L’avanç en el coneixement sobre els mecanismes subjacents a l’esclerosi múltiple (EM) ha fet que es millorin els tractaments, encara que queden diversos aspectes per resoldre.  El avance en el conocimiento sobre los mecanismos subyacentes a la esclerosis múltiple (EM) ha hecho que se mejoren los tratamientos, aunque quedan varios aspectos por resolver.

La investigació en esclerosi múltiple (EM) ha estat molt activa i profitosa en els últims vint anys. Segons Alastair Compston, responsable del Departament de Neurociencias Clíniques de la Universitat anglesa de Cambridge i editor de la revista Brain, que ha clausurat la XV Conferència Anual de l’Hospital Valle Hebron, de Barcelona, els motius estreben que els investigadors han tractat d’identificar les preguntes crítiques que han de realitzar-se. “Tota investigació se centra a intentar comprendre els mecanismes de la malaltia per poder dissenyar tractaments altament efectius. Hi ha hagut un gran debat durant molts anys sobre els principals mecanismes que condueixen a l’esclerosi múltiple, amb dues opcions principals: si es tracta d’una malaltia inflamatoria causada pel sistema immune o si bé es tracta d’una degeneració del sistema nerviós”.

Tractar als pacients en fases avançades amb fàrmacs que se centren en el procés immune no està funcionant

Els estudis genètics que s’han publicat fa uns mesos han estat dissenyats per comprendre els mecanismes de la malaltia i respondre així a aquesta pregunta. Els resultats van mostrar que aproximadament el 80 per cent dels 57 gens relacionats amb la malaltia estan clarament involucrats amb la immunologia. En la seva opinió, aquesta dada “és definitiva respecte al procés clau que causa la malaltia”.

En paral·lel, s’han provat diferents tractaments i almenys quatre han estat dissenyats per suprimir la inflamació de la resposta immune del cos. “Hem après una lliçó molt important en aquest sentit en els últims deu anys, perquè aquests fàrmacs no fan gens en pacients amb malaltia avançada i discapacitat. El motiu és que, en aquest moment de l’esclerosi múltiple, el procés precoç d’inflamació ha desaparegut. Per això, tractar als pacients en fases avançades amb fàrmacs que se centren en el procés immune no funciona. I ara sabem per què”.

Ocupació primerenca

Com ha recordat, en l’última dècada s’ha posat èmfasi en l’ús de fàrmacs que afecten al sistema immune de l’organisme de forma precoç. “Aquesta estratègia ha tingut èxit i ara hi ha diferents fàrmacs que poden modificar clarament el curs de la malaltia si s’utilitzen aviat, especialment alemtuzumab”, ha destacat Compston.

Hi ha diferents fàrmacs que poden modificar clarament el curs de la malaltia si s’utilitzen en fases precoces

Segons el seu criteri, el tractament de l’esclerosi múltiple es basa en quatre pilars. El primer és preguntar-se si els fàrmacs són efectius “i la resposta a aquesta pregunta és afirmativa”. El segon és quan han d’utilitzar-se, sobre el que creu que és evident que han d’usar-se en fases primerenques de la malaltia.

Un tercer punt és el seu grau d’eficàcia, qüestió que està pendent de resoldre’s, per la qual cosa han de tenir-se en compte els efectes secundaris i riscos que produeixen aquests fàrmacs. Finalment, està la comoditat del pacient, per la qual cosa haurà de consultar-se la via d’administració. “Prenent aquestes quatre premisses, tot apunta a la conclusió que la fase precoç de l’esclerosi múltiple està causada per una resposta autoinmune i, si s’aconsegueix atallar amb èxit, es pot proporcionar una bona resposta al pacient”.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/nuevas-opciones-terapeuticas-em

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

La investigación en esclerosis múltiple (EM) ha sido muy activa y provechosa en los últimos veinte años. Según Alastair Compston, responsable del Departamento de Neurociencias Clínicas de la Universidad inglesa de Cambridge y editor de la revista Brain, que ha clausurado la XV Conferencia Anual del Hospital Valle Hebrón, de Barcelona, los motivos estriban en que los investigadores han tratado de identificar las preguntas críticas que deben realizarse. “Toda investigación se centra en intentar comprender los mecanismos de la enfermedad para poder diseñar tratamientos altamente efectivos. Ha habido un gran debate durante muchos años sobre los principales mecanismos que conducen a la esclerosis múltiple, con dos opciones principales: si se trata de una enfermedad inflamatoria causada por el sistema inmune o si bien se trata de una degeneración del sistema nervioso”.

Tratar a los pacientes en fases avanzadas con fármacos que se centran en el proceso inmune no está funcionando

Los estudios genéticos que se han publicado hace unos meses han sido diseñados para comprender los mecanismos de la enfermedad y responder así a esta pregunta. Los resultados mostraron que aproximadamente el 80 por ciento de los 57 genes relacionados con la enfermedad están claramente involucrados con la inmunología. En su opinión, este dato “es definitivo respecto al proceso clave que causa la enfermedad”.

En paralelo, se han probado diferentes tratamientos y al menos cuatro han sido diseñados para suprimir la inflamación de la respuesta inmune del cuerpo. “Hemos aprendido una lección muy importante en este sentido en los últimos diez años, porque dichos fármacos no hacen nada en pacientes con enfermedad avanzada y discapacidad. El motivo es que, en ese momento de la esclerosis múltiple, el proceso precoz de inflamación ha desaparecido. Por eso, tratar a los pacientes en fases avanzadas con fármacos que se centran en el proceso inmune no funciona. Y ahora sabemos por qué”.

Empleo temprano

 

 

Como ha recordado, en la última década se ha puesto énfasis en el uso de fármacos que afectan al sistema inmune del organismo de forma precoz. “Esta estrategia ha tenido éxito y ahora hay diferentes fármacos que pueden modificar claramente el curso de la enfermedad si se utilizan pronto, especialmente alemtuzumab”, ha destacado Compston.

Hay diferentes fármacos que pueden modificar claramente el curso de la enfermedad si se utilizan en fases precoces

Según su criterio, el tratamiento de la esclerosis múltiple se basa en cuatro pilares. El primero es preguntarse si los fármacos son efectivos “y la respuesta a esta pregunta es afirmativa”. El segundo es cuándo deben utilizarse, sobre lo que cree que es evidente que deben usarse en fases tempranas de la enfermedad.

Un tercer punto es su grado de eficacia, cuestión que está pendiente de resolverse, por lo que deben tenerse en cuenta los efectos secundarios y riesgos que producen estos fármacos. Por último, está la comodidad del paciente, por lo que deberá consultarse la vía de administración. “Tomando estas cuatro premisas, todo apunta a la conclusión de que la fase precoz de la esclerosis múltiple está causada por una respuesta autoinmune y, si se consigue atajar con éxito, se puede proporcionar una buena respuesta al paciente”. 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/nuevas-opciones-terapeuticas-em

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content