Recursos Externs

En aquest espai recollim prestacions, serveis externs i recursos gratuïts o parcialment gratuïts que poden ajudar-vos en el vostre dia a dia.

Apps

Descarrega’t AQUÍ l’aplicació

Drets, prestacions, ajudes

Aquí trobaràs els coneixements necessaris sobre el nou barem d’avaluació de la discapacitat, per ajudar als professionals a portar a terme una adequada defensa dels interessos del Departament en els judicis sobre el Grau de Discapacitat i Pensions no contributives de Invalidesa.

Consulta la informació AQUÍ

En aquest enllaç podràs trobar una recopilació complerta sobre el codi de drets de les persones amb discapacitat amb enllaços a totes les Lleis i Decrets rel·lacionats.

Troba l’enllaç del web AQUÍ

En aquesta guia elaborada per COCEMFE hi trobaràs:

  •  Informació bàsica sobre la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, situacions de discriminació i de vulneracióde drets i mecanismes de defensa.
  • El litigi estratègic
  • Orientacions per la incidència política als processos legislatius
 
Pots consultar el document AQUÍ

El Departament posa a l’abast informació i recursos que responen tots els dubtes en relació amb les situacions de dependència tant de la ciutadania com del personal cuidador o professionals del sector. També informa sobre les actuacions que duu a terme en aquest àmbit.

Podeu consultar els serveis d’informació i orientació:

  • Serveis socials d’atenció primària o àrees bàsiques de salut (centres d’atenció primària)
  • Les persones ingressades en un centre us podeu adreçar a la direcció o al servei de treball social del mateix centre.
  • Trucant al 012
 
Podeu consultar el seu web AQUÍ

En aquesta pàgina trobareu, amb enllaços directes a cada apartat o decret, un detall del deprocediment per al reconeixement, declaració i qualificació del grau de disminució.

Pots consultar el web AQUÍ

En aquesta pàgina trobaràs informació sobre la tramitació de la sol·licitud de dependència, relació de la documentació general i específica que cal lliurar i accés als diferents formularis, així com una explicació detallada del procés de reconeixement de la situació de dependència, des del lliurament de la sol·licitud fins a l’emissió de la resolució.

Pots consultar el web AQUI

Escriure un missatge de CONSULTA AQUÍ

Unir-te al TELEGRAM

En aquest espai trobareu un recull d’enllaços útils: prestacions a persones amb discapacitat, sol·licituds, reclamacions, documentació…

Pots consultar el web AQUÍ

Aquest servei ofereix orientació i suport a persones amb discapacitat física que viuen soles, en parella o conviuen amb altres persones (un màxim de quatre) i que plantegen determinades necessitats o tenen carències que no poden satisfer per elles mateixes.

Pots consultar tots els requisits i tràmits necessaris AQUÍ

Pots enviar les teves preguntes a la bústia de consultes AQUÍ

 

Enllaços informatius

Causes i siptomatologia, text en anglès AQUÍ.

Malgrat la igualtat efectiva entre dones i homes cobrat protagonisme en els últims anys, en particular després de la manifestació del 8 de març de 2018, que va marcar un punt d’inflexió respecte a l’espai que ocupa l’equitat de gènere en la nostra societat, no obstant això, existeix un espai d’invisibilitat respecte a les dones amb discapacitat.

Descarrega el monogràfic de l’Observatori de la Discapacitat Física AQUÍ

Desciptiu de la malaltia, causes i símptomes, text en castellà AQUÍ.

Podeu llegir sobre medicacions per al tractament de l’Esclerosi Múltiple AQUÍ, text en anglès.

Podeu llegir sobre les afecctacions de l’Esclerosi Múltiple en la coordinació i el moviment AQUÍ, text en anglès.

Paures per reconèixer els símptomes derivats de l’Esclerosi Múltiple, text en anglès AQUÍ.

Aquí trobaràs una guia extensa on consultar la simptomatologia derivada de l’EM en detall

Pots consultar el web en anglès AQUÍ

Descriptiu de símptomes a nivell clínic i referències a tractaments amb descriptiu de fàrmacs, text en anglès AQUÍ.

