Recursos Externs

En aquest espai recollim prestacions, serveis externs i recursos gratuïts o parcialment gratuïts que poden ajudar-vos en el vostre dia a dia.

Movilitat

El servei públic de transport especial per a persones amb mobilitat reduïda severa de Barcelona és un servei de trans­port de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona (IMD) i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquest servei de transport públic especial s’ofereix als usuaris quan no hi ha disponible un servei de transport públic adaptat que cobreixi el trajecte que ha de fer la persona amb mobilitat reduïda.

Aquest tràmit es pot sol·licitar durant els plaços oberts de sol·licitud que podeu consultar al seu web i que nosaltres anunciem a les nostres xarxes.

Podeu consultar el seu web AQUÍ

I mantenir-vos informats/des a través de les nostres xarxes de FACEBOOK o INSTAGRAM

El passi metropolità d’acompanyant és un document que acredita el seu posseïdor per utilitzar els serveis de transport públic metropolitans dins dels 36 municipis metropolitans amb un acompanyant, sense que aquest últim hagi de pagar el viatge.

Accedeix AQUÍ al seu web.

Correu electrònic: pmr@ambinformacio.cat

Prestacions i ajudes

El Departament posa a l’abast informació i recursos que responen tots els dubtes en relació amb les situacions de dependència tant de la ciutadania com del personal cuidador o professionals del sector. També informa sobre les actuacions que duu a terme en aquest àmbit.

Podeu consultar els serveis d’informació i orientació:

  • Serveis socials d’atenció primària o àrees bàsiques de salut (centres d’atenció primària)
  • Les persones ingressades en un centre us podeu adreçar a la direcció o al servei de treball social del mateix centre.
  • Trucant al 012
 
Podeu consultar el seu web AQUÍ

Recursos Materials

El Servei del Banc del Moviment, Xarxa Solidària de Productes de Suport de Barcelona, és un servei municipal que ofereix productes de suport per a la mobilitat com ara: crosses, cadires de rodes, llits articulats o caminadors per a persones amb discapacitat i/o dificultats de moviment, de qualsevol edat, residents a Barcelona.

També ofereix productes tecnològics de suport per a tot tipus de discapacitat, com ara dispositius per a l’ordinador o joguines adaptades.

Persones professionals els revisen, els homologuen i acompanyen les persones sol·licitants per assegurar-se que en fan un bon ús. Quan hi ha demanda de productes de suport no disponibles al Banc del Moviment també se’n compren de nous.

Clica AQUÍ per accedir al seu web.

Correu: bancdelmoviment@bcn.cat
Telèfon: 610223707

Oci inclusiu

El Servei del Banc del Moviment

Et cal ajuda per gestionar els tràmits?

Els tràmits de prestacions i recursos son moltes vegades un mal de cap i sovint se’ns escapen prestacions benficioses. Fen-te soci/a de La Llar, t’assessorem i t’ajudem a tramitar-ho tot!