou aigua i per la nit … no es podia dormir perquè calia seguir endavant. No vam aconseguir res de aigua fins a les 3 de la matinada i vaig veure dones amb nadons, famílies joves i les persones amb animals, sense aigua «.

  Peronal britànic va col·laborar amb els agents de fronteres francesos per alleujar l’embús. «Som conscients de les pressions de seguretat que pateix la policia francesa a Dover,» va dir una portaveu del Govern britànic. «L’alteració ha estat extraordinària, però la seguretat és primordial».

  A mitja tarda d’aquest diumenge, la policia local de Kent va informar que l’afluència de trànsit havia tornat a la normalitat, amb retards d’uns 30 minuts.

El refuerzo de los controles de la policía de fronteras francesa en el puerto de Dover, en el Reino Unido, ha provocado este domingo colas de 19 kilómetros, que miles de personas soportaron en uno de los dias del verano de mayor afluencia de tráfico en dirección a Francia. La espera se prolongó hasta 15 horas.
Los funcionarios del puerto de Dover criticaron las graves carencias de personal en el control francés para hacer frente a la salida masiva, a lo que se sumó el incremento de las medidas de seguridad. Tanto Gran Bretaña como Francia mantienen controles fronterizos en el lado contrario del Canal de La Mancha en virtud de un acuerdo recíproco.

Dover es el principal puerto de salida de los ferrys que cruzan el Canal de La Mancha, con dirección a Calais, en el noroeste de Francia, a unos 33 kilómetros de distancia.

Un enfermo de esclerosis múltiple que viajaba hacia Alemania para recibir tratamiento con células madre ha sido una de las personas que se vieron obligadas a pasar la noche en sus vehículos. Su viaje se convirtió en una dura prueba de 20 horas de espera para Tanya Cudworth, de 50 años, que viajaba a una clínica de Fráncfort. Fue, dijo, uan experiencia «absolutamente terrible». «Diecinueve horas en el coche ha agravado, obviamente, mis síntomas», añadió «Durante el día hacía mucho calor y no había nada suficiente agua y por la noche … no se podía dormir porque había que seguir adelante. No conseguimos nada de agua hasta las 3 de la madrugada y vi mujeres con bebés, familias jóvenes y las personas con animales, sin agua».

Peronal británico colaboró con los agentes de fronteras franceses para aliviar el atasco. «Somos conscientes de las presiones de seguridad que sufre la policía francesa en Dover,» dijo una portavoz del Gobierno británico. «La alteración ha sido extraordinaria,  pero la seguridad es primordial».

A media tarde de este domingo, la policía local de Kent informó de que la afluencia de tráfico había vuelto a la normalidad, con retrasos de unos 30 minutos.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://internacional.elpais.com/internacional/2016/07/24/actualidad/1469390247_071651.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://internacional.elpais.com/internacional/2016/07/24/actualidad/1469390247_071651.html