Les dones amb discapacitat tenen un alt risc de patir violència pels estereotips socials i els biaixos cognitius que les deshumanitzen o infantilitzen.

Conscients d’aquesta realitat, aquest estudi aprofundeix en quines dimensions i de quina manera es produeix , partint de dades demogràfiques sobre la dona amb discapacitat a Espanya, per seguir amb una anàlisi de quatre eixos bàsics sobre la seva situació. 

 

Podeu llegir el document de l’Observatori de Discapacitat Física AQUÍ.

Movilitat

El servei públic de transport especial per a persones amb mobilitat reduïda severa de Barcelona és un servei de trans­port de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona (IMD) i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquest servei de transport públic especial s’ofereix als usuaris quan no hi ha disponible un servei de transport públic adaptat que cobreixi el trajecte que ha de fer la persona amb mobilitat reduïda.

Aquest tràmit es pot sol·licitar durant els plaços oberts de sol·licitud que podeu consultar al seu web i que nosaltres anunciem a les nostres xarxes.

Podeu consultar el seu web AQUÍ

I mantenir-vos informats/des a través de les nostres xarxes de FACEBOOK o INSTAGRAM

El passi metropolità d’acompanyant és un document que acredita el seu posseïdor per utilitzar els serveis de transport públic metropolitans dins dels 36 municipis metropolitans amb un acompanyant, sense que aquest últim hagi de pagar el viatge.

Accedeix AQUÍ al seu web.

Correu electrònic: pmr@ambinformacio.cat

I mantenir-vos informats/des a través de les nostres xarxes de FACEBOOK o INSTAGRAM

La targeta d’aparcament per a persones amb discapacitat és el document públic que acredita el dret de la persona que n’és titular a gaudir de facilitats de circulació, d’estacionament i d’aparcament per al vehicle automòbil en què es desplaci.

Accedeix al web per a realitzar la sol·licitud AQUÍ

Oci inclusiu

A la web de Xarxanet, trobareu events i espectacles desenvolupats d’es d’una mirada inclusiva així com notícies rel·lacionades amb el món de l’oci inclusiu. 

Podeu consultar l’agenda aquí

Fent Pais, Ampans Fundació, Fundació Estimia i L’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes han creat aquesta proposta que inclou més de 60 experiències inclusives arreu de Catalunya, activitats adaptades per a persones amb algun tipus de discapacitat física o sensorial.

Hi trobareu menús degustació, vols en parapent adaptats, nits en hotels rurals o experiències de realitat virtual, entre d’altres.

Podeu comprar-lo al web aquí

PREDIF gestiona un programa anual de viatges turístics i termals cofinançats per l’IMSERSO per a persones amb discapacitat.

Els viatges inclouen transport adaptat d’anada i tornada, assegurança de viatges, monitors de suport i allotjament en règim de pensió complerta en establiments hotelers acessibles.

Podeu consultar el programa aquí

Correu electrònic: vacaciones@predif.org

Telèfon: 91 371 52 94 

També podeu mantenir-vos informats/des sobre aquest programa a través de les nostres xarxes de FACEBOOK o INSTAGRAM

Recursos Materials

El Servei del Banc del Moviment, Xarxa Solidària de Productes de Suport de Barcelona, és un servei municipal que ofereix productes de suport per a la mobilitat com ara: crosses, cadires de rodes, llits articulats o caminadors per a persones amb discapacitat i/o dificultats de moviment, de qualsevol edat, residents a Barcelona.

També ofereix productes tecnològics de suport per a tot tipus de discapacitat, com ara dispositius per a l’ordinador o joguines adaptades.

Persones professionals els revisen, els homologuen i acompanyen les persones sol·licitants per assegurar-se que en fan un bon ús. Quan hi ha demanda de productes de suport no disponibles al Banc del Moviment també se’n compren de nous.

Clica aquí per accedir al seu web.

Correu: bancdelmoviment@bcn.cat
Telèfon: 610223707

Et cal ajuda per gestionar els tràmits?

Fen-te soci/a de La Llar, t’assessorem i t’ajudem a tramitar-ho tot!

Skip to content