En el Segon Congrés Científic de l’Aliança Internacional d’EM Progressiva es van posar sobre la taula les noves oportunitats per al futur de la investigació de l’Esclerosi Múltiple

En el Segundo Congreso Científico de la Alianza Internacional de EM Progresiva se pusieron sobre la mesa las nuevas oportunidades para el futuro de la investigación de la Esclerosis Múltiple

El Segon Congrés Científic de l’Aliança Internacional d’EM Progressiva , entitat de la qual és membre Esclerosi Múltiple Espanya i que contribueix a través del Projecte M1 ( www.eme1.es ), va portar moltes novetats en avenços científics en Esclerosi Múltiple. L’últim gran tema que es va tractar va ser el de oportunitats emergents i nous horitzons en la investigació de l’Esclerosi Múltiple progressiva .

  • Aprenent d’altres malalties

El Dr Jeffrey Cummings (Centre per a la Salut Cerebral Lou Ruvo, Clínica Cleveland, EUA) va apuntar que tant l’Esclerosi Múltiple com la malaltia d’Alzheimer impliquen inflamació i neurodegeneració. Ara hi ha una manera de detectar l’Alzheimer 15 anys abans que els símptomes apareguin. Tal biomarcador predictiu per a l’EM obriria les portes de la prevenció de l’EM i la seva progressió. El Dr Cummings va remarcar que els investigadors de les dues àrees estan aprenent molt els uns dels altres, i és possible que teràpies dissenyades per protegir de la degeneració en la malaltia d’Alzheimer també poguessin ser beneficioses per a pacients d’EM progressiva.

  • Dades i eines d’alta tecnologia

Presentant una sessió sobre nous horitzons Dr. Bill Carroll (MS Research Austràlia) va dir, ” Hi ha una enorme quantitat de dades acumulades. Les dades tenen força … acceleren el descobriment científic i la presa de decisions. “Per exemple, hi ha molts estudis que recopilen dades a llarg termini sobre persones amb Esclerosi Múltiple. El Dr Paul Matthews (Imperial College London, Regne Unit) va apuntar que aquest tipus d’estudis de “cohort” es poden utilitzar per respondre grans preguntes sobre l’EM progressiva. Hi ha abordatges usats en altres malalties en què les dades són compartits en plataformes obertes que poden ser explorades per investigadors externs per accelerar el progrés . En EM molts investigadors i organitzacions estan treballant per entendre com aprofitar aquestes dades per maximitzar l’impacte en pacients d’EM progressiva. El Dr. Atul Butte (Universitat de Califòrnia, San Francisco, EUA) va descriure diverses plataformes públiques disponibles de dades crues d’investigacions sobre diferents malalties. El seu equip està explorant aquestes dades de lliure accés a la recerca de patrons inesperats que proveeixin noves pistes de biomarcadors i predictors de la malaltia. El Dr Butte va comentar que aquest abordatge es podria utilitzar per a realitzar nous descobriments en EM progressiva.

  • Pistes aportades per estudis genètics d’alta tecnologia

El Dr Philip De Jager (Hospital Brigham and Women ‘s, EUA) va descriure oportunitats per a comprendre la influència genètica en EM, mitjançant la revisió del treball de la col·laboració internacional de 20 grups del Consorci Internacional de Genètica de l’Esclerosi Múltiple. Dels més de 200 gens que semblen estar involucrats en el risc de patir EM, no han trobat diferències entre les formes progressiva i recurrent . Però estan aprofundint en les dades per identificar rutes biològiques que puguin ser interrompudes per aturar la progressió .

  • Progrés i oportunitats

El Dr Robert Fox (Clínica Cleveland, EUA), autor principal del primer article científic de l’Aliança que va delinear els reptes i prioritats, va resumir els resultats claus del congrés. ” Crec que hi ha hagut un gran progrés ” apuntant la quantitat de noves oportunitats identificades durant la trobada, i la necessitat de mantenir el focus en els reptes clau, com la necessitat de millors models de la malaltia, la comprensió del motor de l’EM progressiva , la troballa de biomarcadors , el disseny i realització de millors assajos i el desenvolupament de noves teràpies i estratègies rehabilitadoresdestinades a tractar els símptomes.

” Quin equip tan increïble esteu creant ” va comentar Caroline Sincock , de Glasgow (Escòcia), una dels nous membres del Comitè de Direcció Científica de l’Aliança que viu amb EM progressiva secundària. ” No esteu escondiéndoos de les preguntes difícils. Això ens dóna no només esperança, sinó progrés . Per això estarem eternament agraïts. ”

“Tenir a una persona estimada malalta d’EM progressiva significa veure-perdre funcions i llibertat amb el temps. Espero poder explicar a la gent amb EM progressiva tot el que he sentit aquesta setmana, seran les primeres bones notícies que hauran sentit en molt de temps. “

– Sr. Jonathan Strum , (EUA), membre del Comitè de Direcció Científica

 

Esclerosi Múltiple Espanya canalitza els fons recaptats a través del Projecte M1 ( www.eme1.es ) a l’Aliança d’EM Progressiva, i aquesta els fa arribar als projectes de recerca sobre Esclerosi Múltiple més interessants de tot el món, i que necessiten finançament per poder seguir endavant.

La investigació en Esclerosi Múltiple progressiva avança avui més ràpid que mai gràcies al suport de totes les persones que han contribuït a través del  Projecte M1 i altres iniciatives de recaptació de fons internacionals.  Tu avui també pots contribuir directament a finançar els millors projectes internacionals de recerca … UNEIX-TE !

