El Govern madrileny destina sis milions d’euros a l’any per als quatre centres especialitzats de què disposa per atendre els pacients que pateixen esclerosi múltiple.l Gobierno madrileño destina seis millones de euros al año para los cuatro centros especializados con los que cuenta para atender a los pacientes que sufren esclerosis múltiple.

Així ho ha assegurat el conseller d’Afers Socials, Jesús Fermosel, durant la visita que ha realitzat al Centre d’Esclerosi Múltiple Alicia Koplowitz, que atén a 158 persones amb discapacitat física i amb un elevat nivell de dependència, centre al qual el Govern destina 4 , 8 milions d’euros cada any.

Segons ha explicat la Comunitat en un comunicat, al costat del Alicia Koplowitz Madrid compta amb tres centres especialitzats d’esclerosi múltiple.

Durant la seva visita, el conseller ha pogut conèixer el centre Alicia Koplowitz, que a més d’atendre pacients participa en diverses investigacions de la malaltia per posar en marxa projectes que ajudin a millorar la qualitat de vida dels seus usuaris.

Per aquesta contribució a la investigació, ha dit el conseller, aquest centre és “un referent nacional” en el tractament de la malaltia.

Fermosel ha recordat que aquest centre és fruit de la col · laboració entre la Comunitat (que finança el seu funcionament), la Fundació Alicia Koplowitz (responsable de la construcció i donació de l’obra acabada) i l’Ajuntament de Madrid (que va cedir el terreny al districte de Vicálvaro).

El centre Alicia Koplowitz compta amb 158 places distribuïdes en centre residencial (que atén a 96 persones), centre de dia (32 usuaris) i tractaments ambulatoris (30 usuaris).

Un equip interdisciplinari integrat per 170 professionals realitza fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia, psicologia, treball social, animació sociocultural, programes d’atenció personalitzada, orientació i suport a les famílies, allotjament, manutenció, bugaderia i transport per als usuaris del centre de dia que viuen a la zona d’influència, entre altres serveis.

El centre també inclou atenció mèdica i personal auxiliar les 24 hores del dia, a més d’atenció personalitzada a les famílies dels usuaris per ajustar cada tractament a les necessitats de cada persona.

Al costat dels quatre centres per atendre aquesta malaltia, Madrid compta amb cinc hospitals (La Pau, Ramón i Cajal, Porta de Ferro, Gregorio Marañón i Clínic San Carlos) amb equips multidisciplinaris especialitzats en el tractament d’aquesta malaltia.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1282968

Así lo ha asegurado el consejero de Asuntos Sociales, Jesús Fermosel, durante la visita que ha realizado al Centro de Esclerosis Múltiple Alicia Koplowitz, que atiende a 158 personas con discapacidad física y con un elevado nivel de dependencia, centro al que el Gobierno destina 4,8 millones de euros cada año.

Según ha explicado la Comunidad en un comunicado, junto al Alicia Koplowitz Madrid cuenta con otros tres centros especializados de esclerosis múltiple.

Durante su visita, el consejero ha podido conocer el centro Alicia Koplowitz, que además de atender a pacientes participa en diversas investigaciones de la enfermedad para poner en marcha proyectos que ayuden a mejorar la calidad de vida de sus usuarios.

Por esa contribución a la investigación, ha dicho el consejero, este centro es “un referente nacional” en el tratamiento de la enfermedad.

Fermosel ha recordado que este centro es fruto de la colaboración entre la Comunidad (que financia su funcionamiento), la Fundación Alicia Koplowitz (responsable de la construcción y donación de la obra terminada) y el Ayuntamiento de Madrid (que cedió el terreno en el distrito de Vicálvaro).

El centro Alicia Koplowitz cuenta con 158 plazas distribuidas en centro residencial (que atiende a 96 personas), centro de día (32 usuarios) y tratamientos ambulatorios (30 usuarios).

Un equipo interdisciplinar integrado por 170 profesionales realiza fisioterapia, terapia ocupacional, logopedia, psicología, trabajo social, animación sociocultural, programas de atención personalizada, orientación y apoyo a las familias, alojamiento, manutención, lavandería y transporte para los usuarios del centro de día que viven en la zona de influencia, entre otros servicios.

El centro también incluye atención médica y personal auxiliar las 24 horas del día, además de atención personalizada a las familias de los usuarios para ajustar cada tratamiento a las necesidades de cada persona.

Junto a los cuatro centros para atender esta enfermedad, Madrid cuenta con cinco hospitales (La Paz, Ramón y Cajal, Puerta de Hierro, Gregorio Marañón y Clínico San Carlos) con equipos multidisciplinares especializados en el tratamiento de esta dolencia.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1282968

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut