IBV I QUALITAT DE VIDA

L’Institut de Biomecànica (IBV) ha concedit el Primer Premi IBV de Valoració Funcional a un treball sobre l’eficàcia d’aplicar un programa específic de rehabilitació de l’equilibri en pacients amb esclerosi múltiple, presentat per un grup d’investigadors liderat per la doctora Mercedes Molleda, del Servei de Medicina Física i Rehabilitació Hospital Germans Trias i Pujol de Barcelona. IBV Y CALIDAD DE VIDA

El Instituto de Biomecánica (IBV) ha concedido el Primer Premio IBV de Valoración Funcional a un trabajo sobre la eficacia de aplicar un programa específico de rehabilitación del equilibrio en pacientes con esclerosis múltiple, presentado por un grupo de investigadores liderado por la doctora Mercedes Molleda, del Servicio de Medicina Física y Rehabilitación Hospital Germans Trias i Pujol de Barcelona.

El guardó es va lliurar anit durant un sopar organitzat pel IBV a València emmarcada en les VI Jornades de Valoració Funcional que reuneixen a més de 300 professionals d’aquelles especialitats relacionades amb l’estudi, la prevenció i el tractament de lesions del sistema múscul-esquelètic.

El Jurat dels Premis ha distingit amb el màxim guardó una investigació que ha permès comparar l’eficàcia d’un programa específic de rehabilitació de l’equilibri pel que fa a un programa convencional de rehabilitació en la millorança funcional de pacients amb esclerosi múltiple.
Les persones que la pateixen poden experimentar alteracions en l’equilibri, la coordinació, la força, la visió, la sensibilitat i la cognició. El treball premiat ha objectivat indicis que fan pensar que la rehabilitació en els pacients amb esclerosi múltiple i alteració predominant de l’equilibri aconsegueix millorar l’equilibri i el control postural. Si ben no s’ha observat que el tractament específic de l’equilibri ofereixi millors resultats que el convencional, sí apunta al fet que haurien de realitzar-se més estudis destinats a aclarir aquest punt a partir de la valoració sensorial i dinàmica que permet el posturógrafo del sistema NedSVE/IBV.

Amb aquest premi l’Institut de Biomecànica de València pretén estimular i mostrar el coneixement científic avançat i innovador en l’ús d’aplicacions i tècniques biomecàniques de valoració funcional.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.lasprovincias.es/v/20111022/salud/premio-trabajo-contra-esclerosis-20111022.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

El galardón se entregó anoche durante una cena organizada por el IBV en Valencia enmarcada en las VI Jornadas de Valoración Funcional que reúnen a más de 300 profesionales de aquellas especialidades relacionadas con el estudio, la prevención y el tratamiento de lesiones del sistema músculo-esquelético.

El Jurado de los Premios ha distinguido con el máximo galardón una investigación que ha permitido comparar la eficacia de un programa específico de rehabilitación del equilibrio con respecto a un programa convencional de rehabilitación en la mejoría funcional de pacientes con esclerosis múltiple.

Las personas que la padecen pueden experimentar alteraciones en el equilibrio, la coordinación, la fuerza, la visión, la sensibilidad y la cognición. El trabajo premiado ha objetivado indicios que hacen pensar que la rehabilitación en los pacientes con esclerosis múltiple y alteración predominante del equilibrio consigue mejorar el equilibrio y el control postural. Si bien no se ha observado que el tratamiento específico del equilibrio ofrezca mejores resultados que el convencional, sí apunta a que deberían realizarse más estudios destinados a aclarar este punto a partir de la valoración sensorial y dinámica que permite el posturógrafo del sistema NedSVE/IBV.

Con este premio el Instituto de Biomecánica de Valencia pretende estimular y mostrar el conocimiento científico avanzado e innovador en el uso de aplicaciones y técnicas biomecánicas de valoración funcional.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.lasprovincias.es/v/20111022/salud/premio-trabajo-contra-esclerosis-20111022.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut