L’Associació Catalana La Llar de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 1992 a mans d’un grup de persones afectades d’esclerosi múltiple i dels seus familiars amb la intenció de promoure, recolzar i liderar la defensa d’una societat inclusiva que prioritzi el manteniment de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i lluitar per un canvi de valors que promoguin la igualtat de drets de totes les persones.
La Llar va ser declarada Entitat d’Utilitat Pública i va ser reconeguda amb la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona al novembre del 2007.
A l’any 2021 La LLAR es va crear el Centre d’atenció diürn per a persones amb EM amb el suport econòmic del Consorci de persones amb discapacitat de Barcelona. Des de aleshores oferim serveis mitjançant l’associació i serveis mitjançant el centre de atenció diürna.
Totes les persones que formen part de la Llar, des de junta directiva fins a l’equip tècnic, voluntaris i associats, volem promoure, recolzar i liderar la defensa d’una societat inclusiva que prioritzi el manteniment de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i lluitar per un canvi de valors que promoguin la igualtat de drets de totes les persones.
Som una entitat participativa, transparent, amb un equip interdisciplinari professional i un voluntariat actiu. Atenem a persones amb discapacitat derivada per una malaltia neurodegenerativa i als seus familiars de forma individualitzada i en adaptació constant per a poder oferir la millor atenció possible.
A La Llar treballem pel reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat, promovem la valoració de les persones en el seu conjunt, en igualtat d'oportunitats i drets. Fomentem les capacitats de totes les persones treballant desde l'individu fins al col·lectiu.
Som un col·lectiu reivindicatiu en pro de l'accessibilitat universal i el reconeixement de les persones amb discapacitat. Volem una societat implicada i participativa, que accepti les diferències de manera positiva i on tothom tingui dret a decidir. Detectem i denunciem actuacions que discriminen a les dones amb discapacitat.
L’equip tècnic és l’encarregat de dur a terme el desenvolupament dels serveis que oferim, gestionar el voluntariat, atendre als usuaris i el manteniment del centre.
A més de l’equip propi de la Llar, contem amb professionals externs que desenvolupen diferents tasques en els nostres serveis que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb Esclerosi Múltiple i els seus familiars. Per completar el personal d’atenció, contem amb voluntaris i voluntàries professionals que realitzen tasques en els diferents recursos i voluntaris de suport i ajuda individual en els tallers i en activitats que realitzem puntualment.
En conjunt, som 34 persones treballant dia a dia per aconseguir que l’atenció holística i individualitzada que oferim a La Llar sigui el màxim d’eficaç, assoleixi els objectius que ens proposem i ajudi a millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones afectades.
Desde La Llar, formem part de diferents entitats dedicades a temes directament rel·lacionats amb l’Esclerosi Múltiple; donant així suport i treballant en xarxa amb les Assossiacions que promouen una millora legislativa envers la discapacitat, que proporcionen recursos i serveris i que s’encarreguen de sensibilitzar a la població general sobre l’EM: COCEMFE Catalunya, COCEMFE Barcelona, Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Institut Guttmann, AEDEM-COCEMFE i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.