Tot i que els avenços terapèutics han permès millorar el tractament i la qualitat de vida de les persones que pateixen esclerosi múltiple (EM), aquestes han de bregar amb nombrosos reptes i problemes. Per això, Sanofi Genzyme, amb el suport de les principals entitats de pacients amb esclerosi múltiple, ha impulsat una iniciativa que té com a objectiu buscar idees per solucionar algunes de les dificultats a què s’enfronten els pacients.

“The World vs MS” és el nom d’aquesta iniciativa d’àmbit mundial, que es va presentar al Museu d’Idees i Invents (MIBA) de Barcelona. Com va explicar Manuel Gómez de Cadiñanos, “les persones que pateixen esclerosi múltiple s’enfronten a diferents problemes quotidians”. Per això, tant pacients com familiars i professionals van proposar més de cent reptes. Un jurat va seleccionar finalment tres d’aquests reptes: el fred als peus, el control urinari i la restricció de la mobilitat. Gómez de Cadiñanos ha assenyalat que, amb aquesta campanya, Sanofi Genzyme fa una crida a tota la societat perquè qualsevol persona present solucions. “Al final es seleccionarà una d’aquestes idees, i Sanofi Genzyme contribuirà amb fins a 100.000 euros per al seu desenvolupament -va dir Gómez de Cadiñanos-.A més, la patent de la solució pertanyerà a la persona que ha tingut la idea “.

Exemple dels problemes que pateixen els pacients és Paula Bornachea, que va explicar que sempre té els peus freds. “Per molt que em abrigui, per molts mitjons que em posi, sempre tinc fred als peus, és com si els tingués dins d’una galleda amb gel, i és una sensació molt incòmoda. Per això m’encantaria que algú donés amb una solució “, s’indica.

Per la seva banda, Ana Torredemer membre de la junta directiva d’EME (Esclerosi Múltiple Espanya), va assenyalar que aquesta iniciativa “és un pas més en la recerca de solucions que permetin facilitar el dia a dia dels que pateixen aquesta malaltia. Involucrar a tota la comunitat, no només la de les persones amb esclerosi múltiple, pot ajudar molt a trobar eines que facilitin la vida quotidiana “.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.gacetamedica.com/especializada/nuevas-ideas-para-mejorar-los-problemas-cotidianos-en-la-esclerosis-multiple-HC510559

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut