Un estudi clínic mostra que un procediment dràstic que suprimeix completament el sistema immunitari i que després genera un de nou utilitzant cèl·lules mare sanguínies pot eliminar tots els signes de la perjudicial inflamació cerebral en persones amb esclerosi múltiple agressiva primerenca, i facilitar la seva recuperació duradora.

Sota la direcció del Dr. Harold Atkins i el Dr. Mark S. Freedman, de l’Hospital d’Ottawa i la Universitat d’Ottawa, al Canadà, l’estudi va incloure a 24 participants dels que es va fer un seguiment durant un període de fins a 13 anys.
Aquest nou tractament pot tenir efectes secundaris greus i només seria apropiat per a una petita proporció de les persones que pateixen una esclerosi múltiple molt activa. Aquelles que han tingut una discapacitat durant molt de temps probablement no es beneficiaran.

Es tracta d’una procediment complex que hauria de ser només posat en pràctica en centres molt especialitzats, amb experiència tant en esclerosi múltiple com a trasplantament de cèl·lules mare sanguínies.

L’esclerosi múltiple afecta aproximadament a 2,3 milions de persones al món, causant símptomes que van des de visió borrosa a fatiga extrema, i fins i tot arriben a una paràlisi parcial o completa. Succeeix quan el sistema immunitari, que normalment ens protegeix d’organismes intrusos causants de malalties, ataca equivocadament al propi sistema nerviós central del cos, que inclou el cervell, la medul·la espinal i el nervi òptic.

Els 24 participants de l’assaig clínic tenien esclerosi múltiple agressiva i recidivant, però després del tractament es va constatar el següent:

  • -Ni Un sol participant va experimentar una recaiguda clínica.
  • -No Es va detectar ni una sola lesió inflamatòria activa i nova en els cervells dels participants.
  • -Cap Participant va precisar fàrmacs específics per a l’esclerosi múltiple per tal de controlar la seva malaltia.
  • -El 70 per cent dels participants va experimentar una aturada complet de la progressió de la malaltia.
  • -La Taxa mitjana d’encongiment cerebral, habitualment una mesura que es correlaciona amb la progressió de l’esclerosi múltiple, va tornar als nivells associats amb un envelliment normal.
  • -El 40 per cent dels participants van experimentar certa inversió duradora de símptomes, entre ells pèrdua de capacitat ocular, debilitat muscular i problemes d’equilibri.
  • -Alguns Participants van poder tornar a treballar o anar a l’escola, recuperar la capacitat de posar-se al volant d’un automòbil, casar-se i tenir fills.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://noticiasdelaciencia.com/not/20921/nueva-tecnica-de-reemplazo-de-sistema-inmunitario-para-tratar-algunos-casos-de-esclerosis-multiple/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME