Gràcies al Projecte M1 i altres iniciatives internacionals, aquest any s’han destinat 12,6 milions d’euros a 3 projectes en xarxa en un esforç global per acabar amb l’EM progressiva
” Per fi coneixem els projectes que podran seguir endavant aquest any! Gràcies a totes les persones que doneu suport al Projecte M1, així com totes aquelles que col·laboren en altres projectes de recaptació de fons d’altres països participants en l’Aliança Internacional d’EM Progressiva, en 2016 es concediran unes subvencions sense precedents per poder seguir avançant en la recerca d’una solució definitiva per a l’EM, així com nous avenços en la millora de la qualitat de vida de totes les persones afectades per les formes progressives d’esclerosi múltiple.
GRÀCIES i ENHORABONA! “
En un esforç global sense precedents per acabar amb l’EM progressiva, l’Aliança Internacional per a l’EM Progressiva – en què participa Esclerosi Múltiple Espanya i tots els donants que donen suport a la recerca a través del Projecte M1 ( www.eme1.es ) – ha concedit 03:00 subvencions “Premi a Xarxes Col·laboratives ” de 4,2 milions d’euros cadascuna, una inversió total de 12,6 milions d’euros per accelerar el ritme de la recerca en EM progressiva.
Els Premis a Xarxes Col·laboratives són subvencions multianuales que aporten un finançament significativa per alimentar les xarxes internacionals d’investigadors i institucions que han treballat junts i demostrat el seu potencial per fer avenços crucials en la comprensió i el tractament de l’EM progressiva . El seu objectiu és accelerar el progrés en:
- Programes de descobriment de tractaments que identifiquin i validin dianes moleculars i cel·lulars i rastregin i caracteritzin fàrmacs candidats, ja siguin reposicionats (utilitzats anteriorment amb una altra aplicació) o no usats abans en humans
- El descobriment, avanç i validació de biomarcadors per imatge nous o existents
- Dissenys d’assajos i assajos prova de concepte, incloent, però no limitats a, assajos enremielinització, neuroprotecció i reforç de la plasticitat
“La qualitat, amplitud, innovació i focus d’aquests premis tenen el potencial per dur a terme alguns dels treballs més importants i potencialment transformadors en el camp de l’EM progressiva” . – Prof. Alan Thompson , President del Comitè Director Científic de l’Aliança i Degà de la Facultat de Ciències del Cervell de la University College London
- PROJECTE GUARDONAT 1:
– Títol del Projecte: Identificació d’un biomarcador de progressió de la discapacitat per al seu ús en assajos clínics
– Investigador Principal: Douglas Arnold , MD, McGill University (Canadà) en col·laboració amb 16 investigadors d’Holanda, Regne Unit, Estats Units i Suïssa.
Douglas Arnold, metge de la McGill University, està fent progressos notables en el desenvolupament d’una nova generació d’eines per mesurar la progressió de la malaltia en EM progressiva. L’equip del doctor Arnold és pioner en el desenvolupament de marcadors d’imatge per ressonància magnètica (IRM) que assenyalin el progrés de la malaltia i adaptar-los per al seu ús en assajos clínics primerencs (fase 2) de tractaments per a l’EM progressiva. La investigació del doctor Arnold examina la idea subjacent que la progressió de la malaltia associada al dany cerebral és detectable per IRM abans que el metge la identifiqui en una visita clínica, probablement a causa de l’habilitat del cervell de compensar un dany, fins a cert punt. Les innovadores eines desenvolupades pel doctor Arnold i el seu equip són essencials per planificar assaigs clínics fase 3 de major escala, requerits per a la aprovació de nous tractaments . L’estudi també té un potencial extraordinari per informar de tractaments preventius a pacients amb EM progressiva no evident encara .
- PROJECTE GUARDONAT 2:
– Títol del Projecte: Bioinformàtica i reprogramació cel·lular per al desenvolupament d’una plataforma in vitro de descobriment de nous fàrmacs per a l’esclerosi múltiple progressiva (BRAVEinMS)
– Investigador Principal: Gianvito Martino , MD, Divisió de Neurociències, Hospital San Raffaele de Milà (Itàlia) en col·laboració amb 13 investigadors d’Itàlia, França, Alemanya, Europa, Canadà i Estats Units.
L’equip BRAVEinMS està treballant en la identificació de molècules que puguin tenir un paper protector de les cèl·lules nervioses o neurones i / o capacitat de promoure reparació de la mielina. Centraran els seus esforços en tres fases:
- Identificació de compostos o fàrmacs potencials utilitzant eines bioinformàtiques sofisticades desenvolupades específicament per reproduir virtualment els mecanismes patogènics de l’EM.
- Rastreig de la capacitat aquests compostos de protegir les cèl·lules nervioses o promoure la reparació de la mielina en tests de laboratori amb neurones i cèl·lules formadores de mielina tant humanes com de rosegadors.
- Avaluació en models animals d’EM progressiva del potencial terapèutic dels compostos “candidats” identificats mitjançant el rastreig in vitro.
L’equip investigador creu que BRAVEinMS apuntarà un nombre limitat de molècules prèviament no identificades amb alta probabilitat de presentar poder terapèutic en pacients d’EM progressiva. Esperen identificar, en els quatre anys posteriors al començament del projecte, un o dos compostos que puguin ser usats en assaigs clínics en pacients amb EM progressiva. Com a resultat, l’equip té com a objectiuimplementar un assaig clínic en un futur proper , a finals de 2020.
- PROJECTE GUARDONAT 3:
– Títol del Projecte: Desenvolupament d’una línia de descobriment de fàrmacs per EM progressiva
– Investigador Principal: Francesc Quintana , Ph.D., Hospital Brigham and Women ‘s (EUA) en col·laboració amb 8 investigadors d’Estats Units, Canadà, Israel i Sanofi Genzyme.
L’objectiu del projecte del Dr. Francesc Quintana és la identificació de fàrmacs candidats que puguin convertir-se en teràpies efectives per a l’EM progressiva i que estiguin a punt per a la seva avaluació en pacients en els quatre anys posteriors a l’inici de la investigació. La idea central del projecte és que apuntant al sistema immune innat del sistema nerviós central es descobriran aproximacions terapèutiques eficaces per a l’EM progressiva. El sistema immune innat normalment protegeix el cos de les infeccions. El Dr. Quintana i altres han trobat que les cèl·lules del sistema immune innat del sistema nerviós central promouen l’activitat patològica en EM i altres malalties.L’equip ha identificat recentment les rutes biològiques que controlen la resposta immune innata .També han descobert que la manipulació genètica d’aquestes rutes pot aturar el dany nerviós i canviar la progressió de la malaltia en models animals preclínics d’EM; però no hi ha disponible cap fàrmac candidat per modular l’activitat d’aquestes cèl·lules del sistema immune innat.
L’estudi del Dr. Quintana:
- Identificarà els processos biològics que controlen la resposta immune innata en el sistema nerviós central.
- Avaluarà la activitat dels fàrmacs candidats sobre el sistema immune innat en models experimentals d’EM progressiva.
- Analitzarà com els fàrmacs candidats exerceixen el seu efecte beneficiós .
- Identificarà dianes candidates addicionals i fàrmacs que afectin el sistema immune innat en EM progressiva.
“Com algú que viu amb Esclerosi Múltiple progressiva, m’aporta una gran esperança veure aquests esforços internacionals per treballar junts per resoldre qüestions sobre una de les formes menys conegudes d’EM” . – Caroline Sincock (Regne Unit), afectada d’EM progressiva i membre del Comitè Director Científic de l’Aliança.
Font: Aliança Internacional d’EM Progressiva. Més informació a:
http://www.progressivemsalliance.org/announcements/e12-6-million-awarded-to-3-projects-in-global-effort-to-end-progressive-ms/#sthash.Bqzyplbh.dpuf
T’ha agradat aquesta notícia? La investigació en Esclerosi Múltiple progressiva avança avui més ràpid que mai gràcies al suport de totes les persones que han contribuït a través del Projecte M1 i altres iniciatives de recaptació de fons internacionals.
Tu avui també pots contribuir directament a finançar els millors projectes internacionals de recerca … UNEIX-TE !
>> VULL DONAR SUPORT A LA RECERCA! <<
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/nuevos-proyectos-de-investigacion-financiados-en-2016-2/