>> VULL DONAR SUPORT A LA RECERCA! <<

El Segundo Congreso Científico de la Alianza Internacional de EM Progresiva, entidad de la que es miembro Esclerosis Múltiple España y en que contribuye a través del Proyecto M1 (www.eme1.es), trajo muchas novedades en avances científicos en Esclerosis Múltiple. El último gran tema que se trató fue el de oportunidades emergentes y nuevos horizontes en la investigación de la Esclerosis Múltiple progresiva.

El Dr. Jeffrey Cummings (Centro para la Salud Cerebral Lou Ruvo, Clínica Cleveland, EE.UU.) apuntó que tanto la Esclerosis Múltiple como la enfermedad de Alzheimer implican inflamación y neurodegeneración. Ahora existe una manera de detectar el Alzheimer 15 años antes de que los síntomas aparezcan. Tal biomarcador predictivo para la EM abriría las puertas de la prevención de la EM y su progresión. El Dr. Cummings remarcó que los investigadores de ambas áreas están aprendiendo mucho unos de otros, y es posible que terapias diseñadas para proteger de la degeneración en la enfermedad de Alzheimer también pudieran ser beneficiosas para pacientes de EM progresiva.

Presentando una sesión sobre nuevos horizontes el Dr. Bill Carroll (MS Research Australia) dijo, “Hay una enorme cantidad de datos acumulados. Los datos tienen fuerza… aceleran el descubrimiento científico y la toma de decisiones.” Por ejemplo, hay muchos estudios que recopilan datos a largo plazo sobre personas con Esclerosis Múltiple. El Dr. Paul Matthews (Imperial College London, Reino Unido) apuntó que este tipo de estudios de “cohorte” se pueden utilizar para responder grandes preguntas sobre la EM progresiva. Hay abordajes usados en otras enfermedades en que los datos son compartidos en plataformas abiertas que pueden ser exploradas por investigadores externos paraacelerar el progreso. En EM muchos investigadores y organizaciones están trabajando para entender cómo aprovechar estos datos para maximizar el impacto en pacientes de EM progresiva. El Dr. Atul Butte (Universidad de California, San Francisco, EE.UU.) describió varias plataformas públicas disponibles de datos crudos de investigaciones sobre diferentes enfermedades. Su equipo está explorando estos datos de libre acceso en busca de patrones inesperados que provean nuevas pistas de biomarcadores y predictores de la enfermedad. El Dr. Butte comentó que este abordaje se podría usar para realizar nuevos descubrimientos en EM progresiva.

El Dr. Philip De Jager (Hospital Brigham and Women’s, EE.UU.) describió oportunidades para comprender la influencia genética en EM, mediante la revisión del trabajo de la colaboración internacional de 20 grupos del Consorcio Internacional de Genética de la Esclerosis Múltiple. De los más de 200 genes que parecen estar involucrados en el riesgo de padecer EM, no han encontrado diferencias entre las formas progresiva y recurrente. Pero están profundizando en los datos para identificar rutas biológicas que pudieran ser interrumpidas para parar la progresión.

El Dr. Robert Fox (Clínica Cleveland, EE.UU.), autor principal del primer artículo científico de la Alianza que delineó los retos y prioridades, resumió los resultados claves del congreso. “Creo que ha habido un gran progreso” apuntando la cantidad de nuevas oportunidades identificadas durante el encuentro, y la necesidad de mantener el foco en los retos clave, como la necesidad de mejores modelos de la enfermedad, la comprensión del motor de la EM progresiva, el hallazgo debiomarcadores, el diseño y realización de mejores ensayos y el desarrollo de nuevas terapias y estrategias rehabilitadoras destinadas a tratar los síntomas.

Qué  equipo tan increíble estáis creando” comentó Caroline Sincock, de Glasgow (Escocia), una de los nuevos miembros del Comité de Dirección Científica de la Alianza que vive con EM progresiva secundaria. “No estáis escondiéndoos de las preguntas difíciles. Esto nos da no solo esperanza, sino progreso. Por eso estaremos eternamente agradecidos.

“Tener a una persona querida enferma de EM progresiva significa verla perder funciones y libertad con el tiempo. Espero poder contar a la gente con EM progresiva todo lo que he oído esta semana, serán las primeras buenas noticias que habrán oído en mucho tiempo.”

– Sr. Jonathan Strum, (EE.UU.), miembro del Comité de Dirección Científica

 

Esclerosis Múltiple España canaliza los fondos recaudados a través del Proyecto M1 (www.eme1.es) a la Alianza de EM Progresiva, y ésta los hace llegar a los proyectos de investigación sobre Esclerosis Múltiple más interesantes de todo el mundo, y que necesitan financiación para poder seguir adelante.

La investigación en Esclerosis Múltiple progresiva avanza hoy más rápido que nunca gracias al apoyo de todas las personas que han contribuido a través del Proyecto M1 y otras iniciativas de recaudación de fondos internacionales. Tú hoy también puedes contribuir directamente a financiar los mejores proyectos internacionales de investigación… ¡ÚNETE!

>> ¡QUIERO APOYAR LA INVESTIGACIÓN! <<

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/oportunidades-y-nuevos-horizontes-em-progresiva/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/oportunidades-y-nuevos-horizontes-em-progresiva/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut