Una vintena de persones de Rancagua i Peumo que sofreix d’Esclerosi Múltiple (EM), es va reunir amb el diputat Juan Luis Castro (PS) per demanar que un medicament sigui inclòs en el Pla d’Accés Universal amb Garanties Explícites (AUGE). Una veintena de personas de Rancagua y Peumo que sufre de Esclerosis Múltiple (EM), se reunió con el diputado Juan Luis Castro (PS) para pedir que un medicamento sea incluido en el Plan de Acceso Universal con Garantías Explícitas (AUGE).
L’EM es troba entre les patologies que cobreix el sistema de salut. No obstant això, més del 20% de les persones que sofreixen d’aquesta malaltia, es resisteixen al tractament injectable cobert per l’AUGE. És per aquesta raó, que sol·liciten que s’incorpori el tractament oral, específicament el medicament Fingolimob.
Sobre aquest tema, el diputat Juan Luis Castro, va manifestar que “la ciència mèdica avança més ràpid que la cobertura econòmica. La medicina va descobrir aquest producte, però costa un milió i mitjà de pesos al mes. L’única possibilitat d’aquestes persones de poder sobreviure és tenint accés al Fingolimob”.
A continuació, el legislador va anunciar que aquest dimarts efectuarà una presentació davant la Comissió de Salut de la Cambra de diputats, “perquè no tinguem una sort de lletra noia i d’absència de cobertura per a aquesta droga que és la més important per al tractament d’aquesta malaltia que afecta a 3 mil xilens”, va puntualitzar.
Per la seva banda, Inés Araya, representant de les persones afectades amb EM en Rancagua, va explicar el que significa viure amb aquesta malaltia.
“Pots perdre la visió, quedar sord o invàlid. A més, de perdre la capacitat de poder parlar. Tinc una filla de tres anys i per a mi aixecar-me i poder veure-la és un regal. Li dóna un significat a la vida”, va expressar emocionada.
Leonel Vásquez, qui té 42 anys i es troba en cadira de rodes producte de no rebre el tractament oral, va demanar a les autoritats que incorporin aquest medicament per poder tornar a caminar.
“Els doctors tenen l’esperança que amb el mètode oral jo pugui tornar a caminar. Els demano a les autoritats que es posin una mà en el cor i ens ajudin. Cap butxaca pot pagar el valor d’aquest remei”, va afirmar Vásquez.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext
La EM se encuentra entre las patologías que cubre el sistema de salud. Sin embargo, más del 20% de las personas que sufren de esta enfermedad, se resisten al tratamiento inyectable cubierto por el AUGE. Es por esta razón, que solicitan que se incorpore el tratamiento oral, específicamente el medicamento Fingolimod.
Al respecto, el diputado Juan Luis Castro, manifestó que “la ciencia médica avanza más rápido que la cobertura económica. La medicina descubrió este producto, pero cuesta un millón y medio de pesos al mes. La única posibilidad de estas personas de poder sobrevivir es teniendo acceso al Fingolimod “.
A renglón seguido, el legislador anunció que este martes efectuará una presentación ante la Comisión de Salud de la Cámara de Diputados, “para que no tengamos una suerte de letra chica y de ausencia de cobertura para esta droga que es la más importante para el tratamiento de esta enfermedad que afecta a 3 mil chilenos”, puntualizó.
Por su parte, Inés Araya, representante de las personas afectadas con EM en Rancagua, explicó lo que significa vivir con esta enfermedad.
“Puedes perder la visión, quedar sordo o inválido. Además, de perder la capacidad de poder hablar. Tengo una hija de tres años y para mí levantarme y poder verla es un regalo. Le da un significado a la vida”, expresó emocionada.
Leonel Vásquez, quien tiene 42 años y se encuentra en silla de ruedas producto de no recibir el tratamiento oral, pidió a las autoridades que incorporen este medicamento para poder volver a caminar.
“Los doctores tienen la esperanza que con el método oral yo pueda volver a caminar. Les pido a las autoridades que se pongan una mano en el corazón y nos ayuden. Ningún bolsillo puede costear el valor de este remedio”, afirmó Vásquez.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE: