La meitat de malalts podrien ser diagnosticats el primer dia de símptomes evidents amb una ressonànciaLa mitad de enfermos podrían ser diagnosticados el primer día de síntomas evidentes con una resonancia

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS) –

Més del 65% dels pacients d’esclerosi múltiple (EM) manifesta un deteriorament en la capacitat de caminar, el que impacta en la seva qualitat de vida, segons ha assenyalat avui el responsable de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i director del CEM-Cat, Xavier Montalbán .

   En el marc del LXIV congrés anual de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), Montalbán ha significat que aquest deteriorament impacta negativament en la seva activitat diària, vida laboral i relacions socials i familiars, fins al punt que molts pacients consideren aquesta capacitat seva funció més important.

   En aquesta línia, ha ressaltat l’existència del fàrmac ‘fampridina’ que en “breu” s’espera que estigui aprovat per l’Agència Espanyola del Medicament, el que permetrà la seva comercialització a Espanya, després que s’estigui utilitzant amb bons resultats en 10.000 pacients de països de la resta d’Europa, a més d’altres tants dels EUA

   El fàrmac, del laboratori Biogen Idec, està indicat per millorar la capacitat de deambulació dels pacients, si bé és efectiu en entre el 30% i el 40% dels casos, aconseguint els primers resultats a partir de les dues setmanes i fins a un mes de la seva ingesta oral.

   Montalbán ha celebrat que és la “primera vegada que es tracta el fenomen de la deambulació, tan important per a aquests pacients” , i ha assenyalat que, a més, millora altres funcions com la cognitiva i la fatiga.

   El coordinador de la Unitat d’Esclerosi Múltiple del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, Rafael Arroyo, ha destacat que a Espanya entre 40.000 i 45.000 pacients pateixen esclerosi múltiple, de manera que una multitud de pacients es podria beneficiar de l’esmentada molècula.

   El cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Carlos Haya de Màlaga i director de l’Institut de Neurociències Clíniques de l’esmentat centre, Óscar Fernández, ha admès que “la crisi pot afectar tot, fins i tot a la disponibilitat de fàrmacs, però això no ha passat” .

   “Ara aquests pacients prenen els fàrmacs que requereixen i que necessiten” , han garantit els tres representants, que han assenyalat que l’índex d’adherència al tractament supera el 80%.

   Fernández ha subratllat que la irrupció dels fàrmacs orals per tractar l’esclerosi ha contribuït a “humanitzar” una mica el tractament, i ha explicat l’existència d’un altre tractament oral que ha demostrat eficàcia significativa per l’abordatge de la malaltia amb majors índexs de tolerabilitat .

   Es tracta del BG-12, que actualment es troba en fase de revisió per part de les autoritats reguladores dels EUA, la Unió Europea (UE), Austràlia, Canadà i Suïssa, ha assenyalat Fernández, que ha explicat l’extens coneixement d’aquesta molècula, que abans s’utilitzava per a la psoriasi.

LLISTES D’ESPERA I DIAGNÒSTIC

   Els representants han assegurat que les llistes d’espera no s’han disparat per les retallades, i han explicitat que un pacient pot passar prop d’un any des dels primers símptomes i la seva atenció en primària fins a la recepció del tractament, quan fa 15 anys aquest període de temps era de set anys.

   Montalbán també ha ressaltat que la meitat dels pacients amb símptomes recurrents de l’esclerosi múltiple podrien ser diagnosticats el mateix dia de anar a la consulta amb una mera ressonància magnètica cerebral.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-mas-65-pacientes-esclerosis-acusa-problemas-hora-caminar-20121121163208.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

BARCELONA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) –

Más del 65% de los pacientes de esclerosis múltiple (EM) manifiesta un deterioro en la capacidad de caminar, lo que impacta en su calidad de vida, según ha señalado este miércoles el responsable de la Unidad de Esclerosis Múltiple del Hospital Vall d’Hebron de Barcelona y director del CEM-Cat, Xavier Montalbán.

   En el marco del LXIV congreso anual de la Sociedad Española de Neurología (SEN), Montalbán ha significado que este deterioro impacta negativamente en su actividad diaria, vida laboral y relaciones sociales y familiares, hasta el punto de que muchos pacientes consideran esta capacidad su función más importante.

   En esta línea, ha resaltado la existencia del fármaco ‘fampridina’ que en “breve” se espera que esté aprobado por la Agencia Española del Medicamento, lo que permitirá su comercialización en España, después de que se esté utilizando con buenos resultados en 10.000 pacientes de países del resto de Europa, además de otros tantos de EE.UU.

   El fármaco, del laboratorio Biogen Idec, está indicado para mejorar la capacidad de deambulación de los pacientes, si bien es efectivo en entre el 30% y el 40% de los casos, consiguiendo los primeros resultados a partir de las dos semanas y hasta un mes de su ingesta oral.

   Montalbán ha celebrado que es la “primera vez que se trata el fenómeno de la deambulación, tan importante para estos pacientes”, y ha señalado que, además, mejora otras funciones como la cognitiva y la fatiga.

   El coordinador de la Unidad de Esclerosis Múltiple del Servicio de Neurología del Hospital Clínico San Carlos de Madrid, Rafael Arroyo, ha destacado que en España entre 40.000 y 45.000 pacientes sufren esclerosis múltiple, por lo que una multitud de pacientes se podría beneficiar de la citada molécula.

   El jefe del Servicio de Neurología del Hospital Carlos Haya de Málaga y director del Instituto de Neurociencias Clínicas del citado centro, Óscar Fernández, ha admitido que “la crisis puede afectar a todo, incluso a la disponibilidad de fármacos, pero esto no ha ocurrido”.

   “Ahora estos pacientes toman los fármacos que requieren y que necesitan”, han garantizado los tres representantes, que han señalado que el índice de adherencia al tratamiento supera el 80%.

   Fernández ha subrayado que la irrupción de los fármacos orales para tratar la esclerosis ha contribuido a “humanizar” un poco el tratamiento, y ha explicado la existencia de otro tratamiento oral que ha demostrado eficacia significativa para el abordaje de la dolencia con mayores índices de tolerabilidad.

   Se trata del BG-12, que actualmente se encuentra en fase de revisión por parte de las autoridades reguladoras de EE.UU., la Unión Europea (UE), Australia, Canadá y Suiza, ha señalado Fernández, quien ha explicado el extenso conocimiento de esta molécula, que antes se utilizaba para la psoriasis.

LISTAS DE ESPERA Y DIAGNÓSTICO

   Los representantes han asegurado que las listas de espera no se han disparado por los recortes, y han explicitado que un paciente puede pasar cerca de un año desde los primeros síntomas y su atención en Primaria hasta la recepción del tratamiento, cuando hace 15 años este periodo de tiempo era de siete años.

   Montalbán también ha resaltado que la mitad de los pacientes con síntomas recurrentes de la esclerosis múltiple podrían ser diagnosticados el mismo día de acudir a la consulta con una mera resonancia magnética cerebral.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-mas-65-pacientes-esclerosis-acusa-problemas-hora-caminar-20121121163208.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut