Segons un nou estudi publicat a Neurology , l’obesitat pot augmentar el risc de desenvolupament d’esclerosi múltiple en nens i noies adolescents.  Según un nuevo estudio publicado en Neurology, la obesidad puede aumentar el riesgo de desarrollo de esclerosis múltiple en niños y chicas adolescentes.

“En els últims 30 anys l’obesitat infantil s’ha triplicat”, comenta Annette Langer-Gould, del Departament d’Investigació i Avaluació de l’Institut Kaiser Permanent de Califòrnia, membre de l’Acadèmia Americana de Neurologia i investigadora principal de l’estudi. “En la nostra investigació, el risc d’esclerosi múltiple (EM) pediàtrica va ser més alt entre les noies adolescents moderada o extremadament obeses, el que suggereix que els casos d’EM pediàtrica probablement augmentin a mesura que l’epidèmia d’obesitat infantil s’estén”.

Per a l’estudi, els investigadors van identificar 75 nens i adolescents diagnosticats amb EM pediàtrica entre els dos i els 18 anys d’edat. Es va obtenir l’índex de massa corporal (IMC) abans que els símptomes es manifestessin. Els nens amb EM van ser comparats amb 913.097 nens que no patien la malaltia. Tots els participants van ser agrupats segons els seus pesos corporals (pes normal, sobrepès, obesitat moderada i obesisdad extrema). Un total del 50,6 per cent dels nens amb EM van tenir sobrepès o obesitat, en comparació amb el 36,6 per cent d’aquells sense EM.

L’estudi va demostrar que el risc de desenvolupament d’EM va ser més d’una vegada i mitja més per a aquelles noies amb sobrepès, prop de 1,8 vegades major en les noies amb obesitat moderada i gairebé quatre vegades més alt en les que patien obesitat extrema. No obstant això, no es va trobar la mateixa associació per als nois.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/obesidad-puede-aumentar-riesgo-de-esclerosis-multuiple-

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

“En los últimos 30 años la obesidad infantil se ha triplicado”, comenta Annette Langer-Gould, del Departamento de Investigación y Evaluación del Instituto Kaiser Permanente de California, miembro de la Academia Americana de Neurología e investigadora principal del estudio. “En nuestra investigación, el riesgo de esclerosis múltiple  (EM) pediátrica fue más alto entre las chicas adolescentes moderada o extremadamente obesas, lo que sugiere que los casos de EM pediátrica probablemente aumenten a medida que la epidemia de obesidad infantil se extiende”.

Para el estudio, los investigadores identificaron 75 niños y adolescentes diagnosticados con EM pediátrica entre los dos y los 18 años de edad. Se obtuvo el índice de masa corporal (IMC) antes de que los síntomas se manifestaran. Los niños con EM fueron comparados con 913.097 niños que no padecían la enfermedad. Todos los participantes fueron agrupados según sus pesos corporales (peso normal, sobrepeso, obesidad moderada y obesisdad extrema). Un total del 50,6 por ciento de los niños con EM tuvieron sobrepeso u obesidad, en comparación con el 36,6 por ciento de aquellos sin EM.

El estudio demostró que el riesgo de desarrollo de EM  fue más de una vez y media mayor para aquellas chicas con sobrepeso, cerca de 1,8 veces mayor en las chicas con obesidad moderada y casi cuatro veces más alto en las que padecían obesidad extrema. Sin embargo, no se encontró la misma asociación para los chicos.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/obesidad-puede-aumentar-riesgo-de-esclerosis-multuiple-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content