La companyia crea una varietat de marihuana per a ús medicinal que no col·loca
 Aquesta substància té un 15,8% de component mèdic i solament un 1% de THCLa compañía crea una variedad de marihuana para uso medicinal que no coloca

Esta sustancia tiene un 15,8% de componente médico y solo un 1% de THC 

Una companyia israeliana ha desenvolupat una varietat de marihuana per a ús medicinal que no col·loca als pacients que la prenen. Gràcies al seu escàs contingut en tetrahidrocanabidiol (THC), el principal component actiu de la droga lúdica, l’empresa espera que aquesta nova ‘maria’ pugui alleujar a pacients amb càncer o esclerosi múltiple sense cap efecte secundari indesitjat.
L’empresa, Tikun Olam (una expressió hebrea relacionada amb el concepte de justícia social), porta 12 anys investigant amb aquesta planta, en la qual el principal component és el canabidiol, el principal ingredient ‘mèdic’ de la marihuana.

Aquesta varietat, batejada com Avidekel, té concretament un 15,8% de component mèdic (enfront d’un 2%-8% que sol ser habitual) i amb prou feines un 1% de THC, la qual cosa li permet oferir totes les propietats mèdiques del cànnabis però sense els efectes psicoactivos de la droga recreacional.

De fet, en Isarel, on la marihuana està prohibida com a droga lúdica, sí que està permès el consum de cànnabis amb finalitats medicinals de 1993. Segons dades del diari ‘The Washington Post’ en total unes 9.000 persones han usat aquesta substància per alleujar els efectes més molests de diagnòstics com el càncer, l’esclerosi múltiple o la malaltia de Crohn.

De fet, els efectes medicinals de la marihuana són cada vegada més coneguts i millor acceptats per la comunitat científica, que empra ja de manera rutinària un spray a força de canabinoides com a aliat contra les nàusees de la quimioteràpia o per alleujar l’espasticidad dels músculs en pacients amb esclerosis.

Ruth Gallily, investigadora de la Universitat Hebrea de Jerusalem que treballa en Tikun Olam, ha assenyalat en diverses entrevistes que està sorpresa amb les propietats antiinflamatorias de la nova marihuana en els seus experiments amb ratolins. El següent pas, ha anunciat, serà iniciar al més aviat possible els assajos clínics amb pacients.

Per a moltes d’aquestes persones, l’efecte psicoactivo de la marihuana comuna entela els beneficis mèdics que els pot oferir la planta, alguna cosa que, segons els seus fabricants, no ocorre amb aquesta nova varietat de ‘maría’.

L’empresa ha creat en dues varietats, denominades Avidekel i Rafael, aquesta última en honor a Rafael Mejulam, el científic israelià que va identificar el THC en 1964. Ambdues es conreen en plantacions autoritzades pel govern (i vigilades per càmeres de seguretat) i es dispensen únicament amb recepta mèdica.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/07/24/biociencia/1343143810.html

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

Una compañía israelí ha desarrollado una variedad de marihuana para uso medicinal que no coloca a los pacientes que la toman. Gracias a su escaso contenido en tetrahidrocanabidiol (THC), el principal componente activo de la droga lúdica, la empresa espera que esta nueva ‘maria’ pueda aliviar a pacientes con cáncer o esclerosis múltiple sin ningún efecto secundario indeseado.

La empresa, Tikun Olam (una expresión hebrea relacionada con el concepto de justicia social), lleva 12 años investigando con esta planta, en la que el principal componente es el canabidiol, el principal ingrediente ‘médico’ de la marihuana.

Esta variedad, bautizada como Avidekel, tiene concretamente un 15,8% de componente médico (frente a un 2%-8% que suele ser habitual) y apenas un 1% de THC, lo que le permite ofrecer todas las propiedades médicas del cannabis pero sin los efectos psicoactivos de la droga recreacional.

De hecho, en Isarel, donde la marihuana está prohibida como droga lúdica, sí que está permitido el consumo de cannabis con fines medicinales de 1993. Según datos del diario ‘The Washington Post’ en total unas 9.000 personas han usado esta sustancia para aliviar los efectos más molestos de diagnósticos como el cáncer, la esclerosis múltiple o la enfermedad de Crohn.

De hecho, los efectos medicinales de la marihuana son cada vez más conocidos y mejor aceptados por la comunidad científica, que emplea ya de manera rutinaria un spray a base de canabinoides como aliado contra las náuseas de la quimioterapia o para aliviar la espasticidad de los músculos en pacientes con esclerosis.

Ruth Gallily, investigadora de la Universidad Hebrea de Jerusalén que trabaja en Tikun Olam, ha señalado en diversas entrevistas que está sorprendida con las propiedades antiinflamatorias de la nueva marihuana en sus experimentos con ratones. El siguiente paso, ha anunciado, será iniciar cuanto antes los ensayos clínicos con pacientes.

Para muchas de estas personas, el efecto psicoactivo de la marihuana común empaña los beneficios médicos que les puede ofrecer la planta, algo que, según sus fabricantes, no ocurre con esta nueva variedad de ‘maría’.

La empresa ha creado en dos variedades, denominadas Avidekel y Rafael, esta última en honor a Rafael Mejulam, el científico israelí que identificó el THC en 1964. Ambas se cultivan en plantaciones autorizadas por el gobierno (y vigiladas por cámaras de seguridad) y se dispensan únicamente con receta médica.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/07/24/biociencia/1343143810.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content