MÉS DE TRES MIL AFECTATS A XILE

“En la Comissió de Salut de la Cambra de diputats es farà una presentació el dimarts 3 de juliol perquè definitivament no tinguem una sort de lletra noia, d’absència de cobertura per a la droga més important d’aquesta malaltia”, va dir el diputat Juan Luis Castro.MÁS DE TRES MIL AFECTADOS EN CHILE

 “En la Comisión de Salud de la Cámara de Diputados se hará una presentación el martes 3 de julio para que definitivamente no tengamos una suerte de letra chica, de ausencia de cobertura para la droga más importante de esta enfermedad”, dijo el diputado Juan Luis Castro.

Un grup de pacients amb esclerosi múltiple de Rancagua i la Regió, al costat del diputat Juan Luis Castro (PS), van sol·licitar que s’incorpori a l’AUGE el tractament oral pel 20% dels pacients que no responen al mètode injectable.

El parlamentari demana que la droga Fingolimob, d’ús oral, estigui dins de l’AUGE per recuperar a les persones que no reaccionen amb un altre mètode.

“Aquesta nova droga permet recuperar la invalidesa, superar les paraplegies, hemiplegies, disfuncions i discapacitats que tenen pacients prostrats producte de l’esclerosi múltiple. És el medicament curativo per excel·lència, val un milió i mitjà de pesos al mes, és per via oral i per tant, els qui tenen accés a ell podent pagar-ho s’han recuperat”, assegura el diputat per Rancagua.

“Els casos que aquí hem vist, sobretot el de Leonel Vásquez, són dramàtics. Ell porta invàlid diversos anys i mai se li ha donat aquest medicament, ell és de Fonasa, està en pla AUGE, però aquest no li cobreix el medicament més important que li permetria tornar a caminar”.

Castro puntualitza que “aquestes malalties tenen diferents graus d’avanç. ja aquí hi ha un 40% de persones que són resistents a aquests medicaments i sobretot perquè la ciència mèdica avança més ràpid que la cobertura econòmica”.

“L’única esperança de poder sobreviure a persones joves invalidades per aquesta malaltia, és tenint accés a aquesta droga”, assenyala.

El diputat socialista va dir que “en la Comissió de Salut de la Cambra de diputats es farà una presentació el dimarts 3 de juliol perquè definitivament no tinguem una sort de lletra noia, d’absència de cobertura per a la droga més important d’aquesta malaltia que afecta a 3 mil xilens, sobretot dones i persones en edat jove”.

El metge va assenyalar que “en el Ministeri de Salut hi ha molta tozudez. Cal recordar que en el cas de càncer mamari una droga que tractava casos avançats es van negar fins a l’últim de poder incorporar-la a l’AUGE. Espero que no es corri el mateix camí de porfídies i traves econòmiques per donar a persones joves la possibilitat que tornin a caminar i tenir una vida laboral activa”.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://eltipografo.cl/2012/06/enfermos-de-esclerosis-multiple-deben-pagar-un-millon-y-medio-de-pesos-al-mes-por-un-medicamento/

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

  Un grupo de pacientes con esclerosis múltiple de Rancagua y la Región, junto al diputado Juan Luis Castro (PS), solicitaron que se incorpore al AUGE el tratamiento oral para el 20% de los pacientes que no responden al método inyectable.

El parlamentario pide que la droga Fingolimob, de uso oral, esté dentro del AUGE para recuperar a las personas que no reaccionan con otro método.

“Esta nueva droga permite recuperar la invalidez, superar las paraplejias, hemiplejias, disfunciones y discapacidades que tienen pacientes postrados producto de la esclerosis múltiple. Es el medicamento curativo por excelencia, vale un millón y medio de pesos al mes, es por vía oral y por lo tanto, quienes tienen acceso a él pudiendo pagarlo se han recuperado”, asegura el diputado por Rancagua.

“Los casos que aquí hemos visto, sobre todo el de Leonel Vásquez, son dramáticos. Él lleva inválido varios años y nunca se le ha dado ese medicamento, él es de Fonasa, está en plan AUGE, pero éste no le cubre el medicamento más importante que le permitiría volver a caminar”.

Castro puntualiza que “estas enfermedades tienen distintos grados de avance. ya aquí hay un 40% de personas que son resistentes a estos medicamentos y sobre todo porque la ciencia médica avanza más rápido que la cobertura económica”.

“La única esperanza de poder sobrevivir a personas jóvenes invalidadas por esta enfermedad, es teniendo acceso a esta droga”, señala.

El diputado socialista dijo que “en la Comisión de Salud de la Cámara de Diputados se hará una presentación el martes 3 de julio para que definitivamente no tengamos una suerte de letra chica, de ausencia de cobertura para la droga más importante de esta enfermedad que afecta a 3 mil chilenos, sobre todo mujeres y personas en edad joven”.

El médico señaló que “en el Ministerio de Salud hay mucha tozudez. Hay que recordar que en el caso de cáncer mamario una droga que trataba casos avanzados se negaron hasta el último de poder incorporarla al AUGE. Espero que no se corra el mismo camino de porfías y trabas económicas para dar a personas jóvenes la posibilidad de que vuelvan a caminar y tener una vida laboral activa”.

 INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://eltipografo.cl/2012/06/enfermos-de-esclerosis-multiple-deben-pagar-un-millon-y-medio-de-pesos-al-mes-por-un-medicamento/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content