Segons denuncia UnicefSegún denuncia Unicef

La taxa de risc de pobresa o exclusió social infantil és del 34,4 per cent per als nens a Espanya i escala fins al 60,3% quan aquests nens són fills de migrants establerts al país, segons l’informe sobre l’Estat Mundial de la Infància corresponent a 2015 i difós per Unicef ​​.
Segons explica, la mitjana de pobresa infantil a la Unió Europea és del 21,1%, nivell que supera Espanya amb un 34,4 per cent dels seus nens en risc al tancament de l’any passat, i que es veu accentuada en el cas de els fills de migrants: Un de cada dos està vivint en la pobresa, el que «posa en evidència les barreres d’aquests col·lectius en l’accés a drets i serveis», tal com informa Europa Press.

«Encara que els desafiaments són enormes, moltes de les solucions estan a mà. Un enfocament integrat que se centri en les intervencions de salut, nutrició, aigua i sanejament, protecció i aprenentatge durant els primers anys de vida dels nens té la possibilitat d’establir una base ferma per a la resta de les seves vides «, diu l’informe.

No és l’única advertència que eleva per a Espanya aquest anàlisi mundial, segons el qual «en els països industrialitzats també s’han estancat els progressos en matèria d’educació, en el marc de la crisi, el que tindrà greus conseqüències en el futur».

«A Espanya, la taxa d’abandonament escolar a 2015 va ser del 20%, molt per sobre de la mitjana dels països de la UE, que se situa al voltant del 11%. A més, la taxa d’abandonament és més alta en els nens que en les nenes (24% enfront de 15,8% en les nenes) «, destaca l’Unicef.

A més, exposa que en 2014 i en comparació amb 2009 la inversió en educació a Espanya es va reduir en 5.000 milions d’euros anuals, i la inversió en protecció social dels nens i les seves famílies en 2.700 milions d’euros.

«Les prestacions econòmiques són un element primordial per ajudar els nens més pobres i les seves famílies a garantir una adequada nutrició i educació. Els mecanismes socials de protecció representen un instrument efectiu per reduir la vulnerabilitat i la privació, enfortint les capacitats de les famílies per cuidar i protegir els seus fills «, diu l’informe.

Per Unicef, les inversions en els nens que viuen a les situacions més vulnerables, poden produir beneficis immediats ia llarg termini. «Les transferències d’efectiu, per exemple, han demostrat la seva utilitat per ajudar els nens a romandre a l’escola més temps i avançar a nivells superiors de l’ensenyament», afirma.

En aquest sentit, diu que com a mitjana, cada any addicional d’educació que el nen rep augmenta els seus ingressos en aproximadament un 10% quan es converteix en adult. I per cada any addicional d’escolaritat, les taxes de pobresa del país baixen en un 9%.

«Des Unicef ​​Comitè Espanyol insistim en arribar a un Pacte d’Estat per la Infància que inclogui un increment substancial de la inversió en temes d’infància, i que perfili els mecanismes per lluitar contra la pobresa infantil», reivindica aquesta agència de l’ONU.

Insta el nou Govern a concretar un pla per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que inclogui indicadors de lluita contra la desigualtat i que se centri específicament en arribar als nens més vulnerables del país.

«La desigualtat no és inevitable ni insuperable. Obtenir millors dades sobre els nens més vulnerables, aplicar solucions integrals als desafiaments que enfronten els nens, establir formes innovadores d’abordar els antics problemes, realitzar inversions més equitatives i augmentar la participació de les comunitats són totes elles mesures que poden contribuir a establir una igualtat d’oportunitats per a tots els nens «, assegura.

La tasa de riesgo de pobreza o exclusión social infantil es del 34,4 por ciento para los niños en España y escala hasta el 60,3% cuando esos niños son hijos de migrantes afincados en el país, según el informe sobre el Estado Mundial de la Infancia correspondiente a 2015 y difundido por Unicef.
Según explica, la media de pobreza infantil en la Unión Europea es del 21,1%, nivel que supera España con un 34,4 por ciento de sus niños en riesgo al cierre del año pasado, y que se ve acentuada en el caso de los hijos de migrantes: Uno de cada dos está viviendo en la pobreza, lo que «pone en evidencia las barreras de estos colectivos en el acceso a derechos y servicios», tal y como informa Europa Press.

«Aunque los desafíos son enormes, muchas de las soluciones están a mano. Un enfoque integrado que se centre en las intervenciones de salud, nutrición, agua y saneamiento, protección y aprendizaje durante los primeros años de vida de los niños tiene la posibilidad de establecer una base firme para el resto de sus vidas», dice el informe.

No es la única advertencia que eleva para España este análisis mundial, según el cual «en los países industrializados también se han estancado los progresos en materia de educación, en el marco de la crisis, lo que tendrá graves consecuencias en el futuro».

«En España, la tasa de abandono escolar en 2015 fue del 20%, muy por encima de la media de los países de la UE, que se sitúa en torno al 11%. Además, la tasa de abandono es más alta en los niños que en las niñas (24% frente a 15,8% en las niñas)», destaca Unicef.

Además, expone que en 2014 y en comparación con 2009 la inversión en educación en España se redujo en 5.000 millones de euros anuales, y la inversión en protección social de los niños y sus familias en 2.700 millones de euros.

«Las prestaciones económicas son un elemento primordial para ayudar a los niños más pobres y sus familias a garantizar una adecuada nutrición y educación. Los mecanismos sociales de protección representan un instrumento efectivo para reducir la vulnerabilidad y la privación, fortaleciendo las capacidades de las familias para cuidar y proteger a sus hijos», dice el informe.

Para Unicef, las inversiones en los niños que viven en las situaciones más vulnerables, pueden producir beneficios inmediatos y a largo plazo. «Las transferencias de efectivo, por ejemplo, han demostrado su utilidad para ayudar a los niños a permanecer en la escuela más tiempo y avanzar a niveles superiores de la enseñanza», afirma.

En este sentido, dice que como promedio, cada año adicional de educación que el niño recibe aumenta sus ingresos en aproximadamente un 10% cuando se convierte en adulto. Y por cada año adicional de escolaridad, las tasas de pobreza del país descienden en un 9%.

«Desde Unicef Comité Español insistimos en alcanzar un Pacto de Estado por la Infancia que incluya un incremento sustancial de la inversión en temas de infancia, y que perfile los mecanismos para luchar contra la pobreza infantil», reivindica esta agencia de la ONU.

Insta al nuevo Gobierno a concretar un plan para cumplir los Objetivos de Desarrollo Sostenible, que incluya indicadores de lucha contra la desigualdad y que se centre específicamente en llegar a los niños más vulnerables del país.

«La desigualdad no es inevitable ni insuperable. Obtener mejores datos sobre los niños más vulnerables, aplicar soluciones integrales a los desafíos que enfrentan los niños, establecer formas innovadoras de abordar los antiguos problemas, realizar inversiones más equitativas y aumentar la participación de las comunidades son todas ellas medidas que pueden contribuir a establecer una igualdad de oportunidades para todos los niños», asegura.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.solidaridaddigital.es/Noticias/Europa/Paginas/DetalleNoticia.aspx?SDid=22663

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.solidaridaddigital.es/Noticias/Europa/Paginas/DetalleNoticia.aspx?SDid=22663