TEGUCIGALPA.-la Associació Hondurenya d’Esclerosi Múltiple (Asohem), realitzarà una activitat benèfica el divendres 26 d’agost de 2016 per recaptar fons i donar suport als seus més de cinquanta associats que reben atenció a l’Hospital Escola Universitari (HEU) i l’Institut Hondureny de Seguretat Social (IHSS) a la regió central.

“Volem donar suport als pacients de fora amb el cost del transport per venir a l’hospital a recollir els seus medicaments, perquè és gent molt humil. També volem donar suport als familiars, suport de tipus psiquiàtric o psicològics, ja que això està més a prop nostre “, explica Melba Castelló, Presidenta de l’Asohem.

En parlar de les possibilitats de brindar ajuda, Castelló aclareix que la compra de medicaments és una gestió molt gran per a l’abast actual de l’associació. “És difícil dir que comprarem medicines amb aquests diners perquè és caríssima, i poden gastar entre 28.000-60.000 lempires mensuals en medicaments tota la vida”, apunta.

Malaltia

Sofia Dubón, Cap del Servei de Neurologia a la consulta externa d’adults del HEU, va indicar que en Francisco Morazán hi ha diagnosticats amb aquesta malaltia neurològica voltant de 110 persones.

L’esclerosi múltiple, que afecta sobretot a persones joves en edat reproductiva, afecta el sistema nerviós central i alguns dels seus símptomes són la disminució de l’agudesa visual, la pèrdua de la força en extremitats, canvis en la sensibilitat, problemes en la bufeta i en la capacitat de retenció urinària.

“Un dels punts més importants d’aquesta condició és que si es tracta aviat tindrà una bona evolució, però el tractament és per a tota la vida”, va explicar Dubón.

L’activitat es farà al restaurant de menjar ràpid Wendy ‘s situat en la colònia Albereda, el suport serà amb la compra d’un combo de 150 lempiras i la jornada s’iniciarà a les 10:00 del matí per acabar a les 11:00 del nit.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.teleprensa.com/honduras/realizaran-actividad-de-recaudacion-de-fondos-para-pacientes-con-esclerosis-multiple.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content