Moliner: “És d’admirar la lluita diària i les ganes d’ajudar als altres d’un col · lectiu que mereix tot el nostre reconeixement.Moliner: “Es de admirar la lucha diaria y las ganas de ayudar a los demás de un colectivo que merece todo nuestro reconocimiento”

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha ratificat aquest matí el compromís de la institució provincial per ajudar els pacients d’esclerosi múltiple de la província a través dels serveis sanitaris de l’Hospital Provincial.

Així, Moliner ha signat un conveni de col · laboració amb la presidenta de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló (AEMC), María José Fabregat, perquè aquest col · lectiu pugui rebre tractament de la Unitat de Sòl Pelvià del Consorci Hospitalari, així com de neurofisiologia, neurologia, rehabilitació, urologia, digestiu o ginecologia.

Després de la signatura, el president provincial ha destacat “la importància d’aquest acord entre ambdues institucions per millorar la vida d’unes persones que lluiten cada dia per la igualtat d’oportunitats, que no es resignen davant la seva situació i treballen per aconseguir que els que vinguin darrere tinguin una millor qualitat de vida ”

“És d’admirar l’exemple d’aquest col · lectiu, persones que lluiten cada dia per tenir un millor futur. Aquest compromís diari i les seves ganes d’ajudar als altres mereix tot el reconeixement per part de les institucions, per això posem tots els recursos d’un centre de referència com l’Hospital Provincial al servei d’aquesta associació “, ha afegit Moliner.

També han compartit aquest emotiu acte, que ha tingut lloc a la seu de l’associació, la vicepresidenta d’Acció Social, Esther Pallardó, la diputada de l’Hospital Provincial, Susana Marqués, així com diversos treballadors i socis del centre.

Cal recordar que la incontinència urinària està considerada com el tercer problema entre les persones que pateixen aquesta patologia neurològica després de la espasticitat i descoordinació.

En aquest sentit, Moliner s’ha referit a la tasca del Consorci, ja que a més de prestar serveis sanitaris i socials participa en programes de promoció de la salut i prevenció de malalties i, en aquest cas, mostra una especial sensibilitat amb un col · lectiu que requereix una atenció integral per resoldre el seu problema.

Per la seva banda, María José Fabregat ha valorat la importància d’aquest conveni, ja que “donarà solució a problemes que condicionen la qualitat de vida dels pacients, amb l’atenció sanitària per part de professionals especialitzats en esclerosi múltiple”.

La Unitat de Sòl Pèlvic del Provincial, que funciona des de 2008, té caràcter multidisciplinari i està incorporada per professionals de diversos serveis com Urologia, Ginecologia, Coloproctologia, Digestiu, Radiodiagnòstic, Rehabilitació i Neurofisiologia, el que permet atendre de manera global els diferents trastorns derivats de la disfunció del sòl pelvià.

Així mateix, aquesta unitat té els mètodes necessaris per a l’adequat diagnòstic del problema. Així, disposa de tècniques com la urodinàmica i videurodinámica, de gran utilitat tant en la incontinència urinària com en els problemes de buidatge vesical, el que resulta fonamental en el diagnòstic i seguiment dels trastorns miccionals associats a malalties neurològiques.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/la-cronica-de-castellon/moliner-ofrece-los-recursos-sanitarios-del-hospital-provincial-servicio-de-los-pacientes-de-esclerosis-multiple-de-provincia_773721.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, ha ratificado esta mañana el compromiso de la institución provincial por ayudar a los pacientes de esclerosis múltiple de la provincia a través de los servicios sanitarios del Hospital Provincial.

Así, Moliner ha firmado un convenio de colaboración con la presidenta de la Asociación de Esclerosis Múltiple de Castellón (AEMC), María José Fabregat, para que este colectivo pueda recibir tratamiento de la Unidad de Suelo Pélvico del Consorcio Hospitalario, así como de neurofisiología, neurología, rehabilitación, urología, digestivo o ginecología.

Tras la firma, el presidente provincial ha destacado “la importancia de este acuerdo entre ambas instituciones para mejorar la vida de unas personas que pelean todos los días por la igualdad de oportunidades, que no se resignan ante su situación y trabajan por lograr que quienes vengan detrás tengan una mejor calidad de vida”

“Es de admirar el ejemplo de este colectivo, personas que luchan cada día por tener un mejor futuro. Ese compromiso diario y sus ganas de ayudar a los demás merece todo el reconocimiento por parte de las instituciones, por eso ponemos todos los recursos de un centro de referencia como el Hospital Provincial al servicio de esta asociación”, ha añadido Moliner.

También han compartido este emotivo acto, que ha tenido lugar en la sede de la asociación, la vicepresidenta de Acción Social, Esther Pallardó, la diputada del Hospital Provincial, Susana Marqués, así como diversos trabajadores y socios del centro.

Cabe recordar que la incontinencia urinaria está considerada como el tercer problema entre las personas que padecen esta patología neurológica tras la espasticidad y descoordinación.

En este sentido, Moliner se ha referido a la labor del Consorcio, pues además de prestar servicios sanitarios y sociales participa en programas de promoción de la salud y prevención de enfermedades y, en este caso, muestra una especial sensibilidad con un colectivo que requiere una atención integral para resolver su problema.

Por su parte, María José Fabregat ha valorado la importancia de este convenio, ya que “dará solución a problemas que condicionan la calidad de vida de los pacientes, con la atención sanitaria por parte de profesionales especializados en esclerosis múltiple”.

La Unidad de Suelo Pélvico del Provincial, que funciona desde 2008, tiene carácter multidisciplinar y está incorporada por profesionales de varios servicios como Urología, Ginecología, Coloproctología, Digestivo, Radiodiagnóstico, Rehabilitación y Neurofisiología, lo que permite atender de manera global los diferentes trastornos derivados de la disfunción del suelo pélvico.

Asimismo, dicha unidad cuenta con los métodos necesarios para el adecuado diagnóstico del problema. Así, dispone de técnicas como la urodinámica y videurodinámica, de gran utilidad tanto en la incontinencia urinaria como en los problemas de vaciado vesical, lo que resulta fundamental en el diagnóstico y seguimiento de los trastornos miccionales asociados a enfermedades neurológicas.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/la-cronica-de-castellon/moliner-ofrece-los-recursos-sanitarios-del-hospital-provincial-servicio-de-los-pacientes-de-esclerosis-multiple-de-provincia_773721.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut