Acaba el congrés de la Federació Europea de Societats de Neurociència.Acaba el congreso de la Federación Europea de Sociedades de Neurociencia.
“El desenvolupament cerebral, l’aprenentatge, el comportament i les lesions medul · lars són alguns dels temes que aquests dies s’han discutit a Barcelona. Científics de tot el món tornen avui als seus laboratoris, després de cinc dies d’intercanvi de resultats. Els experts entenen cada vegada més com funciona el cervell humà i de quina manera es poden curar les malalties neurològiques. “Hem après més sobre addicció en els últims 10 anys que en tota la història”, diu Joan Lerma, president de la Societat Espanyola de Neurociència.
El progrés de la ciència és imparable i exponencial, gairebé el 90% dels neurocientífics de la història estan vius”, diu a SINC Joan Lerma, president de la Societat Espanyola de Neurociència (SENC). Amb aquest entusiasme, Lerma tanca el congrés de la Federació Europea de Societats de Neurociència (FENS) que durant cinc dies ha tingut lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.
Més de 7.000 científics de tot el món-dels quals més d’un miler són espanyols-han discutit sobre els fronts oberts en què els neurocientífics estan treballant al màxim: desenvolupament cerebral, aprenentatge, memòria, comportament, emocions, lesions medul · lars, neurogenètica , etc. La propera edició se celebrarà l’any 2014 a Milà.
“Ara es comencen a identificar les proteïnes i els gens que influeixen en el comportament”, ressalta Lerma. A més, Mara Dierssen, presidenta del comitè organitzador local de FENS 2012, assegura a SINC que “ja es tenen moltes pistes per trobar solució a alguna de les malalties neurològiques i psiquiàtriques amb un cost econòmic i social molt elevat”.
“Hem après més sobre addicció en els últims 10 anys que en tota la història”
Els dos organitzadors coincideixen que els experts entenen cada vegada més com funciona el cervell humà i de quina manera es poden curar les malalties neurològiques. “Hem après més sobre addicció en els últims 10 anys que en tota la història”, exemplifica Lerma. En una de les sessions plenàries més comentades, Trevor W. Robbins, investigador de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), va exposar les principals xarxes neuronals que semblen estar associades a la impulsivitat latent per prevenir l’addicció a les drogues.
Per la seva banda, Mara Dierssen destaca el potencial dels tractaments amb estimulació cerebral profunda (DBS per les seves sigles en anglès) per tractar la depressió major i que “en alguns casos produeixen una recuperació completa”, diu. A nivell nacional, destaca la troballa d’una nova proteïna pel grup de Fernando de Castro que podria millorar el tractament de l’esclerosi múltiple. “Totes aquestes troballes ens permeten apropar-nos millor a la patogènia d’aquestes malalties”, conclou Dierssen.
FENS 2012 acaba avui amb una sessió TEDx Barcelona centrada en la ment al mateix lloc on s’organitza el congrés. “Volem que la gent del carrer estigui en contacte directe amb els científics”, assegura l’organització.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.agenciasinc.es/Noticias/Mas-de-7.000-neurocientificos-se-despiden-de-Barcelona
TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE
El desarrollo cerebral, el aprendizaje, el comportamiento y las lesiones medulares son algunos de los temas que estos días se han discutido en Barcelona. Científicos de todo el mundo regresan hoy a sus laboratorios, después de cinco días de intercambio de resultados. Los expertos entienden cada vez más cómo funciona el cerebro humano y de qué manera se pueden curar las enfermedades neurológicas. “Hemos aprendido más sobre adicción en los últimos 10 años que en toda la historia”, dice Juan Lerma, presidente de la Sociedad Española de Neurociencia.
“El progreso de la ciencia es imparable y exponencial, casi el 90% de los neurocientíficos de la historia están vivos”, dice a SINC Juan Lerma, presidente de la Sociedad Española de Neurociencia (SENC). Con este entusiasmo, Lerma cierra el congreso de la Federación Europea de Sociedades de Neurociencia (FENS) que durante cinco días ha tenido lugar en el Centro de Convenciones Internacional de Barcelona.
Más de 7.000 científicos de todo el mundo –de los cuales más de un millar son españoles– han discutido sobre los frentes abiertos en los que los neurocientíficos están trabajando a tope: desarrollo cerebral, aprendizaje, memoria, comportamiento, emociones, lesiones medulares, neurogenética, etc. La próxima edición se celebrará en el año 2014 en Milán.
“Ahora se comienzan a identificar las proteínas y los genes que influyen en el comportamiento”, resalta Lerma. Además, Mara Dierssen, presidenta del comité organizador local de FENS 2012, asegura a SINC que “ya se tienen muchas pistas para encontrar solución a alguna de las enfermedades neurológicas y psiquiátricas con un coste económico y social muy elevado”.
“Hemos aprendido más sobre adicción en los últimos 10 años que en toda la historia”
Los dos organizadores coinciden en que los expertos entienden cada vez más cómo funciona el cerebro humano y de qué manera se pueden curar las enfermedades neurológicas. “Hemos aprendido más sobre adicción en los últimos 10 años que en toda la historia”, ejemplifica Lerma. En una de las sesiones plenarias más comentadas, Trevor W. Robbins, investigador de la Universidad de Cambridge (Reino Unido), expuso las principales redes neuronales que parecen estar asociadas a la impulsividad latente para prevenir la adicción a las drogas.
Por su parte, Mara Dierssen destaca el potencial de los tratamientos con estimulación cerebral profunda (DBS por sus siglas en inglés) para tratar la depresión mayor y que “en algunos casos producen una recuperación completa”, dice. A nivel nacional, destaca el hallazgo de una nueva proteína por el grupo de Fernando de Castro que podría mejorar el tratamiento de la esclerosis múltiple. “Todos estos hallazgos nos permiten acercanos mejor a la patogenia de estas enfermedades”, concluye Dierssen.
FENS 2012 acaba hoy con una sesión TEDx Barcelona centrada en la mente en el mismo lugar donde se organiza el congreso. “Queremos que la gente de la calle esté en contacto directo con los científicos”, asegura la organización.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:
http://www.agenciasinc.es/Noticias/Mas-de-7.000-neurocientificos-se-despiden-de-Barcelona