La Conselleria de Sanitat treballa en la posada en marxa d’un Pla Estratègic de Neurologia que inclogui l’atenció específica a pacients amb esclerosi múltiple, per donar resposta a les seves necessitats i també a les de les seves famílies.

Ho ha anunciat avui el conseller Jesús Sánchez Martos al centre esportiu l’Elipa on ha inaugurat la XXII edició de la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que organitza la Fundació d’Esclerosi Múltiple en més d’una trentena de piscines de la Comunitat per conscienciar els ciutadans sobre aquesta malaltia que pateixen 6.500 persones a la regió.

Segons una nota de Sanitat, Sánchez Martos ha animat els ciutadans a que nedin per fer més visible aquesta malaltia i superar el repte de l’anterior edició de 637.787 metres recorreguts, en una iniciativa que uneix esport i solidaritat en suport a la investigació de la malaltia.

El Pla Estratègic de Neurologia que ha anunciat el conseller tindrà l’objectiu de coordinar els nivells assistencials i sociosanitaris d’atenció.

En l’actualitat, la Comunitat disposa de set Unitats d’Esclerosi Múltiple que estan ubicades als hospitals de la Pau, la Princesa, Gregorio Marañón, 12 d’Octubre, Ramón i Cajal, Clínic San Carlos i Porta de Ferro-Majadahonda, de les que les tres últimes són Unitats de referència nacional (CSUR).

L’Esclerosi Múltiple és una malaltia neurodegenerativa, crònica i progressiva que comença en la joventut i és la segona causa de discapacitat entre la població jove, només per darrere dels accidents de trànsit.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://agencias.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=2248469

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content