ES PODRIA COMENÇAR A ASSAJAR AMB EL FÀRMAC ‘SATIVEX’SE PODRÍA EMPEZAR A ENSAYAR CON EL FÁRMACO ‘SATIVEX’

El grup de Javier Fernández-Ruiz, de la Universitat Complutense, investiga també sobre la malaltia de Parkinson (EP), encara que amb una combinació diferent. En EP el problema és que activar el receptor CB1, una de les dianes que funciona en EH, és dolent perquè neurológicamente l’EP és contrària a l’Huntington. L’EH es caracteritza pel que els neuròlegs denominen hipercinesia coreja, és a dir, moviments repetits, excés de moviment; mentre que el Parkinson és una malaltia contrària: es caracteritza per la rigidesa, la bradicinesia; els pacients amb prou feines es mouen, romanen rígids, els costa donar la primera gambada i tenen dificultats a elaborar pautes de moviment, sobretot automàtic.

Acció concreta
En aquest sentit, “utilitzar un medicament que tingués un agonista CB1, una substància que activés el receptor CB1 era complicat; per això en EP la combinació que estem estudiant és una molècula semblant al THC, la tetrahidrocannabivarina (THCV), però que, en lloc d’activar, bloqueja el receptor CB1”, ha explicat el catedràtic.

Altres malalties neurodegenerativas en les quals està estudiant el Sativex és en l’esclerosi múltiple (EM), en l’esclerosi lateral amiotrófica (ELA) i en les atàxies. “Creiem que en totes aquestes malalties va a funcionar el fàrmac però el problema és que pràcticament no existeix gens sobre cannabinoides; estem començant i encara no hem identificat les dianes”.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/parkinson-em-y-ela-punto-mira-compuestos-naturales

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

  El grupo de Javier Fernández-Ruiz, de la Universidad Complutense, investiga también sobre la enfermedad de Parkinson (EP), aunque con una combinación diferente. En EP el problema es que activar el receptor CB1, una de las dianas que funciona en EH, es malo porque neurológicamente la EP es contraria al Huntington. La EH se caracteriza por lo que los neurólogos denominan hipercinesia corea, es decir, movimientos repetidos, exceso de movimiento; mientras que el Parkinson es una enfermedad contraria: se caracteriza por la rigidez, la bradicinesia; los pacientes apenas se mueven, permanecen rígidos, les cuesta dar la primera zancada y tienen dificultades en elaborar pautas de movimiento, sobre todo automático.

Acción concreta
En este sentido, “utilizar un medicamento que tuviera un agonista CB1, una sustancia que activara el receptor CB1 era complicado; por eso en EP la combinación que estamos estudiando es una molécula parecida al THC, la tetrahidrocannabivarina (THCV), pero que, en lugar de activar, bloquea el receptor CB1”, ha explicado el catedrático.

Otras enfermedades neurodegenerativas en las que está estudiando el Sativex es en la esclerosis múltiple (EM), en la esclerosis lateral amiotrófica (ELA) y en las ataxias. “Creemos que en todas estas enfermedades va a funcionar el fármaco pero el problema es que prácticamente no existe nada sobre cannabinoides; estamos empezando y todavía no hemos identificado las dianas”.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/parkinson-em-y-ela-punto-mira-compuestos-naturales

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content